Meridyen Eğitim Kurumları
10.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:53
  • GÜNEŞ 07:18
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:30
  • BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,05% -0,04
  • EURO

    51,20% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7272,37% -0,39
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kapsamında Ankara'da İftar Programı Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Üç Nesil Kadın Sanatçı, Dokumapark'ta 'CROSS' Sergisinde Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de 8 Mart Konseri: Kadın Korosu ve Genç Senfoni Orkestrası Sahne Aldı

YEREL YÖNETİMLER

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, 8 Mart'ta Kadın Personeli Ziyaret Etti

Tarih: 20.08.2023 11:02 Güncelleme: 20.08.2023 11:02
Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti
Türkiye’nin en iyi yat yarışçıların mücadele ettiği 11. TAYK-Eker Olympos Regatta’da ilk iki etap tamamlandı. Hava ve deniz şartları sebebiyle zorluk derecesi çok yüksek bir yarış olan ikinci etabın kategori lider takımları belli oldu. 11. TAYK-Eker Olympos Regatta, 20 Ağustos’ta sona erecek.
Türkiye Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) tarafından Eker Süt Ürünleri ana sponsorluğunda, Bursa Yelken Kulübü ve Moda Deniz Kulübü işbirliğinde bu yıl 11’incisi düzenlenen TAYK-Eker Olympos Regatta Yelken Yarışı’nda, Tirilye etabı nefes kesti. Tirilye’deki koy yarışları öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Eker Süt Ürünleri Genel Müdürü ve Eker Sailing Team dümencisi Ahmet Eker, yarışların Olimpos Regatha İstanbul’daki yelkencilerle, Bursa’daki yelkencileri buluşturduğunu söyledi. Bu sene de çok güzel bir rüzgarda İstanbul’dan start aldıklarını vurgulayan Eker, "Gerçekten çok kuvvetli bir havada Tirilye Limanı’na doğru girdik. Ama Gemlik Körfezi’ne girince yine biraz rüzgarımız azaldı. Ama daha sonra bütün tekneler gayet hızlı bir zamanla yarışları bitirdiler" diye konuştu.
Çok güzel bir yarış olduğunu vurgulayan Eker şunları dile getirdi:
"İlk defa rekor bekliyorduk. Ama daha farklı bir şey oldu. On yıldır ’Line Honour’ alan Orient Ekspres bu sefer ilk finişi yapamadı. Onun yerine Eker Süzme teknesiyle biz ilk finişi yaptık. Bugün de çok güzel bir hava bekliyoruz. Gemlik Körfezi’nde çok güzel bir yarış yapacağız. Daha sonra da yarın bütün yelkenliler buradan start alıp tekrar İstanbul’a geri dönecekler. Bu yarış bütün yelkencilerin çok beklediği ve sevdiği bir yarış. Tirilye’de Bursa’nın çok güzel bir beldesi. Bu beldede gerçekten İstanbullu yelkencileri ağırlamak bizim çok hoşumuza gidiyor ve her sene bunu düzenliyoruz. İnşallah bugün de çok güzel bir yarış olacak. Bu yıl toplamda 26 tekneyle start aldık. Bütün sınıflardan ve birçok firmanın sponsorluğunda yarışa katıldılar. Her sene tabii bu yarışa katılım sayısının artmasını diliyoruz. Ama her sene de yarışın kalitesinin arttığını görüyoruz. O yüzden Bursalı yelkenciler olarak çok memnunuz."
ENKA Yelken Takımı taktisyeni Levent Peynirci de bu sene şiddetli bir rüzgarla buraya geldiklerini aktararak, "Genelde hep bu mevsimde sert rüzgar esiyor, yine bizi karşıladı ve finişte de yine küçük bir oyun oluyor gelenekselleşen. Yine finişte aynı oyunla hızlı bir şekilde o oyunu atlatarak finişe girdik. İlk yarışı ikinci tamamladık. Grubumuzda ve toplamda. Eker takımı birinci oldu bugün, şamandıra yarışı var burada Tirilye’de. Yarın da buradan İstanbul’a dönüyor olacağız. Hedefimiz grup ve toplamda birincilik. Bakalım göreceğiz neler yapabiliyoruz."
Kadınların gücünün yelken yarışında da yer aldığını belirten Coca-Cola İçecek Takımından Ece Akgün, "Geçen sene biraz daha rahat bir yarış geçirmiştik. Ama bu sene bayağı zorlu bir yolculukla geldik. Teknede kadın olmak aslında çok zor değil. Hatta yarışırken arkadaşlarımdan biri ’nasıl kızsın? Yani hiç korkmuyor musun?’ dedi. Gerçekten fırtınalı bir havaydı. Ama bence oldukça keyifliydi. Gece seyri de çok güzel geçiyor. Onun dışında burada Tirilye gibi bir yarışta da hafta sonumuzu üç günü burada geçiriyoruz. Tüm diğer takım arkadaşlarımızla kaynaşıyoruz. Diğer teknelerle kaynaşıyoruz. Tanıma fırsatı buluyoruz. Oldukça keyifli bir hafta sonu oluyor. Eker de bizi çok güzel ağırlıyor" dedi.
Hava şartları sebebiyle Mudanya’dan denize açılan yelkencilerin, kategori lideri olmak için ortaya koyduğu kıyasıya mücadele nefesleri kesti. Teknik bilgiyle fiziksel eforun harmanlandığı, zorluk derecesi çok yüksek bir yarış olan Tirilye Koy İçi Etabı, tüm katılımcılara büyük bir deneyim yaşattı.
18 Ağustos’ta yapılan Moda - Tirilye etabının ardından, 19 Ağustos’ta Tirilye’de gerçekleşen Koy İçi Yarışı etabının birincileri de belli oldu. IRC 0: Orient Express 6, IRC I: Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1, IRC II: Eker Efsane Sailing Team - Das Dojo ve IRC III: Gemicioğlu Yelken Takımı - Bled2
11. TAYK - Eker Olympos Regatta’nın ilk etabını en hızlı şekilde kateden tekne, 03.34.32 saatlik dereceyle Eker Sailing Team - Eker Süzme oldu. IRC 0: Eker Sailing Team - Eker Süzme, IRC I: Columbia Alize 1070, IRC II: Coca Cola İçecek - Das Carina ve IRC III: Nts Danışmanlık - Falcon
Tirilye Koy İçi Yarışları’nda büyük bir efor sarf eden yelkenciler, yorgunluklarını Marina Partisi’nde atma fırsatı buldu. Takımların bir yandan sosyalleşirken diğer yandan yarışlarla ilgili değerlendirme yapma fırsatı bulduğu partide aynı zamanda ilk iki etabın liderlerine ödülleri takdim edildi.

Yarış, Tirilye - Moda etabıyla tamamlanacak
TAYK - Eker Olympos Regatta 2023’te kupaya uzanan takım ise Tirilye - İstanbul arasında yapılacak son etabın ardından belli olacak.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti