Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11220,96%-0,15
  • DOLAR

    42,60% 0,04
  • EURO

    49,63% 0,16
  • GRAM ALTIN

    5756,08% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,12
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Mihalgazi ve Sarıcakaya'da Zeytin Fidanı Dağıttı ve Hizmet Yerleşkesi Açtı

YEREL YÖNETİMLER

Bekir Aksun'dan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

YEREL YÖNETİMLER

Mamasın Barajı'ndaki Doluluk Oranı Yüzde 15'e Geriledi

YEREL YÖNETİMLER

EGO, Macunköy Bakım Atölyeleri'ne Güneş Enerjisi Santrali Kurdu

Tarih: 30.08.2024 17:02 Güncelleme: 30.08.2024 21:26
‘Türkiye Balıkçılığının Dünü, Bugünü ve Yarını Kongresi’nin sonuç bildirgesi açıklandı

Sarıyer’de İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından balıkçılık kongresi sonuç bildirgesi açıklandı. Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Rıza Akpolat bildirgeyi açıklayarak, “Türk ekonomisine her yıl 42 milyar lira ihracatı 10 milyar lira iç pazar desteği sağlayanı direkt ya da dolaylı olarak 350 bin kişinin geçimini sağladığı balıkçılık meslek olarak tescillenmelidir” dedi. 
İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği tarafından balık av sezonunun açılmasına saatler kala ‘Türkiye Balıkçılığının Dünü, Bugünü ve Yarını Kongresi’nin sonuç bildirgesi açıklandı. Sarıyer Rumeli Feneri Mahallesi’nde düzenlenen ve bildirgenin açıklandığı basın toplantısına, Beşiktaş Belediyesi ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Rıza Akpolat, bölge balıkçıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“Balıkçılık Bakanlığı’nın kurulması ya da denizlerin ve denizciliğin idaresinin tek bir Denizcilik Bakanlığına verilmesi şarttır” 
Gerçekleşen kongresinin sonuç bildirgesini açıklayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Temmuz ayında İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’nin ilk buluşması kapsamında gerçekleştirdiğimiz ‘Türkiye Balıkçılığının Dünü, Bugünü, Yarını’ kongresiyle ülkemizin balıkçılık sektörünü değerIendirmek, sorunlarını ele almak ve gelecekte atılacak adımları belirlemek amacıyla, son derece önemli bir konu etrafında bir araya geldik. Kongre boyunca birbirinden önemli pek çok konuyu tartıştık balıkçılarımızın ihtiyaçlarını ve şikayetlerini dinledik, çözüm önerilerini tartıştık. Ülkemizin denizlerinin tam sekiz farklı bakanlığın yetkisi altında olması büyük bir bürokratik sorundur. Uç tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin, balıkçılığın sorunlarıyla ilgilenecek bir Balıkçılık Bakanlığı olmaması kabul edilebilir değildir. Kayıt dışı avcılıkla mücadele etmek, karaya çıkış noktalarının sayısını artırmak, bölgesel balıkçılığı desteklemek için bir Balıkçılık Bakanlığı’nın kurulması ya da hiç değilse denizlerin ve denizciliğin idaresinin tek bir Denizcilik Bakanlığına verilmesi şarttır” dedi. 

“Yasa dışı avcılık yıllardır ülkemiz sularının en büyük sorunlarından biri olmuştur” 
Balıkçılık sektörünün hala bir meslek olarak görülmediğini belirten Akpolat, “En zorlu, en yıpratıcı işlerden biri olan balıkçılık ne yazık ki hala bir meslek olarak görülmemekte, çok az insanın katlanabileceği bu zorlu şartlarda çalışan vatandaşlarımız sosyal güvenlik haklarından mahrum bırakılmaktadır. Türk ekonomisine her yıl 42 milyar lira ihracatı 10 milyar lira iç pazar desteği sağlayanı direkt ya da dolaylı olarak 350 bin kişinin geçimini sağladığı balıkçılık meslek olarak tescillenmelidir. Yasa dışı avcılık yıllardır ülkemiz sularının en büyük sorunlarından biri olmuştur. Denetimlerde, resmi balıkçılık otoritesinin yanında duran işbirliği yapmaya ve sorumluluk almaya hazır balıkçı örgütlerine yetkiler verilmelidir yasa dışı avcılık yapan balıkçı gemilerine karşı ortak bir kara liste hazırlanarak kıyıdaş ülkelerce paylaşılmalıdır. Balıkçıların en büyük problemlerinden birinin de avladıkları ürünü pazarlama olduğu bir gerçektir. Balıkçılarımız avlarını aracılar vasıtasıyla satmaya mecbur bırakıldığından hak ettikleri ücretleri alamamakta, emekleri karşılıksız kalmaktadır. Balıkçılarımıza destek olmak için e-ticaret platformları, dijital pazarlama stratejileri, balık yan ürünlerinin değerIendirilmesi gibi stratejiler büyük önem taşımaktadır. Balıkçılar arasında adil bir kota dağıtımı yapmanın yolu da yine balık stoklarının durumunu ve avlanabilir stok miktarımızı bilimsel yollarla tespit etmekten geçmektedir. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu filo kapasitesinin bilimsel yollarla belirlenmesi ve var olan balıkçı filolarının azaltılması, balık stoklarımız üzerinde oluşan av baskısının da önüne geçecektir” diye konuştu. 
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti