Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Akçakoca Belediyesi, Sosyal Projeler İçin İzmit'te İnceleme Yaptı

YEREL YÖNETİMLER

Tepebaşı Belediyesi, Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası'nı Kazandı

YEREL YÖNETİMLER

İzmit'te Ramazan Davulcusu Olmak İçin Başvuru Süreci Başladı

YEREL YÖNETİMLER

İzmit Belediyesi, Ramazan'da Gıda ve Yemek Desteği İçin Bağış Portalını Açtı

Tarih: 10.04.2021 09:54 Güncelleme: 10.04.2021 09:54
Üsküdar’da ’Kalbe Dokunan İlmek’ sergisinde Osmanlı rüzgarı
Üsküdar’da, koleksiyoner Yusuf İyilik’in uzun süren çalışmalar sonrası üç kıtaya yayılmış antikacılardan ve ailelerden toplayarak restore ettiği, kaybolmaya yüz tutmuş Osmanlı giysileri ve aksesuarları ile gündelik hayata yön veren eşyalar, Kalbe Dokunan İlmek Sergisi’nde vatandaşların beğenisine sunuldu.
Üsküdar Belediyesi, sosyal mesafe, maske ve hijyen tedbirlerini alarak düzenlediği sanat sergilerine bir yenisini daha ekledi. Gerçekleştirilen çalışma kapsamında koleksiyoner Yusuf İyilik’in üç kıtaya yayılmış antikacılardan, ailelerden toplayıp restore ettiği kaybolmaya yüz tutan Osmanlı giysileri ve aksesuarları ile gündelik hayata yön veren eşyalardan oluşan ‘Kalbe Dokunan İlmek Sergisi’ Nevmekan Sahil’de vatandaşların beğenisine sunuldu.
Gerçekleştirilen serginin açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’da katıldı. Vatandaşların maske ve sosyal mesafe kuralları içerisinde ağırlandığı sergide, koleksiyoner Yusuf İyilik, Başkan Türkmen ve Bakan Yardımcısı Yavuz’a hediyelerini takdim etti. Serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Türkmen, sonrasında Bakan Yardımcısı Yavuz ile birlikte sergi alanını gezdi.

3 bini aşkın parçadan oluşan eşsiz sergi
Koleksiyoner Yusuf İyilik’in Osmanlı giysi ve aksesuar kültürüne olan hayranlığından yola çıkarak hazırladığı Kalbe Dokunan İlmek Sergisi’nde, Osmanlı’nın tarihi ve kültürel zenginliğini yansıtan tekstil ürünlerinin yanı sıra ütü sobası, dikiş makinesi, fener, ayna, takı ve kemer çeşitleri gibi Osmanlı dönemi günlük kullanım eşyalarına yer verildi. Yüzlerce parçadan oluşan Osmanlı dönemi tekstil ürünleri arasında Türkiye’nin her yöresine ait gelin ve damat giysileri dikkat çekerken, yörelerine göre uzmanlar tarafından eşleştirilen kıyafetler, cansız mankenlere giydirilerek sergilendi.
Osmanlı ile özdeşleşen dival işlemelerinden oluşan bindallılar, elbiseler, bohçalar, yatak örtüleri ve sedir takımları ile Türk işi işleme örneklerinin sunulduğu sergi, yörelerine göre tasnif edilmiş 3 bini aşkın parçadan oluşuyor.

“Tarihçilerin, sanatçıların ve halkımızın hizmetine sunuyoruz”
Sergi açılışı sonrası konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Koleksiyoner Yusuf İyilik’in 3 kıtadan derleyip toparladığı Osmanlı giysilerinden oluşan güzel bir sergi gerçekleştiriliyor. Bu sergi adına paylaşmamız gereken en önemli nokta şudur; giysi deyince aklımıza sadece giyinmek, örtünmek gelmiyor. Aslında bir milletin kültürünü, coğrafyasının iklimini, estetik anlayışını ve dini anlayışını göstermesi yönünden önemli bir alışkanlıktır. Bizimde geleneklerimizde, tarihimizde köklerimizde var olan bu estetik anlayışını yansıtan çok güzel bir sergi. Osmanlı dönemine ait giysilerinin, motiflerinin aynısını muhafaza ederek ya da bozulmuş olanları restore ederek burada tarihçilerin, sanatçıların ve halkımızın hizmetine sunuyoruz. Vatandaşlarımız bu zenginliği görecekler ve tarihi olan bağlılıkları bir kat daha artacaktır diye düşünüyoruz” dedi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti