Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    10918,51%-1,07
  • DOLAR

    42,51% 0,06
  • EURO

    49,56% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5760,43% 0,14
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Nevşehir’de engeller sporla aşılıyor

GÜNDEM

Kayseri belediyeciliği icraat üretiyor

YEREL YÖNETİMLER

Şehitkamil'de Özel Gereksinimli Bireylere Tekerlekli Sandalye Desteği

YEREL YÖNETİMLER

Altınordu Belediyesi Konservatuvarı, Uzun Bir Aranın Ardından Eğitime Başladı

Tarih: 02.06.2022 13:36 Güncelleme: 02.06.2022 13:36
Zekeriya Öz’ün de arlarında bulunduğu 48 FETÖ’cü hakim ve savcıya iddianame
FETÖ üyesi 48 eski hakim ve savcı hakkında ‘Poyrazköy Davası’nda’ kumpas kurdukları gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede firari savcılar Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’in 83 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenirken, diğer sanıkların da farklı suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi 48 eski hakim ve savcı hakkında ‘Poyrazköy Davası’ olarak bilinen davanın soruşturma ve kovuşturma sürecinde kumpas kurdukları gerekçesiyle yürütülen soruşturma tamamlandı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 45 sayfalık iddianamede 92 kişi ve kurum müşteki sıfatıyla yer alırken, aralarında firari savcı Zekeriya Öz’ün de bulunduğu 48 hakim ve savcı ise şüpheli sıfatıyla yer aldı.

“Hürriyetlerini hukuka aykırı şekilde kısıtladılar”
İddianamede 48 hakim ve savcının kamuoyunda ‘Poyrazköy Davası’ olarak bilinen davada, iddianameye konu müştekiler hakkında haksız yere gözaltı, yakalama gibi kararlar verdikleri belirtildi. 48 hakim ve savcının müştekiler hakkında hukuki hiçbir olgu ortaya koymadan, soyut basmakalıp cümleler ile yakalama, adli kontrol, tutuklama kararı verdikleri ve bu şekilde hürriyetlerini hukuka aykırı şekilde kısıtladıkları kaydedildi.

“Gerçekte olmayan örgütlenmenin bulunduğuna dair algı oluşturdular”
İddianamede şüphelilerin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde amiral, subay, astsubay ve işçi olarak görev yapan müştekiler ile sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve üyesi olan müştekilere yönelik hazırlanan kumpasın hayata geçirilmesi için FETÖ/PDY terör örgütüne mensup kolluk görevlileri ve kişiler ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettikleri belirtildi. Şüphelilerin mesleğin şeref ve onurunu bozan, mesleğe olan genel saygı ve güveni gideren nitelikte eylemlerde bulunup gerçekte olmayan örgütlenmenin bulunduğuna dair algı oluşturdukları da iddianamede kaydedildi.

FETÖ ile bağlantılı basın yayın çalışanlarıyla müştekileri itibarsızlaştırdılar
İddianamedeki 48 hakim ve savcının sahte deliller ile yeterli inceleme yapılmadan kasıtlı hazırlanan ve adli işlemi meşrulaştıran sahte raporları kullandıkları da kaydedildi. 48 şüphelinin soruşturmalardaki ihbar ve bilgileri örgüt ile irtibatlı basın yayın organı çalışanlarına sızdırıp, ifşa ederek müştekilere olan güven duygusunu sarsıp onları itibarsızlaştırdıkları iddianamede açıklandı.

“Örgütün amaçlarını gerçekleştirmeye yönelik devletin yargı gücünü bir silah olarak kullandılar”
İddianamede şüphelilerin, müştekileri soruşturmalara ve kovuşturmalara dahil ederek hürriyetlerini kısıtladıkları, iftira attıkları ve terfilerini engelledikleri, çalıştıkları kurumdan ayrılmak zorunda bıraktıkları, bu şekilde örgütün amaçlarını gerçekleştirmeye yönelik olarak, devletin yargı gücünü bir silah olarak kullandıkları açıklandı.

Üst düzey subayları tasfiye edilerek yerlerine FETÖ üyesi subayları yerleştirdiler
Şüphelilerin hukuk güvenliğini ortadan kaldıran daha önceden kurgulanmış soruşturmaları ve kovuşturmaları yürüttükleri, bunun sonucunda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın üst düzey subaylarının tasfiye edilerek yerlerine FETÖ/PDY terör örgütü üyesi subayların yerleştirilmesine, bu subayların da 15 Temmuz 2016 günü Anayasal düzen ve meşru hükümete karşı darbe girişiminde bulunmalarına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin caydırıcılığının zafiyete uğramasına sebebiyet verdikleri iddianamede kaydedildi.

Silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket ettiler
48 eski hakim ve savcının yargısal faaliyetlerinde Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatine göre karar vermedikleri, bağımsızlık ve tarafsızlık ilkeleriyle hiçbir biçimde bağdaşmayacak şekilde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yapılanmasının içerisine girerek, örgüt hiyerarşisi ve ideolojik bağlılık duyguları ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek anılan silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda hareket ettikleri belirtildi.
İddianamede dönemin özel yetkili savcıları firari şüpheliler Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’in ‘özel hayatın gizliliğini ihlal etmek’, ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek’, ‘suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’, ‘kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’, ‘gizliliğin ihlali’, ‘suçluyu kayırma’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ suçlarından 83 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, diğer sanıkların da farklı suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti