Meridyen Eğitim Kurumları
Haberi Sesli Oku

Yemek sonrası uyku bastırması diyabet belirtisi

Yemek sonrası uyku bastırması diyabet belirtisi

Yemek sonrası uyku bastırması diyabet belirtisi

Yemek sonrası gelen uyku bastırması hali diyabet belirtisi olarak değerlendiriliyor. Dr. Öğretim Üyesi Selçuk Sezikli, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin belirtilerinin arasında yemek sonrası gelen uyku bastırması halinin de bulunduğunu açıkladı.
Özel Amasya Kolmed Hastanesi İç Hastalıkları Kliniğinde görev yapan Dr. Öğretim Üyesi Sezikli, insülin yokluğu ve yetersizliği durumunda kan şekerinin yükselmesiyle ortaya çıkan diyabetin belirtileri arasında aşırı susama hissi, ağızda kuruma, yemek sonrası gelen uyku hali, yorgunluk, sık idrara çıkma ile bu belirtilerle olan kilo kaybı ve görmede bulanıklık gibi durumların bulunduğunu vurguladı.
Tip 1 diyabetin doğuştan insülin yetersizliğinin ortaya çıkardığı bir durumken Tip 2 diyabetin ise insülin direnciyle daha sonradan meydana geldiğine değinen Sezikli, “Diyabet tedavisinde ilk önce yaşam tarzı değişikliği, beslenme alışkanlıkları düzenlenmesi, diyet, egzersiz ve bunun dışında medikal tedavi ile ilaçlar yada insülin uygulanmaktadır. Uzun süren ve kontrol edilmeyen diyabet göz, böbrek, kalp, beyin, ayak sinir ve damarları gibi birçok bölgeyi etkileyebilmektedir. O yüzden erken tanı önemlidir” diye konuştu.


Perşembe 12.3 ° / 8.3 °
Cuma 13 ° / 8.3 °
Cumartesi 12.9 ° / 9.4 °
  • BIST 100

    14169,71%-0,22
  • DOLAR

    42,72% 0,07
  • EURO

    50,16% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5964,42% 0,94
  • Ç. ALTIN

    9593,04% 0,77

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Meridyen Eğitim Kurumları
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun