Meridyen Eğitim Kurumları
12.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:50
  • GÜNEŞ 07:14
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:14
  • YATSI 20:33
  • BIST 100

    16287,81%0,58
  • DOLAR

    44,11% 0,07
  • EURO

    50,95% -0,15
  • GRAM ALTIN

    7272,80% -0,86
  • Ç. ALTIN

    11762,72% -0,52
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Mucur'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy Anıldı

YEREL YÖNETİMLER

Kars Belediyesi, Genç Masa ile gençlerin yerel yönetime katılımını hedefliyor

YEREL YÖNETİMLER

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yılı Anıldı

GÜNDEM

Mersin Büyükşehir’den 'aşhane' iddialarına yanıt

Tarih: 28.02.2022 12:29 Güncelleme: 28.02.2022 12:29
Türk Telekom’dan GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde SEBA çıkarması
Türk Telekom, grup şirketi Argela’nın ABD’deki iştiraki Netsia ile birlikte ONF bünyesinde geliştirdiği SEBA’nın gösterimini, GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketlerinden Türk Telekom, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’ndeki etkinliklerde önemli proje ve iş birlikleriyle yerini alıyor. Yapılan açıklamaya göre şirket, dünyanın önde gelen mobil teknoloji etkinliğinde, iştirakleri Argela ve Netsia’nın geliştirmeleri ile dünyada ilk kez ticari olarak Türkiye’de kullanılan SEBA’yı (Yazılım Tanımlı Fiber Genişbant Erişim Sistemi) ziyaretçilerine canlı olarak tanıtıyor.

Türkiye’den sadece Türk Telekom’un yer aldığı belirtilen uluslararası bir organizasyon olan Open Networking Foundation (ONF) çatısı altında dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin mimari, kodlama, test gibi alanlardaki ortak katılımı ile başlayan SEBA, yazılım tabanlı bulut bilişim teknolojileri ile telekom operatörlerinin sanal sunucuları üzerinde çalışarak, donanım altyapı maliyetini azaltıp kaynak tasarrufu sağlıyor.

SEBA, Türk Telekom ve global operatörlerin ortak tanıtımında sergileniyor
ONF bünyesinde SEBA geliştirme ve ürünleştirme çalışmalarını bir arada sürdüren şirket ile Netsia’nın, diğer topluluk üyesi operatör ve firmaların katılımı ile oluşturulan ortak alanda sergilediği SEBA projesi, katılımcılar tarafından ilgi görüyor. Erişim şebekelerine firma bağımsız yapısıyla esneklik ve verimlilik kazandıran SEBA, Almanya, İngiltere, Brezilya ve Tayvan’ın ileri gelen operatörleri tarafından da deneniyor. Netsia’nın sunduğu yenilikçi sanallaştırılmış ve mikro hizmet tabanlı mimariye sahip BB Suite çözümü, halihazırda birçok operatörün laboratuvarına başarıyla entegre edildi.

“Yerli ve milli ürünlerle uluslararası arenada Türkiye’nin sesi olmayı sürdüreceğiz”
Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, SEBA’yı dünyada ilk kez ticari olarak deneyimleyen operatör olduklarını hatırlatarak, “Şirket olarak, gelecek nesil telekomünikasyon teknolojileri alanındaki Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları ile değer üretmeyi ve 5G teknolojileri konusunda yeni fikir ve ürünler geliştirerek bunları patentlerimiz ile taçlandırmayı sürdürüyoruz. SEBA ile telekom operatörlerinin donanım altyapı maliyetini azaltıp kaynak tasarrufu sağlıyoruz. Açık ve standart ara yüzlerden oluşan yazılım tabanlı erişim platformları sayesinde büyük ölçekli üreticilerin yanında küçük ölçekli ama inovatif üreticilerin de ekosisteme dahil olmasını sağlıyoruz. Bu tedarikçiler arasına yerli firmaların da girebilmesi, hatta geliştirecekleri ürünleri yurt dışına ihraç edebilmesi için bu çalışmayı çok önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Yerli ve milli ürünlerle uluslararası arenada Türkiye’nin sesi olmayı sürdüreceğiz. SEBA ile gelişen öncü pozisyonumuzla, dünyanın ileri gelen operatörleri ile yakın ve entegre bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Netsia CEO’su Bülent Kaytaz şöyle konuştu: “Bu yıl, Netsia Broadband Suite yılı. Diğer deyişle, ONF SEBA açık kaynak projesini temel alan, operatörlerin zorlayıcı dayanıklılık gereklerini karşılayabilecek şekilde güçlendirilmiş, fiber ağ teknolojisini ayrıştırarak sanallaştıran ve uç noktada buluta taşıyan, yeni nesil genişbant yönetim çözümü yılı. Açık kaynak erişim ağı topluluğunda aktif bir oyuncu olarak, GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde Netsia Broadband Suit ürünümüzü tanıtmaktan ve demosunu yapmaktan gurur duyuyoruz. Fiber erişim teknolojisinde uzun süredir üzerinde çalıştığımız önemli bir yeniliği ve çözümü hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Telekom’un sabit altyapısı içerisinde kullanımına başlanan Netsia Broadband Suit ürünümüzü, 1 milyon hanenin kullanabileceği şekilde Türk Telekom altyapısına entegre ettiğimizi sektöre göstermekten mutluyuz.”

Canlı bağlantılarla BB Suite teknolojisi tanıtılıyor
Verilen bilgiye göre, Kongre’de yer alan kioskta ayrıca Netsia Broadband Suite (BB Suite) teknolojisinin en yeni özellikleri tanıtılarak, canlı bağlantılarla sistemlerin demosu gerçekleştiriliyor. Ziyaretçiler, BB Suite ile gelen yeni teknolojinin tedarikçilere sağladığı bağımsızlığı, CAPEX ve OPEX tasarrufunu ve diğer özelliklerini yakından inceleme fırsatını yakalıyor. Açık, ayrıştırılmış SEBA mimarisi, operatörlerin farklı satıcılardan bileşenleri seçmesine olanak tanıyarak, dağıtım ömrü boyunca müşteriye onlarca seçenek ve esneklikle birlikte önemli ölçüde tasarruf sağlıyor.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti