Meridyen Eğitim Kurumları
Haberi Sesli Oku

Türkiye’ye hayran kaldılar: "Buradaki yemek kalitesi bütün Avrupa Birliğinden daha iyi"

Türkiye’ye hayran kaldılar:

Türkiye’ye hayran kaldılar: "Buradaki yemek kalitesi bütün Avrupa Birliğinden daha iyi"

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan gelen turistler, Edirne’ye hayran kaldıklarını ve Türkiye’deki yemeklerin bütün Avrupa Birliği ülkelerinden daha kaliteli olduğunu söyledi. 
İspanya’nın Barselona kentinde bir süre yaşadıktan sonra Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya yerleşen Arnau Garrofe Farras ile Sofya’da aşçı olan Nikoleta Koleva, gezmek için geldikleri Edirne’ye hayran kaldılar. Türkiye’yi çok sevdiğini söyleyen Farras, Türkiye’deki yemek kültürünün ve kalitesinin bütün Avrupa Birliği ülkelerinden daha iyi olduğunu söyledi. 

"Baharatlar ve yiyecekler da ucuz" 
Bulgaristan’da yaşamına devam eden Barselonalı Farras, "Türkiye’yi İspanya ile karşılaştıracak olursam, fiyatlar burada çok daha iyi ama Bulgaristan ile kıyaslarsak neredeyse aynı fiyata denk geliyor. Baharatlar ve yiyecekler için çok daha ucuz burası. Bütün Avrupa Birliğinden daha iyi buradaki yemek kalitesi" dedi. 

"Türkiye’yi çok sevdik" 
Aşçılık yapan Koleva, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’dan Edirne’ye geldiklerini belirterek, "Burada yemeklerin tadına baktık. Daha sonra ise Karaağaç Tren İstasyonu’na gittik. Buradaki güzel insanların ve güzel havanın tadını çıkarttık. Türkiye’yi çok sevdik çünkü hem farklı hem de güzel olduğu için" diye konuştu. 
 



Pazartesi 11.5 ° / 7.9 °
Salı 12.7 ° / 7.6 °
Çarşamba 12.8 ° / 8.6 °
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Meridyen Eğitim Kurumları
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun