Meridyen Eğitim Kurumları

DP World ve Evyap’tan ticarete ivme kazandıracak güç birliği

DP World ve Evyap’tan ticarete ivme kazandıracak güç birliği

DP World ve Evyap’tan ticarete ivme kazandıracak güç birliği

DP World Yarımca Limanı ve Evyap Grubu’na ait Evyapport birleşti. DP World Evyap adını alan yeni yapı Türkiye ekonomisine daha hızlı, verimli ve maliyet avantajı sunan lojistik hizmeti verecek.
DP World ve Evyap Grubu, Türkiye sanayisinin kalbindeki iki büyük liman altyapısını birleştirerek Türkiye’nin küresel ticaretteki rolüne önemli katkı sağlayacak stratejik birleşme gerçekleştirdi. Süreç, Rekabet Kurumu’ndan alınan onayın ardından tamamlandı. DP World Evyap adını alan yeni yapıda DP World, Evyapport’ta yüzde 58 hisseye sahip olurken, Evyap Grubu DP World Yarımca’da yüzde 42 hissenin sahibi oldu. Marmara Denizi’nde "DP World Evyap Yarımca" ve "DP World Evyap Körfez" olarak anılacak iki terminal, toplam 2 bin 88 metre yanaşma alanına sahip olacak ve aynı anda birden fazla büyük konteyner gemisinin yanaşmasına uygun yapıda hizmet verecek. Yıllık toplam konteyner elleçleme kapasitesi 2 milyon TEU’yu aşacak olan yapı, entegre operasyon proje ve ağır yük taşımacılığı hizmetlerini içerecek şekilde genişleyecek.

"DP World Evyap, Türkiye’nin ihracat ve ithalat hacimlerini artırmayı, yeni endüstrilerin büyümesini hızlandırmayı hedefliyor"
Bölgede giderek artan ve çeşitlilik gösteren lojistik taleplerini karşılamayı hedefleyen DP World Evyap, Türkiye’nin uluslararası tedarik zincirlerindeki büyüyen rolünü güçlendirecek. DP World Evyap, gelişmiş kara ve demir yolu bağlantıları ve 900’ü aşkın uzman ekibinin desteğiyle müşterilerine daha hızlı hizmet sunacak. DP World’ün konteyner elleçleme, gümrük müşavirliği ve antrepo hizmetlerindeki geniş deneyimi ile Evyapport’un konteyner, sıvı dökme yük ve genel kargo operasyonlarındaki uzmanlığının sinerjisi, sektörün ihtiyacı için gerekli hizmetleri bir arada sunacak. Dijital teknolojilerle güçlendirilmiş hizmet yapısına sahip DP World Evyap, bölgenin çeşitlilik gösteren lojistik yapısında önemli oyuncu olarak konumlanarak, Türkiye’nin ihracat ve ithalat hacimlerini artırmayı, yeni endüstrilerin büyümesini hızlandırmayı hedefliyor.

"En önemli pazarlarımızdan biri olan Türkiye’de bu vizyonun parçası"
DP World’ün vizyonundan bahseden DP World Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem, "Küresel ticareti daha güçlü, daha verimli ve sürdürülebilir geleceğe taşımaktır. Evyapport ile stratejik ortaklığımız, en önemli pazarlarımızdan biri olan Türkiye’de bu vizyonun parçası. Müşterilerimize uçtan uca çözümler sunmaktan, bu birliğin hız ve verimlilik açısından getirdiği birçok faydayı paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. DP World Evyap’ın hizmetlerini daha da geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

"Birleşen 2 yapı güçlü ve yeni hizmet sunacak"
DP World Türkiye CEO’su Kris Adams ise "Bu heyecan verici ortaklık, Türkiye ve bölge için önemli ekonomik faydalar sağlayacak. İki yapının mevcut güçlü altyapılarının DP World Evyap altında birleştirmesi, müşterilerimize giderek önemli hale gelen bu bölgede, güçlü ve yeni hizmet sunacak" diye konuştu.

"Her iki terminalin yükselen verimliliğiyle müşterilerimize ve Türkiye’nin ticaretine değer katacak"
Ortaklığın öneminden bahseden Evyap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmed Evyap, "Bu ortaklık ile DP World’ün küresel uzmanlığını ve Evyapport’un yerel gücünü birleştiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu sayede limancılık sektöründeki yatırımlarımızı genişletirken, sektördeki varlığımızı da güçlendireceğiz. Yeni şirket, oluşturacağı tedarik zinciri çözümleri ile operasyon sürelerini kısaltacak, hizmet çeşitliliğini zenginleştirecek ve her iki terminalin yükselen verimliliğiyle müşterilerimize ve Türkiye’nin ticaretine değer katacak" şeklinde konuştu.


Cuma 31.1 ° / 25.2 °
Cumartesi 33.2 ° / 24.4 °
Pazar 32.7 ° / 24.3 °
  • BIST 100

    11177,17%0,34
  • DOLAR

    33,04% -0,11
  • EURO

    36,01% -0,40
  • GRAM ALTIN

    2563,39% -1,43
  • Ç. ALTIN

    4149,71% -1,91
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun