Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Yeşeren Okullar Projesi ile fidanlar toprakla buluşuyor

GÜNDEM

Osmangazi’de engelli bireyler ve aileleri kahvaltıda buluştu

SPOR

Elit atletler Uluslararası Mersin Maratonu’nda buluşuyor

GÜNDEM

Büyükşehir Şalpazarı'nda öğrencileri sevindirdi

Tarih: 24.05.2022 20:06 Güncelleme: 24.05.2022 20:06
Yılmaz Vural:
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ’Gençlik Günleri’nde söyleşiye katılan Teknik Direktör Yılmaz Vural, "Bir yere gelmek için bilgi ile benim kadar gelirsiniz. Onun üzerine çıkamazsınız. Birilerinin arkadan ittirmesi lazım. Türkiye’de futbolu yönetme problemi var" dedi.
Esenler Belediyesi tarafından 19-29 Mayıs tarihleri arasında ’Gençlik Günleri’ gerçekleştiriliyor. Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde düzenlenen etkinlikler arasında yer alan söyleşi gününde Yılmaz Vural gençlerle bir araya geldi. Teknik Direktörlük kariyerinden, Türk futboluna, kulüp yönetiminden yabancı oyunculara kadar bir çok konuda görüşlerini aktaran deneyimli teknik adam, gençlere de nasihatlerde bulundu. Kendisine gösterilen yoğun sevgiye teşekkür ederek sözlerine başlayan Yılmaz Vural, "Türk insanı doğal insanı seviyor. Çok fazla duyguların dışa vurduğu bir yönümüz yok. Sevinç ve üzüntüyü birlikte yaşadık. Onlar gibi düşündük. Belki de çalıştığım 30 küsür takımın antrenörlüğünü yaparken, onların taraftarı gibi oldum" şeklinde konuştu.

"Yurt dışına gitmeye çalışın, kültür farklarını tartışın"
Söyleşiye katılan gençlere tavsiyelerde bulunan Yılmaz Vural, "Aileler, çocuklarını yetiştirirken ‘para kazansınlar, okul hayatı bittikten sonra öyle bir meslek seçsinler ki ekonomik anlamda kimseye muhtaç olmadan kendi çoluk çocuklarının eğitimini gerçekleştirebilsinler’ ister. Günümüz Türkiye’sinde bunu düşünmek ne kadar doğru. Bırakın çocuklarınızı onlar, kendi sevdiği şeyleri yapsınlar. Eğitim, dünyada zaman kaybına dönüşmeye başladı. Eğitimli ile eğitimsiz arasındaki fark iş hayatında maalesef önemsenmiyor. Size tavsiyem; sevdiğiniz, yeteneğinizin olduğu şeylere yönelin, yaşam bir noktada bitecek en azından mutlu ölürsünüz. İstediğiniz şeyleri yapmış olursunuz. Yurt dışına gitmeye çalışın. Karartın gözünüzü, alın ufak bir çanta gidin. Kendi ülkenizle, orası arasındaki farkı öğreneceksiniz. Kültür farklarını öğreneceksiniz. Bunları tartışırsanız, sorgularsanız geleceğinizle ilgili en doğruyu bulabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

"Genç teknik adamlar kuralı deliyor"
Son dönemde Süper Lig’de başarılı olan genç teknik direktörler hakkında da konuşan deneyimli teknik adam, "Onlar lisanları olmadıkları için teknik direktör değil. Ama çok iyi oyunculardı. Futbolu bıraktıktan sonra hemen antrenör oldu. Ben buna karşıyım. Bunların o koltukta olmasında sorun yok. Sorun şu; eğitim konusu savsaklanıyor. Bugün Türkiye Futbol Federasyonu’nun eğitim dairesi var. O dairede her kursu yapmak için, belli sıralamalar var ve geçmişinde çok iyi oyunculuk yapmış diye bütün kuralları çiğneyerek bu pozisyona getirirseniz; bu kural ona farklı, diğerine farklı olmamalı. Kural koyuyorsanız, bunu delmek hiç şık olmaz. Dönem gelecek onlar da pişman olacak. Öğrenme bir süreçtir, uğraş vermeniz gerekir. Bizim işimizin bir insan tarafı var, bir de uzmanlık tarafı var. Bu uzmanlık tarafının akademik tarafı vardır" diye konuştu.

"Zor bir iş yapıyoruz"
Türkiye’de antrenör olma ve takım içindeki dengeleri koruma adına uyguladığı sistemi de aktaran Vural, şu ifadelere yer verdi:
"Türk oyuncularının yaşlıları vardır onları oynatmak zorunda kalırsınız, problem olurlar. Gençleri vardır, bir de arada gezenler vardır. Takımın içinde 4-5 tane grup vardır. Hoca bütün enerjisini bu takım dinamiği oluşturmada kullanır. Benim gibi birkaç antrenör başka bir yöntem kullanıyor o da; oyuncu ilişkilerinde adalet denen prensibi kim olursa olsun, uygulamaya çalışıyoruz. Benim 3 gün çalışıp ayrıldığım da oldu, 4 yıl çalıştığım takım da oldu. Sizin bu davranışınızı benimseyenlerle uzun vade çalışabiliyorsunuz. Zor bir iş yapıyoruz."

“Bilgi ile bir yere kadar gelebilirsiniz”
‘Milli takımdan teklif gelse kabul eder misiniz?’ yönünde gelen soruya Vural, şu yanıtı verdi:
"Gelmeyeceği için varsayımla konuşmayalım. Teklif gelse hem de nasıl kabul etmem. Benim futbolda aldığım eğitimi alan kim var başka. Babaannem şunu derdi; ‘ben sana özgür olmayı tavsiye ederim ama özgür olmak insanı tek başına bırakır’. Özgür olursanız kimseye biat etmezsiniz ama bir yere gelmek için bilgi ile benim kadar gelirsiniz. Onun üzerine çıkamazsınız. Birilerinin arkadan ittirmesi lazım."

Söyleşide son olarak hakemlerle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Vural, “Hakemler de, antrenörler de, oyuncular da Türkiye’de en suçsuz olanlardır. Türkiye’de futbolu yönetme problemi var” dedi.
Gençlerin sorularını yanıtlayan deneyimli teknik adam, kendisine uzatılan formaları imzaladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti