Meridyen Eğitim Kurumları

’İstanbul’un Resmi’ sergisi 5 Eylül tarihine kadar ziyaret edilecek

’İstanbul’un Resmi’ sergisi 5 Eylül tarihine kadar ziyaret edilecek

’İstanbul’un Resmi’ sergisi 5 Eylül tarihine kadar ziyaret edilecek

“İstanbul’un Resmi” sergisi 5 Eylül tarihine kadar Beyoğlu’ndaki Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ziyaret edilecek. Sergi 21 Eylül’den itibaren Ankara’da, İktisadi Bağımsızlık Müzesi’ndeki Ankara Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşacak.

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin ilk süreli sergisi “İstanbul’un Resmi”, Banka’nın Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndaki İstanbul temalı resimlerle Anadolu ve Avrupa yakalarını sanatseverlerle bir araya getiriyor. Çoğunlukla 20. yüzyıl ortaları İstanbul’unun birer görsel belgesi de olan bu eserler ziyaretçileri İstanbul’un semtlerinde adım adım gezdirirken, İstanbul’un çiçekleri, tekneleri, mevsimleri gibi özgün katmanlarıyla da buluşturuyor.

Sergi, 5 Eylül tarihine kadar Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde ziyaret edilebilecek. Sergi daha sonra Ulus, Ankara’da bulunan İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin 3. katındaki Ankara Sanat Galerisi’ne taşınacak. Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında açılışı planlanan sergi, 21 Eylül’den itibaren Ankaralı sanatseverler ile buluşacak.

Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi üzerindeki müze, Zafer Bayramı kutlamaları vesilesiyle 30 Ağustos Cuma günü ücretsiz olarak gezilebilecek.

300’e yakın İstanbul peyzajını içeren İstanbul’un Resmi sergi kitabına, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin satış mağazası RHM Dükkan’dan, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları internet sitesinden, Pazarama’dan ve seçkin kitapçılardan ulaşılabileceği belirtildi.


Perşembe 29.3 ° / 22.4 °
Cuma 28.9 ° / 23.3 °
Cumartesi 28.4 ° / 22.8 °
  • BIST 100

    9827,24%0,72
  • DOLAR

    34,05% 0,04
  • EURO

    37,87% -0,53
  • GRAM ALTIN

    2763,22% 0,75
  • Ç. ALTIN

    4475,64% -0,09
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun