Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

Yanan villanın içi böyle görüntülendi

ASAYİŞ

Cezaevi firarisi hırsızlık için geldiği köyde yakalandı

ASAYİŞ

Fatih’te ’Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın ölümüne neden olan şüpheliye müebbet hapis talebi

GÜNDEM

Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı

Uğur Aktaş: "2024 Paris’te karate olsaydı belki de şampiyon olabilecektim"

Uğur Aktaş:

Uğur Aktaş: "2024 Paris’te karate olsaydı belki de şampiyon olabilecektim"

Tokyo Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanan Avrupa ve Dünya Şampiyonu milli karateci Uğur Aktaş, karatenin 2024 Paris Olimpiyatları’nda yer almaması ile ilgili “Olimpiyat olsaydı bu sefer şampiyonluk hedefiyle gidip belki de şampiyon da olabilecektim. Çok yakındım da son olimpiyatlarda bir şanssızlık oldu diyelim. İnşallah 2028’de olur diye umut ediyoruz” dedi. İki farklı bölümden mezun olup yüksek lisansa da devam eden Uğur Aktaş, ‘spor ile okul bir arada olmaz’ algısını da yıkmak istediğini dile getirdi.
Tokyo Olimpiyatları’nda bronz madalya almayı başararak birçok kez Avrupa ve Dünya şampiyonu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu milli karateci Uğur Aktaş, İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. İlk olarak gelecek yıl katılacağı Avrupa ve Dünya şampiyonalarına yeni yılda başlayacak Premier Lig müsabakaları ile hazırlanacağını ifade eden Uğur Aktaş, "Çalışmalar gayet güzel gidiyor. Şu an için hazırlık dönemindeyiz. Turnuvaların başlamasına yaklaşık 1 buçuk 2 ay var. Güzel yoğun bir şekilde program yaptık, çalışıyoruz. Premier Lig ile başlayacak yeni sezon. Ardından Avrupa Şampiyonası aralarda Premier Ligler olacak sonra Avrupa Oyunları ve Dünya Şampiyonası. 1 sene önce bir ameliyat geçirdim. Aşil tendonumdan ameliyat oldum. Sonrasında rehabilitasyon süreci biraz uzun sürdü fakat güzel bir şekilde geri dönmeye çalıştım. Akabinde ilk turnuvamda Akdeniz Oyunları’nda bronz madalya kazandım. Sonra da baştan çalışmaya başladık. Şu an çalışmalar gayet güzel gidiyor. İnşallah yeni sezonda bu çalışmalarımızın karşılığını alacağız" şeklinde konuştu.

"Aşil tendonu sakatlığından 7 ay sonra bronz madalya aldım"
Aşil tendonundan sakatlık geçiren Uğur Aktaş, tedavi süreci hakkında da konuşarak, "Sakatlığımın başlangıcı olimpiyatlarda oldu. Olimpiyatların yarı final maçında kaybettiğim maçta bir kas yırtığı olmuştu ayağımda. Tedavi oldum fakat o kas yırtığı olurken aşilde de bir harabiyet oluşturmuş. Dünya Şampiyonası kampındayken antrenmanda aşil tendonunu kopardım. Çok zor bir süreç oldu benim için çünkü zirvedeyken bir anda en dibe iniyorsunuz. Hem psikolojik hem fiziksel açıdan zor oluyor. Sonrasında ameliyat oldum. Aşil tendonu, sakatlıklardan en problemlisi diyebilirim çünkü yürümeye başlamak bile 2 ayı alıyor. Tedavi süreci ve bizim yaptığımız spor da parmak ucunda patlayıcı gücün ön planda olduğu bir spor olduğu için biraz daha problemli oldu. Ben tekrar eski performansıma ulaşma hayali ile daha iyi olmak düşüncesiyle bu tedavi sürecini güzel geçirdim. Ameliyattan 5 ay sonra Nisan ayının başı gibi antrenmanlara başladım. Sonra Akdeniz Oyunları’na sakatlığımın 7. ayında katıldım. 2 aylık bir antrenmandan sonra Akdeniz Oyunları’nda bronz madalya kazandım. Benim için çok moral ve motivasyonumu etkileyen bir turnuvaydı. Acaba eskisi gibi olabilecek miyim’, ‘maça çıktığımda ne hissedeceğim’ diye düşünüyordum. 5-6 aylık süreç bizim gibi sporcular için çok anlam ifade ediyor" açıklamasını yaptı.

"Sakatlanan sporcular, kendilerini olmak istedikleri yerde hayal ederek çalışsın"
Atlattığı ağır sakatlığın ardından bu şekilde ağır bir sakatlık geçiren sporculara önerilerde bulunan başarılı sporcu, "Sakatlıktan bir normal hale gelmek var bir de yarışmacı pozisyonuna gelmek var. İkisinin arasında çok büyük bir fark var. Psikolojik açıdan hep kendimi olmak istediğim yerde hayal ettim ve bu süreçte o şekilde çalıştım. Sakatlanan ve bu tarz şeyler yaşayan sporculara önerim bu olur. Sürekli kendi bıraktığım yeri gelmek istediğim yeri hayal edip, sabrederek çalıştım çünkü bu zamana kadar yaşadığım ufak tefek sakatlıklar var. Kazalar yaşadık onların ardından neler yapabileceğimi gördüğüm için bana aslında bir motivasyon kaynağı oldu ve daha çok çalışarak daha çok isteyerek geri dönmeye çabalıyorum” ifadelerini kullandı.

"Tokyo Olimpiyatları bakış açımızı değiştirmişti"
Karatenin 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda ilk kez yer almasının kendisinde büyük bir heyecan oluşturduğunu dile getiren Uğur Aktaş, "Daha öncesinde karate olimpiyatlarda yer almıyorken bizim hedeflerimiz Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası aralarda Avrupa Oyunları, Akdeniz Oyunları olmuştu. Bu turnuvaları kendimize hedef olarak görüp maçlara gidiyorduk. 2016 yılından itibaren karatenin olimpiyatlara girdiğini duyduğumuz andan itibaren bütün çalışmaları bütün turnuvaları olimpiyat için basamak olarak gördük. Avrupa Şampiyonası’na gidiyorum şampiyon olmak istiyorum. Ne için, olimpiyat kotası almak için keza Dünya Şampiyonası Premier Ligler Seri A’lar bütün turnuvaların tek amacı olimpiyatlara katılabilmek orada dövüşüp, madalya kazanabilmekti. Böyle olunca da bu turnuvalar sıradan gelmeye başlıyor. Her zaman katılabileceğiniz 2 yılda bir Dünya Şampiyonası var. Bu turnuvalara katılabilmemiz için 4 yılda 1 ve ilk defa denk gelen bir şeye hazırlanmak bizde çok büyük bir heyecan oluşturmuştu ve bakış açımızı değiştirmişti” değerlendirmesini yaptı.

“2024 Paris’te olsaydım belki de şampiyon olabilecektim”
Milli karateci, karatenin 2024 Paris Olimpiyatları’nda yarışmayacak olmasını değerlendirerek, “Olimpiyattan sonra 2024’te olmamak açıkçası bir an ara ara beni düşündürüyor. Tamam Avrupa Şampiyonu olacağım, Dünya Şampiyonu olacağım madalya kazanacağım ama ne için. Koyduğun hedefin değişince insan bir şaşırıyor ama biz yaptığımız işi her zaman iyi yapmaya çalışıyoruz. Her zaman başarılı bir takım olduk. Hep de güzel madalyalar kazandık. Ben yarıştığım süre boyunca gittiğim her turnuvada en iyi şekilde ülkemi temsil edip altın madalya kazanmaya çalışacağım. Olimpiyat olsaydı bu sefer şampiyonluk hedefiyle gidip belki de şampiyon da olabilecektim. Çok yakındım da son olimpiyatlarda bir şanssızlık oldu diyelim. İnşallah 2028’de olur diye umut ediyoruz. Ona göre kendimizi hazırlayıp çalışıyoruz. Olmazsa da katıldığımız bütün turnuvalarda Avrupa ve Dünya Şampiyonası’nda hedefimiz hep altın madalya kazanmak olacak” diye konuştu.

"Umuyoruz karate için olimpiyat serüveni Los Angeles ile devam eder"
Karatenin 2028 Los Angeles Olimpiyatları’nda yer alması durumunda kendisinin tamamen Los Angeles’a odaklanacağını söyleyen Uğur Aktaş, “Los Angeles olursa tamamen hedefimi oraya odaklayıp o şekilde çalışmalara devam etmek istiyorum. O zaman yaklaşık 32-33 yaşında falan olacağım. Tam da performans ve tecrübemin en üst düzeyde olabileceği bir yaş olur benim için. Ben çalışmayı seviyorum. Güzel de olur diye umut ediyorum. Yaklaşık olarak 5-6 sene var. Çok da güzel bir zaman. Heyecanla bekliyoruz şubat ayında belli olacak oradaki bir toplantı sonucunda. Umuyoruz karate için olimpiyat serüveni Los Angeles ile devam eder” ifadelerine yer verdi.

"Paris Olimpiyatları’na katılsaydım hedefim şampiyonuk olurdu"
‘Paris Olimpiyatları’na katılacak olsaydın hedefin ne olurdu’ sorusuna Uğur Aktaş, “Kesinlikle şampiyonluk olurdu çünkü biz olimpiyatlara giderken üzerimizde büyük bir stres ve baskı vardı. Hem kendimizden bir şey bekliyoruz hem etrafımızdaki insanlar bizi görmek istedikleri yeri hayal ediyorlar ve gittiğimiz her ortamda olimpiyatlardan bahsediyorlar. Arkadaş ortamımda, evin içerisinde, okul arkadaşlarım arasında zaten karatenin içindeyiz bu ister istemez insanın bilinçaltında bir baskı oluşturuyor ve biz belki de ilk ve son olacak bir olimpiyat düşüncesiyle oraya gittik. Biraz stres yüklü gittik. Ben normalde Avrupa ve Dünya şampiyonalarımda stresimi heyecanımı çok rahat kontrol ederim ama ilk defa çok uzun zaman sonra orada yaşadığım heyecanı olimpiyatta yaşadım. Bir daha olsa bu bilgi ve tecrübelerimle bu psikolojik durumumla çok çok daha iyi bir başarı elde edebilirim diye düşünüyordum ama nasip değilmiş Paris. İnşallah Los Angeles olur” yanıtını verdi.

"Spora gidersem okuldan geri kalabilirim’ algısını yıkmak istiyorum"
Sporcu kariyerinin yanı sıra elektrik-elektronik mühendisliği mezunu olan milli sporcu, ardından spor yönetimi lisans bölümünü bitirdi. Şu anda da beden eğitimi yüksekokulunda yüksek lisans öğrenimini sürdüren Uğur, ‘spor ile okul bir arada olmaz’ algısını yıkmak istediğini belirtti. Uğur Aktaş, ailelere bu konuda çağrıda bulunarak, şu ifadelere yer verdi:

“Hem okul hayatımda hem de karate yaşantım boyunca yaptığım her şeyi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Antrenman yapıyorsam antrenmanımı en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Ders çalışıyorsam en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Sınavlardan yüksek alıp geçmeye çalıştım. Ailemin de bu durumda etkisi var. Onların teşvikiyle onların yanımda durmasıyla yol göstermesiyle ilerledi. Liseye geldiğimde BESYO mu seçsem yoksa mühendislik mi okusam diye bir ikilemde kaldım. Liseyi de üçüncü bitirmiştim. Hayalimde de mühendis olmak hep başarılı bir kariyer sahibi olmak vardı. Daha sonra pişman olmamak adına keşke okusaydım dememek için elektrik - elektronik mühendisliğini seçtim. Güzel şekilde bitirdim. Zor oldu o süreçte 21 yaş altı kategorisinde hem de büyükler kategorisinde yarışıyordum. Oranın kamp ve maçlarına katılıp gelip büyüklerin kamplarına maçlarına katılıyordum. Çok yoğun süreç içinde bunu yapabildim, başarabildim. Tamamen insanın kendine hedef koyması ve bu uğurda çalışıp biraz da fedakarlık yapması gerekiyor. Çünkü ben dışarda gezerken aynı zamanda sınavdan yüksek puan alamam. Çok iyi antrenman yapıyorum tüm zamanımı buraya harcarsam da okulda başarılı olamam. Bunun bir planlamasını yaparak kendi zihninde belirlediği yolda ilerlerse imkansız diye bir şey yok. Ben aslında buna öncülük etmek istiyorum. Ailelerin sporcuların kafasında hep şu var; spora gidersem okuldan geri kalabilirim. Üniversite sınavında başarılı olamayabilirim, iyi bir bölüm okuyamayabilirim. Ben bu algıyı yıkmak istiyorum. Mühendisliği bitirdikten sonra ben spor yönetimi bölümünü de bitirdim. 4 yıllık bir bölüm. Şu anda yüksek lisansın birinci senesini bitirmek üzereyim çok az kaldı. Aslında bir sporcu olimpiyat madalyası kazanmış Avrupa ve dünya şampiyonu sporcunun eğitim alanında kendini ne kadar ileriye taşıyabileceğini de göstermek istiyorum. İlerleyen yaşlarımda bunları yeni gelecek nesillere aktarmak istiyorum. Umuyorum bu süreçte başarılı olurum."
Uğur, sporcusu olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nün de her zaman yanında olduğunu aktararak kulüp başkanı Fatih Keleş başta olmak üzere tüm çalışanlara teşekkür ederek açıklamasını tamamladı.



Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı
Projelerimiz

Kategori İçeriği

Sarıyer Belediye Başkanı Adayınız


AHMET GÖZCÜ - SAADET PARTİSİ 2 Kişi
% 1,04
AHMET RAUF BAHADIR - BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ 1 Kişi
% 0,52
ALAEDDİN PINARBAŞI - DEMOKRATİK SOL PARTİ 49 Kişi
% 25,65
AYSEL KORKMAZ - VATAN PARTİSİ 0 Kişi
% 0
AYŞEGÜL ÖZSOY - MİLLİ YOL PARTİSİ 2 Kişi
% 1,04
AZİZ ÇEVİK - MİLLET PARTİSİ 0 Kişi
% 0
CAN ÖZEL - MEMLEKET PARTİSİ 14 Kişi
% 7,32
DİLEK KIRCAOĞLU - TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ 0 Kişi
% 0
ERHAN VERGİLİ - BAĞIMSIZ 0 Kişi
% 0
HÜLYA ARSLAN - HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ 0 Kişi
% 0
HÜSEYİN COŞKUN - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ 14 Kişi
% 7,32
İBRAHİM TEMUR - İYİ PARTİ 5 Kişi
% 2,61
İSMET TEMEL - YENİDEN REFAH PARTİSİ 0 Kişi
% 0
MEHMET KUZULUGİL - TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ 0 Kişi
% 0
MUSTAFA OKTAY AKSU - CUMHURİYET HALK PARTİSİ 9 Kişi
% 4,71
OSMAN GÜLER - HÜR DAVA PARTİSİ 49 Kişi
% 25,65
RAMAZAN ERDOĞAN - DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİ 0 Kişi
% 0
RUHİ YILMAZ - ADALET PARTİSİ 0 Kişi
% 0
SEYHAN KAYA - ZAFER PARTİSİ 0 Kişi
% 0
ŞÜKRÜ GENÇ - BAĞIMSIZ 6 Kişi
% 3,14
TUGAY BULUT - DEMOKRAT PARTİ 0 Kişi
% 0
ZÜBEYİR SELMAN IŞIK - BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ 30 Kişi
% 15,7
KARARSIZ 2 Kişi
% 1,04
KULLANMAYACAK 8 Kişi
% 4,18
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti