Meridyen Eğitim Kurumları

Küçükçekmece Belediyesi 65 yaş üstü özel gereksinimli vatandaşlara evde bakım hizmeti veriyor

Küçükçekmece Belediyesi 65 yaş üstü özel gereksinimli vatandaşlara evde bakım hizmeti veriyor

Küçükçekmece Belediyesi 65 yaş üstü özel gereksinimli vatandaşlara evde bakım hizmeti veriyor

Küçükçekmece Belediyesi, bakım ve destek hizmetine ihtiyaç duyan özel gereksinimli, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara, yaşadıkları mekanlarda evde bakım hizmeti vermeye devam ediyor.
Küçükçekmece Belediyesi, bakım ve destek hizmetine ihtiyaç duyan özel gereksinimli, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara, yaşadıkları mekanlarda evde bakım hizmeti vermeye devam ediyor. İhtiyaç sahibi kent sakinlerini yalnız bırakmayan Küçükçekmece Belediyesi, son 6 ayda 736 haneye 2 bin 350 kez ziyaret gerçekleştirerek, evde bakım, temizlik, tadilat ve kuaförlük hizmeti verdi.

“İnsan odaklı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz”
Hizmete geçirilen projeye ilişkin günlük faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen vatandaşların yaşam kalitesini artırarak onlara daha iyi bir yaşam sunmayı hedeflediklerini belirterek açıklamalarda bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Sosyal belediyecilik vizyonunu benimseyen bir yerel yönetim olarak, sadece altyapı projelerini değil aynı zamanda toplumun sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına duyarlı bir şekilde yaklaşarak, insan odaklı bir yönetim anlayışını benimsiyoruz. Yalnız ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın gündelik yaşam aktiviteleri, ev ve kişisel bakımları konusunda yardımcı olmak amacıyla bakım hizmetlerini çok önemsiyoruz. Özellikle yaş almış ve özel gereksinimli vatandaşlarımızı muhtaçlık durumundan kurtarmak ve gruplar arasındaki sosyal eşitsizlikleri en aza indirgemek, yani sosyal yapının iyileştirilmesini sağlamak öncelikli amaçlarımız arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Kadın kuaför hizmeti başladı
Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen evde bakım hizmeti çerçevesinde kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin bakımlarını gerçekleştirerek kuaförlük hizmeti veren ekipler, vatandaşların saç sakal tıraşı ile tırnak bakımını yapıyor. Bünyesine kattığı kadın kuaför personelle, bakıma muhtaç kadın vatandaşlara da hizmet veriyor.

Bakıma muhtaç vatandaşların kendi aile ve ev ortamlarında ihtiyaçları karşılanıyor
Hastaların yaşadıkları ortamı sağlık koşullarına uygun hale getiren ekipler, evlerinde her türlü temizlik, bakım, onarım ve tadilat işlemlerini gerçekleştiriyor. Bakıma muhtaç vatandaşların, kendi aile ve ev ortamlarında, gerektiği durumlarda ihtiyaçlarını karşılayan Küçükçekmece Belediyesi, 6 ayda 326 farklı haneye bin 110 kez temizlik, 137 farklı haneye 563 kez kişisel bakım, 273 haneye 674 kez bakım onarım hizmeti verdi.
Evde bakım hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne başvurularını gerçekleştirerek, 444 4 360 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi edinebilirler.


Salı 32.5 ° / 25.1 °
Çarşamba 30.6 ° / 24.5 °
Perşembe 31.1 ° / 24.3 °
  • BIST 100

    11172,80%0,15
  • DOLAR

    32,91% 0,04
  • EURO

    35,83% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2539,11% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4116,11% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun