Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Aksaray Belediyesi Ramazan'da İki Noktada İftar Çadırı Kuracak

YEREL YÖNETİMLER

Aksa Bursa Doğalgaz ve Nilüfer Belediyesi'nden İş Birliği Görüşmesi

YEREL YÖNETİMLER

Şahin Bey Anısına Hatıra Para Basıldı

GÜNDEM

Yerlikaya ve Tunç’tan veda mesajı

Tarih: 05.03.2024 11:30 Güncelleme: 05.03.2024 11:30
Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi. Yabancıların taraf olduğu işlemlerde düzenlenecek değerleme raporları hakkındaki değişikliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Türk vatandaşlığının istisnai olarak kazanılmasına ilişkin olarak düzenlenecek tüm değerleme raporlarında, raporlarının düzenlenme yetkisi Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki olan GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş.’ne verildi. Düzenleme ile değerleme standardın sağlanması ve taşınmazların değerinde oluşabilecek farklılıkların önlenmesi hedefleniyor. İstisnai yoldan Türk Vatandaşlığı kazanılmasına yönelik tüm satış ve satış vaadi işlemleri bu kapsamda değerlendirilecek ve raporlar GEDAŞ tarafından hazırlanacak. Türk vatandaşlığı talebine konu olmayan ve değerleme raporu istenilen diğer işlemlerde değerleme raporlarının Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı herhangi bir Değerleme Kuruluşu tarafından düzenlenebilecek” dedi.
"Değerleme rapor başvuruları Web Tapu’dan yapılacak"
Değerleme Raporu başvurularının Web Tapu (webtapu.tkgm.gov.tr/) resmi erişim adresinden yapılacağını belirleten Özelmacıklı “İstisnai yoldan Türk Vatandaşlığı kazanılmasına yönelik tapu işlemlerinde rapor başvuruları Vatandaşlığa Konu Satış başvuru seçeneğinden GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş seçilerek yapılacak. Türk vatandaşlığı konu olmayacak işlemlerde alınacak değerleme raporları için ise Satış başvuru seçeneği üzerinden tercihli veya otomatik algoritma üzerinden istenilen herhangi bir değerleme kuruluşu seçilerek başvuru yapılabilecek. Paylı mülkiyetli taşınmazlarda, paydaşlardan herhangi birisinin başvuruda bulunması yeterli” dedi.
Düzenlemenin 04.03.2024 tarihi itibarı ile devreye alındığını belirten Özelmacıklı, “Genelgenin yürürlük tarihinden sonra yapılan satış veya satış vaadi işlemleri sonrasında yapılacak Türk vatandaşlığı taleplerinde sadece GEDAŞ Gayrimenkul Değerleme A.Ş tarafından hazırlanmış değerleme raporları kabul edilecek. Tapu işlemlerinde kullanılacak değerleme raporlarının kullanım süresi ise 3 ay kabul ediliyor. Türk vatandaşlığı kazanılmasına konu olmayacak ve değerleme raporu istenilen diğer işlemlerde ise; Sermaye Piyasası Kurulu lisanslı herhangi bir değerleme kuruluşu tarafından düzenlenen değerleme raporları üzerinden işlem yapılacak” dedi.
"Çözüm oluşturması bekleniyor"
Özellikle istisnai yoldan Türk Vatandaşlığı kazanılmasının milli bir mesele olduğuna dikkat çeken Özelmacıklı, “Bu kapsamda değerleme standardın sağlanması ve taşınmazların değerinde oluşabilecek farklılıkların önlenmesi için tek bir merkezden bu raporların düzenlenecek olması çok önemli bir adım. Özellikle geçmişte yazılan usulsüz raporlar ile ülkemizde haksız vatandaşlıklar verilmişti. Yapılan düzenleme ile kontrol doğrudan bakanlıkta olacak” dedi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti