Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu’ndan türkü şöleni

YEREL YÖNETİMLER

HALİLİYE’DE DÖNERCİLERE SIKI DENETİM: 247 KİLOGRAM SALÇAYA EL KONULDU

GÜNDEM

Meteoroloji'den üçlü uyarı! Yağış, rüzgar ve zirai don tehlikesi!

YEREL YÖNETİMLER

Büyükşehir Gençlerin Yanında…

Bursa’dan kadına yönelik şiddetle mücadeleye güçlü destek
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey, ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında düzenlenen ‘toplumsal cinsiyet rollerine meydan okuyan atölyeler’ etkinliğine katıldı. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin herkesin ortak görevi olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, “Bursa’dan başlayarak kadına yönelik şiddete kesin bir şekilde ‘dur’ demeli ve kadınların hak ettiği eşit bir yaşamı inşa etmeliyiz” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Aile, Kadın ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Kadın Danışma Merkezi işbirliğinde ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında çeşitli atölye çalışmaları düzenlendi. Aile, Kadın ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü yerleşkesindeki etkinliğe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve eşi Seden Bozbey’in yanı sıra Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız ve vatandaşlar katılım gösterdi. Psikolojik dayanıklılık atölyesi, düğme dikimi ve kumaş tamiri atölyesi, ahşap atölyesi ve araç bakımı, lastik değişimi atölyelerini gezerek bilgi alan Başkan Mustafa Bozbey, dikim atölyesinde ise düğme dikti.
“Şiddete sessiz kalmak, ortak olmak anlamına gelir”
Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda sorumluluklarının farkında olduklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, toplumsal cinsiyet rollerine meydan okuyan atölyeler etkinliğiyle farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Kadınların, hayatın her alanında var olduğunu ve var olmaya da devam edeceğini belirten Başkan Bozbey, “Dünyada ve Türkiye’de kadına şiddet kanayan bir yara olmaya devam ediyor. Kadınlar kendilerine dayatılan eşitsizliklerle de karşı karşıya kalıyor. Kadınların güçlenmediği, erkeklerle eşit haklara sahip olmadığı bir toplumun refaha, özgürlüğe, huzura kavuşması mümkün değildir. Kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorun ve toplumsal bir krizdir. Kadına yönelik şiddet, ailesinde, çocuklarında, arkadaşlarında ve toplumun tamamında derin bir yara bırakır. Kadına yönelik şiddetle mücadele hepimizin ortak görevidir. Şiddete karşı sessiz kalmak o şiddete ortak olmak anlamına gelmektedir. Bu mücadelede toplumun tüm kesimlerine ulaşmalı, farkındalık çalışmalarımızı artırmalı ve özellikle gençlerimize toplumsal cinsiyet eşitliğini benimseten doğru bir eğitim sunmalıyız” dedi.
“Ses çıkaralım, suskun kalmayalım”
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kadın-erkek eşitliği temeline dayalı, herkes için eşit fırsatlar sunacak projeler ürettiğini ifade eden Başkan Bozbey, kadınların yaşamlarını güvenli hale getirmek ve daha fazla güçlendirmek amacıyla eğitim programları düzenlediklerini dile getirdi. Kadın Danışma merkezlerinde uzman ekipler tarafından ücretsiz danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunulduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, “Personelimize yönelik bilgilendirme, yönlendirme ve güçlendirme çalışmalarımızı yine Kadın Danışma Merkezi yönetiminde yürütüyoruz. El ele vererek bir dayanışma ağı oluşturmalı ve hep birlikte mücadele etmeliyiz. Evimizde, iş yerimizde, okulumuzda, mahallemizde, sokaklarımızda, kadına yönelik şiddetin herhangi bir biçimini gördüğümüzde müdahale edelim, ses çıkaralım, suskun kalmayalım” dedi.
“Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum”
Kadına yönelik şiddete karşı güçlü bir toplumsal zihniyet dönüşümüne ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Bozbey, “Bursa’dan başlayarak kadına yönelik şiddete kesin bir şekilde ‘dur’ demeli ve kadınların hak ettiği eşit bir yaşamı inşa etmeliyiz. Bu kapsamda ‘Mor Haritam’ uygulamasını hayata geçireceğiz. Mor Haritam ile kadınlar, şiddete karşı destek alabilecekleri merkezlere, danışma ve psikolojik destek bilgilerine ve çeşitli alanlarda faydalanabilecekleri yerlerin bilgisine ulaşabilecek. Bursa’yı kadınlar için daha güvenli bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda tüm Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum” dedi.

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV RAMAZAN BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti