Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,19% 0,13
  • GRAM ALTIN

    5894,37% 0,65
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Cezayirli Turizm Profesyonelleri Bursa'da Ağırlandı

YEREL YÖNETİMLER

TEKNOFEST 2026, Şanlıurfa'da Düzenlenecek

YEREL YÖNETİMLER

Mudanya, Bursa Büyükşehir'in Yatırımlarıyla Örnek Kıyı Kenti Olma Yolunda

YEREL YÖNETİMLER

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı'nın Çalışma Yönetmeliği Yayımlandı

EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri
Tarih: 16.01.2023 11:59 Güncelleme: 16.01.2023 11:59
Yeni evimde başvurular başladı
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “İlk etapta 100 bin konutun satışının planlandığı kampanya 81 ilde bugün başladı. 81 ilde bitmiş konutlar yani sıfır daireler için konut almak isteyen vatandaşlarımız bulduğu daireye, kredi kullanmak için banka veya katılım bankalarına bu ön başvurularını bugünden itibaren yapabilecekler” dedi.

Orta gelir grubundaki vatandaşlarımızın uygun finansman koşulları ile konut sahibi olabilmelerini hedefleyen ‘Yeni Evim’ kampanyasında başvurular başladı. Konuya ilişkin detayların yer aldığı web sitesi yenievimkampanyasi.com.tr/ yayına girdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “İlk etapta 100 bin konutun satışının planlandığı kampanya 81 ilde bugün başladı. 81 ilde bitmiş konutlar yani sıfır daireler için konut almak isteyen vatandaşlarımız bulduğu daireye, kredi kullanmak için banka veya katılım bankalarına bu ön başvurularını bugünden itibaren yapabilecekler. Belirli bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlar ile bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projeler bu kampanyaya dâhil edilecek” dedi.

“Müteahhitler başvuru yapacak, sözleşme imzalayacak, yüzde 5 katkı verecek”
Firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projelerinin, teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dâhil edebileceğini belirten Özelmacıklı, “Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nün ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı olan şirketler ve yerel müteahhitler bu programa dahil olabilecek. Bu kapsamda kredi kullandırmak isteyen müteahhitler ile bankalar arasında hem ‘Firma Katkı Payı’ sözleşmesi imzalanacak. Finansman kapsamında konutun ekspertiz yada satış değerinin yüzde 5’i, projelerde ise satış vaadi sözleşmelerindeki satış değerinin yüzde 5’i firmalardan peşin olarak tahsil edilecek. Kampanyaya katılmak isteyen müteahhitler yenievimkampanyasi.com.tr adresinden başvuru yapacaklar” şeklinde konuştu.

Süreç nasıl ilerleyecek
Özelmacıklı, sürece ilişkin olarak da “Konut üreticileri kriterleri uygun olan konut projelerini bu web sitesinde ilan edecekler. Konut almak isteyenler daireleri kendileri yada yetki belgeli emlak işletmeleri aracılığı ile bulur ve finans kuruluşlarına başvurur. Finans kuruluşu hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetler. Uygun olan projeler için krediyi tahsis eder. Kişiler için ise mevcut bankacılık teamülleri çerçevesindeki ödeme gücü kriterlerine tabi olarak gerekli şartları sağlaması gerekir” dedi.

Azami tutarlar belirlendi
Yeni Evim Konut Finansmanı kredilerinde uygulama alanı olarak 3 bölge belirlendiğini ve bölgeye göre geçerli azami ekspertiz değerlerinin, kullandırılabilecek azami kredi tutarlarının ve kabul edilecek azami hane geliri tutarın farklı olduğunu ifade eden Özelmacıklı, “1. Bölge yani İstanbul için, ekspertiz değeri üst sınırı 9 Milyon TL, azami kredi sınırı 5 milyon TL ve azami hane geliri 80 bin TL olarak belirlendi. 2. Bölge yani Ankara, İzmir, Bursa, Muğla, Mersin ve Antalya illerinde ekspertiz değeri üst sınırı 7 Milyon TL, azami kredi sınırı 3 milyon TL ve azami hane geliri 60 bin TL olarak belirlendi. Diğer illerimizde ise, ekspertiz değeri üst sınırı 5 Milyon TL, azami kredi sınırı 2 milyon TL ve azami hane geliri 45 bin TL olarak kabul edilecek” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: yeni evimde başvurular başladı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti