Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı

SİYASET

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı

SPOR

Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor

ASAYİŞ

Amasya’da hissedilen depremden dakikalar sonra korkutan yangın

Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy: “Zeytinburnu’nun yapı stoğunu yenilemek için hep birlikte çalışmalıyız”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy: “Zeytinburnu’nun yapı stoğunu yenilemek için hep birlikte çalışmalıyız”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Arısoy: “Zeytinburnu’nun yapı stoğunu yenilemek için hep birlikte çalışmalıyız”

"Başkanla Akşam Çayı" programının Sümer Mahallesi ziyaretinde vatandaşları dinleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ilçedeki kentsel dönüşümün hızlanması ve yapı stoğunun yenilenmesi için gerekli her türlü adımı attıklarını anlattı. Başkan Arıssoy, “Yarım kat olarak bilinen çatı katı piyesinin tam bir daireye dönüşmesini sağlayan, beraberinde hak sahiplerine mağdur etmeyecek birçok önemli mevzuatı içinde barındıran yeni imar plan notumuzu uygulamaya koyduk, gerisi siz de bitiyor, bu noktada siz değerli hemşehrilerimizin taşın altına elini sokması gerekiyor, bu dönüşümü ancak hep birlikte başarabiliriz.” dedi. 
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy "Başkanla Akşam Çayı" programlarına her hafta ara vermeden devem ediyor. Bu hafta Zeytinburnu Sümer Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Başkan Arısoy, vatandaşlardan gelen istek, öneri ve şikayetleri tek tek not ederek hepsini cevapladı. Zeytinburnu’ndaki yapı stoğunun yenilenmesi ve kentsel dönüşümün hızlandırılması konusunda gelen soruları ele alan Başkan Arısoy, Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm için herhangi bir mâni olmadığını, bu işin hızlanması için hak sahiplerinin anlaşma yoluna giderek taşın altına elini sokması gerektiğini söyledi. 

“Yeni imar plan notu işleri hızlandıracak” 
2019 yılından bu tarafa Beştelsiz Mahallesi Kuran Sitesi, Telsiz Mahallesi, İETT Blokları, Veliefendi kentsel dönüşüm uygulamalarının çözüme kavuştuğunu belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Ben 9 Nisan 2019’da belediye başkanlığı mazbatasını aldım, Mayıs ayındaki ilk meclis toplantımızda Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nü kurmayı teklif ettik. Zeytinburnu’muzun önümüzdeki 20 yılı kentsel dönüşüm yılı ilan ettik. Bunun anlamı neydi? İlçemizde yapı stoğunu uygun bir biçimde dönüştürmeyi arzu ediyorduk. Bunun için kendimize bir hedef koyduk ve bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz. İlçemizde aciliyetle halledilmesi gereken kentsel dönüşüm projelerinin tamamını bir şekilde çözdük. Bunları çözerek Zeytinburnu’ndaki yapı stoğu sorununu çözmüş olduk mu? Tabii ki hayır. Hepinizin bildiği ve geçen günlerde sosyal medyadan duyurduğumuz üzere, Zeytinburnu’nun kentsel dönüşümü için bir hareket başlattık. Türkiye’ye örnek olacak bir imar plan notu uygulaması hazırladık. Bu projeyle üniversitelerden ödül aldık ve çeşitli ilçelere örnek olduk. Hep birlikte taşın altına elimizi sokarak bu plan notunu uygularsak, ilçemizdeki dönüşüme büyük bir hız kazandırmış oluruz.” dedi. 

“Dönüşümde yarım çatı katı piyesine 1 tam kat” 
Zeytinburnu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün hazırladığı yeni imar plan notunun çatı katı piyes aralığını tam daireye dönüştürdüğünü ve hak sahiplerine 1 tam daire kazandırdığını anlatan Başkan Arısoy, yeni imar plan notu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Bir binayı hak sahipleri tek başına yıkıp yeniden yapmak isterse, çatı arası piyesi dediğimiz yarım kat uygulamasını tama dönüştüren ve bağımsız bir kat yapan uygulamayı yürürlüğe soktuk. Yani binasını yıkıp yeniden inşa etmek isteyen herkese ekstradan bir kat vermiş olduk. Zeytinburnu Belediyesi’nin imar planı aynı zamanda parselleri birleştirmeyi teşvik ediyordu. İki parselin birleşmesini onaylıyor, bu birleşme projelerinde de çatı katı arası piyesine de onay veriyoruz. Aynı zamanda riskli yapı kararına dayanarak yıkılan yapılarda yeni inşaat için herhangi bir ücret talep edilmiyor, ayrıca kira yardımı da yapılıyor. Geçmişte ruhsatlı olarak yapılan binaların tekrar yapılması konusunda; yola, okula, donatı alanları veya herhangi bir kamusal alana giden alanların yeniden kazandırılmasını sağlıyoruz. Hak sahiplerinde 3’te 2 çoğunluk sağlandığı zaman o inşaata onay veriliyor. O yüzden herkesin onayının alınması gibi bir durum söz konusu değildir. İlçemizdeki riskli yapıların dönüştürülmesi konusu hepimizin beraber sırtlanacağı bir konudur. Bu dönüşümü hep birlikte yapacağız. Konuyla ilgili detaylı bilgileri Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’müzden alabilirsiniz. Siz komşulara bir araya gelip, özellikle ada bazlı dönüşüm talebiyle bizlere gelirseniz bizler de sizler için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Parsellerin büyümesi maliyeti düşüreceği gibi kat kısıtlamasını da engelleyecektir. O yüzden ada bazlı dönüşümü teşvik ediyoruz. “ 

“Çoklu konaklamaları bize ihbar edin” 
Zeytinburnu’ndaki yabancı uyruklu göçmen sorunuyla ilgili de konuşan Başkan Arısoy, “Türkiye’de yaşanan bu göç dalgasının teşvik eder gibi gösterilmesine asla itibar etmeyiniz. Orta Doğu’daki yaşam şartlarının kötüleşmesi nedeniyle buradaki insanlar şartların daha iyi olduğu Türkiye’ye kontrolsüz ve kanunsuz bir şekilde akın etmeye başladılar. Maalesef Türkiye’miz bu akıma apansızın yakalandı” ifadelerini kullanarak, Türkiye’nin bu konuda hızlıca gerekli olan önlemleri aldığını vurguladı. Başkan Arısoy konuşmasını şöyle sürdürdü: “Zeytinburnu’na gelince; Kaymakamlığımız, Emniyet Müdürlüğümüz ilçemizdeki göç sorunun önüne geçmek için elinden geleni yapıyor. İlçemizde çoklu konaklama dediğimiz vardiya usulü konaklamalar yapılıyor. Ev sahiplerine çok büyük cezalar yazıyoruz. Sizler de çevrenizde gördüğünüz bu tarz konaklamaları bizlere veya Emniyet Müdürlüğümüze bildirebilirsiniz. Tespit ettiğimiz anda deport işlemlerine başlıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk 6 boyunca Türkiye genelinde en fazla yabancı uyruklu vatandaşı ihraç eden ilçe bizdik. Halen sıkı bir şekilde denetimlerimize devam ediyoruz. Sizler de sokaklarda bunu görüyorsunuz. Eskisine nazaran ciddi anlamda bir azalma söz konusu. Bu problemin altından kalkacağımız konusunda hiç şüpheniz olmasın.” ifadelerini kullandı. 
“Türkiye’nin basketbol üssü zeytinburnu’nda yükseliyor” 
Başkan Arısoy, bir vatandaşın “Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 12 Dev Adam’ın maçları ile coşuyorduk, şimdi burası yok, yerine yenisini yapıyordunuz, ne oldu?” sorusu üzerine inşası devam eden Türkiye’nin Yeni Basketbol Üssü inşaat projesi hakkında şu bilgileri verdi: “Cumhurbaşkanlığı talimatıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü Türkiye Basketbol Üssünü’nün inşaatı hızla ilerliyor. Bir dönem burayla ilgili olarak İBB ile sorunlar yaşamıştık. Tüm kamuoyunun bildiği üzere TBMM’nin onayıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın vermiş olduğu ruhsatı İBB iptal etmiş ve 150 milyon TL ceza kesmişti. Bu engeli de aştık ve inşaatı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Bu proje bittiğinde Zeytinburnu yeni bir değere daha sahip olacak. Türkiye’nin Basketbol Üssü’ne ev sahipliği yapacağız.” 
 



Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti