Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,54% -0,05
  • EURO

    49,54% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5730,81% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Bandırma Belediyesi'nin Aylık Bülteni 'Belediye Açısı'nın 7. Sayısı Yayınlandı

YEREL YÖNETİMLER

Pendik Belediyesi 2026 Yılı İçin Tiyatro, Sinema ve Masal Dinletileri Organizasyonu İhalesi Açtı

YEREL YÖNETİMLER

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Yeni Mahalle Esnafıyla Kahvaltıda Bir Araya Geldi

YEREL YÖNETİMLER

Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz, Shumen Belediye Başkanı Kristov’u Ağırladı

Tarih: 08.07.2021 10:03 Güncelleme: 08.07.2021 10:03
“Varis tedavisinde kullanılan lazer ile hastalar aynı gün evlerine taburcu ediliyor”
Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özer Ulukan, “Her üç kadından birinde görülen varis tedavi edilmediğinde damar genişlemesine bağlı pıhtılaşma riski oluşturuyor. Günümüzde varisin tedavisinde kullanılan EVLA denilen lazer yöntemiyle hastalar aynı gün evlerine taburcu ediliyor” dedi.

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özer Ulukan, varisin belirtileri ve tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu. Varisin kadınlarda görülme sıklığının erkeklere göre daha fazla olduğunu aktaran Ulukan, “Gelişen teknoloji sayesinde ultrason eşliğinde lazer, radyofrekans ve yapıştırıcı, yüzeysel küçük damarlarda da köpük skleroterapi ve E cilt lazeri gibi yöntemlerle kesi yapılmadan tedaviler uygulanıyor. Endovenöz tedaviler arasında lazerin kullanıldığı yönteme; endovenöz lazer ablasyon tedavisi (EVLA) deniliyor’’ dedi.

EVLA yönteminde bacaklarda bulunan büyük damarların lazer ile damar içinden kapatıldığını aktaran Ulukan,“Aynı şekilde lazer yerine radyofrekans ve yapıştırıcı gibi yöntemler de kullanılıyor. Tedavi alanında uzman hekim tarafından iyi bir ultrason bilgisiyle güvenli bir şekilde uygulanır. Cerrahi müdahale ise konforu düşük olduğundan daha az tercih edilir” diye konuştu.

“Bol su içmek pıhtılaşmayı önler”
Bol sıvı tüketiminin, damardaki pıhtılaşmanın önlenmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Dr. Ulukan, “Tedavisi diğer hastalıklar gibi acil görülmese de varisler, mekanizması gereği damarda pıhtılaşma eğilimi oluşturur. Damar içi pıhtı, ciltte koyu renk değişimi ve hatta yara oluşumuna yol açabilir. Varis hastalarında damar genişlemesine bağlı pıhtılaşma riski yüksek olur” uyarılarında bulundu.

“Üç kadından birinde varis sorunu var”
Gebeliğin artan venöz basınç toplardamar yapısını bozduğu için varis sorununu tetiklediğini vurgulayan Dr. Ulukan, “Kadın nüfusun üçte birinde varis sorunu görülüyor. Bunun yanı sıra kalp yetmezliği, ayaklarda şişliğe yol açan bir durum olduğundan ayaklardaki şişlik, varisler kalpten kaynaklanıyor gibi düşünülebilir. Ancak varis, toplardamarların içinde mevcut olan kapakların yetmezliği, kilo alma, ayakta kalma, ağır kaldırma gibi venöz basınç artışına neden olan durumların birleşerek damarların genişleyip işlevini kaybetmesi sonucu oluşur” değerlendirmelerini yaptı.

“Uzun süre oturmak da ayakta kalmak da sakıncalı”
Hareketsiz, uzun süre aynı pozisyonda sabit kalınmamasını tavsiye eden Dr. Ulukan, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Ayağın katlanarak ve aşağı sarkıtarak oturulmamalı. Kanın dönüşünü bozan bu oturma şekli, artan venöz basınç ve yerçekiminin etkisi ile kanın aşağıda göllenmesi damarlarda genişleme ve damar içinde ki kapaklarda yetersizliğe yol açabilir. Aynı şekilde ayakta sabit durmak da kasların kasılması sırasında sağladığı pompa gibi ek işlev eksikliğinden varis oluşumunu kolaylaştırır”.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti