Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    17168,40%0,32
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,84% -0,19
  • GRAM ALTIN

    6986,08% 1,27
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
EĞİTİM

Konya Büyükşehir ve TİKA'dan mültecilere acil durum eğitimi

GÜNDEM

Prof. Dr. Erol Düren, Bursa’da sempozyum ile anıldı

SPOR

Edirne Keşanspor’da çifte transfer

GÜNDEM

Bursa Yıldırım'da 'hızlı ve enerjik belediyecilik' modeli... Başkan Oktay Yılmaz 2026 vizyonunu paylaştı

Tarih: 20.06.2022 12:24 Güncelleme: 20.06.2022 12:24
Uluslararası kripto para dolandırıcılığı iddiası: 6 ülkeye ihbar mektubu gönderildi

Uluslararası alanda faaliyet gösteren kripto para borsasına yatırım yapan bir kişi, parasını çekemediği ve internet sitesine ulaşamadığı gerekçesiyle savcılığın kapısını çaldı. Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatılırken, çok sayıda mağdurun olduğu öne sürüldü. 6 ülkeye ihbar mektubu gönderdiklerini kaydeden mağdur avukatı, konuyla ilgili soruşturma başlatılmasını talep ettiklerini söyledi.

İstanbul’da yaşayan B.H. isimli bir şahıs iddiaya göre, sosyal medyadan tanıştığı kişinin tavsiyesi üzerine uluslararası alanda kripto para alım satımına yönelik faaliyet gösteren Singapur merkezli ‘auxuglobal’ isimli kripto para borsasına yaklaşık 20 bin dolar para yatırdı. Birkaç ay sonra parasını çekmek isteyen B.H., çekim işlemi yapamazken herhangi bir yetkiliye de ulaşamadı. 12 Haziran 2022 tarihinde ise siteye erişim sağlanamadı. Bunun üzerine savcılığın kapısını çalan B.H.’nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

“Dolandırıcılar her şeyi profesyonel şekilde yapmışlar”
Konuya ilişkin konuşan B.H.’nin avukatı Sezayi Balkan, sosyal medya üzerinden iletişime geçen bir kadının tavsiyesi üzerine müvekkilinin kripto para firmasına para yatırdığını söyleyerek, “Şüpheli kadın aslen Japon vatandaşı olduğunu ancak Almanya’da yaşadığını ve piyano öğretmeni olduğunu söylemiştir. Şüpheli Almanya’ya ait telefon numaraları ile müvekkil ile whatsapptan iletişim kurmuştur. Müvekkil her şeyin normal olduğunu düşünmüş zira dolandırıcılar her şeyi profesyonel şekilde yapmışlardır” dedi.

6 ülkeye ‘soruşturma’ talepli ihbar mektubu gönderildi
Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve gerekli yasal süreci başlatıldığını aktaran avukat Sezayi Balkan, “Ancak şirketin merkezinin Singapur, işlem merkezlerinin Amerika, Hong Kong ve Güney Kore’de olması soruşturmanın yürütülmesini zorlaştırmaktadır. Ülkemizde meydana kripto para dolandırıcılığında ivedilikle müdahale ve soruşturma mümkün iken yurtdışı eksenli olması soruşturma imkanını kısıtlamaktadır. Bu nedenle biz Almanya, Amerika, Singapur, Japonya, Çin ve Güney Kore Büyükelçiliklerine kendi ülkelerinde konuyla ilgili soruşturma başlatmaları için 56 sayfalık mektubu delilleri ve suç duyurusuyla gönderiyoruz. Bu mektubu ihbar kabul edip kendi ülkelerinde soruşturma başlatmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Dolandırıcılığın uluslararası boyutta olduğundan dolayı şuan için ülkede ve dünya genelinde ne kadar mağdur olduğunun henüz bilinmediğinin altını çizen avukat Sezayi Balkan, “Uluslararası eksenli bu olayda savcılığın imkanları da kısıtlı olacaktır şüphesiz. Burada önemli olan paranın miktarı değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının dolandırılarak mağdur edilmesidir” ifadelerini kullandı.

“Dikkat dolandırılabilirsiniz”
Avukat Balkan, “Geçen yıl çok sayıda kişinin mağdur edilmesine neden olan Thodex dolandırıcılığı, geçtiğimiz günlerde yine binlerce kişinin mağduriyetine neden olan Humex dolandırıcılığı derken bugün de Auxuglobal dolandırıcılığı meydana gelmiştir. Bu bakımdan, kripto para ile ilgilenenlere şunu söylemek istiyorum: ‘Dikkat dolandırılabilirsiniz!’ Bu nedenle kripto para ile ilgilenenlerin özellikle yurtdışı merkezli kripto para firmalarına ihtiyatlı yaklaşmalarını ve sosyal medyadan gelecek arkadaşlıklara, yönlendirmelere dikkat etmelerini, herhangi bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kalmaları halinde mutlaka alanında uzman bir avukattan yardım almalarını ve ivedilikle yasal yollara başvurmalarını tavsiye ederim” dedi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti