Meridyen Eğitim Kurumları
12.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:14
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:33
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    50,87% -0,01
  • GRAM ALTIN

    7307,94% -0,38
  • Ç. ALTIN

    11826,62% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Göktaş: Türk Dünyası'nın Rekabet Gücü Kadınların Eşit Erişimiyle Artacak

YEREL YÖNETİMLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Hepsiburada, Girişimci Kadınların Ürünlerini New York'ta Tanıttı

GÜNDEM

Mustafa Palancıoğlu'ndan '12 Mart' mesajı

YEREL YÖNETİMLER

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Büyükşehir'in İftar Programına Katıldı

Tarih: 03.04.2023 15:21 Güncelleme: 03.04.2023 15:21
Usta Yazar Yenişehirlioğlu, okumanın önemini anlattı
Osmangazi Belediyesi, Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde usta oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’nu vatandaşlarla buluşturdu.
59. Kütüphane Haftası çerçevesinde geçtiğimiz hafta Bilgi Evleri’nde birçok etkinlik gerçekleştiren Osmangazi Belediyesi, etkinliklerin kapanışında anlamlı bir programa ev sahipliği yaptı. Taner Baba’nın müzikleriyle eşlik ettiği Ertuğrul Bozkurt’un hikaye ve masal anlatımıyla çocukları büyülediği Müzikli Masal konserinde renkli görüntüler yaşandı. Dr. Ali İhsan Akçay’ın sunumuyla düzenlenen ‘Kitabın Serüveni’ programında ise Müzehhip Emine Aksakal, Minyatür Yasin Urhan, Mücellid Hüseyin Delil, Hafız-ı Kütüp Osman Nuri Solak, Ebru Sanatçısı Münevver Gürevin, Kağıt İmalatçısı Emrah Yılmaz ve Hat Sanatçısı Mahfuz Zunnun Emin de tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.
Osmangazi Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen “Sessizliğin çağıltısı, okumak” konulu söyleşiye ise konuşmacı olarak usta oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu katıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız’ın da dinlediği programa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Programın açılış konuşmasını yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bir yandan deprem bölgesindeki yaraları sararken, diğer yandan da kültürel ve sosyal çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Deprem bölgesindeki yaraları sarmak için afetin ilk gününden itibaren yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Gaziantep İslahiye’de 100 hanelik bir Osmangazi Mahallesi kuruyoruz. Deprem bölgesine her gittiğimizde farklı yerlerde farklı yaşamlar ve ibretlik olaylara şahit oluyoruz. Devlet ve millet işbirliğinde oradaki hayatı normalleştirmeye gayret ediyoruz. Tüm Türkiye orada ve çalışmalar sistemli bir şekilde yürüyor” dedi.
Teknolojinin imkanlarından faydalanırken toplumdan da uzaklaşmamak gerektiğine dikkat çeken Başkan Dündar, “Teknoloji devrinde toplumdan ve kendimizden kopuyoruz. Elimizdeki akıllı cihaz içerisine girdikten sonra bir türlü oradan çıkamıyoruz. İnsanlarla karşılıklı sıcak sohbet ve iletişimi yeniden kazanmamız gerekiyor. Belediye olarak birçok kütüphanemiz var. Bu ilim yuvalarının dolu olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Çünkü, teknolojik cihazlar kendi istediğini bize veriyor, bizim istediğimizi vermiyor. Akıllı cihazları ihtiyacımız kadar kullanıp, kitap okumaya daha çok vakit ayıralım” ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan Bahadır Yenişehirlioğlu da Osmangazi Belediyesi’nin muhteşem eseri Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Tarihimizi yeni nesillere anlatma adına uluslararası standartta bir eser kazandırdığı için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Osmangazi Belediyesi’nin deprem bölgesinde çok güzel faaliyetler yürüttüğünü de biliyorum. Orada yapılan birçok konuta göre çok kullanışlı ve güzel konutlar inşa ediyorlar. Bölge insanımızın yaralarının sarılması ve barınma ihtiyacının karşılanması açısından detaylıca düşünülmüş kalıcı bir çalışma yapıyorlar. Bu çalışmalardan dolayı da Başkanımız Mustafa Dündar’a ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
Fetih Müzesi’nin amfi gösteri alanında katılımcılara kitabın insan için öneminden bahseden Yenişehirlioğlu, “Kitap, insanı ihya da eder, imha da eder. O yüzden bizi ihya edecek, geliştirecek kitapları okuyalım” ifadelerini kullandı. Kitabın çok önemli bir iletişim aracı olduğuna dikkat çeken usta yazar Yenişehirlioğlu, “Kitap değerlidir ve önemlidir diyoruz. Ama nedir onu değerli ve önemli kılan? Kelamdır, muhteviyattır. İçerisinde ne olup ne olmadığıdır. İnsanoğlunu imha eden, birlik ve beraberliği bozan, Türkiye’nin altını oyan, aile yapısını bozan, milli ve manevi değerleri alt üst eden, insanımızın bütün zihni yapısını boşaltan kitaplar içinse aynı şeyi söyleyemeyiz. Kitap, insanoğlunun ihyası için vardır. Kitap, insanoğlunun psikolojik ve sosyolojik tarihinde serüvenini başlatan şeydir. İnsanoğlu ucu bucağı olmayan sonsuz evrende başıboş bırakılmamıştır. Kâinatın sahibi yüce Allah, bize merhamet eder ve zifiri karanlıkta ışığı bulmamıza yardımcı olur. Ne yapıp ne yapmayacağımızı ancak onun kelamından okuyup, akıl edip, öğreniriz” diye konuştu.
“100 yıl önceki senaryo aynı, sadece oyuncular değişti”
Dünyada dengelerin bozulduğu bir dönemde olduğumuza vurgu yapan Bahadır Yenişehirlioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tabanların birbirine kaydığı, doğrunun yanlıştan ayırt edilemediği, küfrün makbul olduğu bir dönemdeyiz. Küresel güçler dediğimiz oyun kurucular, fitne başları hedefe ulaşmak için iki kaleyi yıkmaya çalışıyor. Birincisi aile, ikincisi kadim değerler manzumesi. Tek hedefleri var, kimyalarını değiştireceksin, aile mefhumunu yok edeceksin, insanı cinsiyetsiz hale getireceksin, zihin yapısını hiç edeceksin. İnsanlar geleneklerinden ve mazisinden utanacak. Başarılı oluyorlar mı? Oluyorlar. Beyni boşaltılmış prototipler yapıyorlar. Bunu da popüler kültür adıyla yapıyorlar. Sanat diyerek yapıyorlar. Çok eski değil, sadece 100 yıl önce cennet mekân Sultan Abdülhamit Han döneminde yaşanan olaylar, senaryolar aynı. Düşmanlar aynı, felsefe aynı, sadece oyuncular değişti. Bu var olma, yok olma mücadelesidir. Allah herkese akıl fikir versin. Birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Yeni düşmanlık tohumlarını ekmeye gerek yok. Başka gidecek yerimiz ve toprağımız yok. Birlik ve beraberlik içinde acısıyla tatlısıyla, inananıyla inanmayanıyla huzurlu yaşamak istiyorsak, bayrağımıza, sınırlarımıza ve ezanımıza sahip çıkmamız gerekiyor.”
Söyleşi sonrasında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yenişehirlioğlu’na Osman Gazi’nin tahta oturuşunu simgeleyen bir biblo hediye etti. Ayrıca, Osmangazi Belediyesi kütüphanelerinde en çok kitap okuyan üyelere hediyeleri verildi.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti