Meridyen Eğitim Kurumları
Haberi Sesli Oku

Derebucak’tan depremzedelere yardım

Derebucak’tan depremzedelere yardım

Derebucak’tan depremzedelere yardım

Konya’nın Derebucak ilçesinde depremzede ailelere destek olabilmek için atkı, eldiven, bere, yelek ve uyku tulumları üretiliyor. 
Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından yaraları sarmak için harekete geçen vatandaşlar, depremzede ailelere yardım eli uzatabilmek için günlerdir adeta seferber oldu. Derebucak ilçesine bağlı Gencek Mahallesinde yaşayan kadınlar, İlçe Müftülüğü bünyesinde yer alan 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticisi Rabia Baş’ın önderliğinde harekete geçti. Mahalle sakini kadınlar, depremzede aileler için, atkı, eldiven, bere ve yelek ördü. Hanımlar tarafından örülerek deprem bölgesine gönderilen giyim malzemelerinin üzerinde iliştirilen notta, “Konya Derebucak Gencek Mahallesinden kucak dolusu selamlar. El örgümüz seni sımsıcak tutsun, ısınıp o güzel gülüşünle dünyayı aydınlatmaya devam et. Allah’a emanet ol” ifadeleri yer alıyor. 
Öte yandan, Derebucak Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı kurs merkezlerinde deprem bölgesindeki vatandaşlar ve bölgede görev yapan görevliler için uyku tulumu üretimine hız verildi. Derebucak Kaymakamı Ömer Levent Türk de, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla kursları ziyaret etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Akçay, usta öğrenciler ile kursiyerler tarafından gönüllü olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Kaymakam Türk’e bilgiler verdi. 
 



Cumartesi 18.3 ° / 12.7 °
Pazar 16.9 ° / 11.8 °
Pazartesi 19.9 ° / 12.6 °
  • BIST 100

    9398,53%1,29
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,69% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4150,24% 1,14
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun