Meridyen Eğitim Kurumları
11.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:16
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:31
  • BIST 100

    16109,64%-0,35
  • DOLAR

    44,09% 0,05
  • EURO

    51,18% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7353,86% -0,01
  • Ç. ALTIN

    11832,72% -0,27
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Bursa'da özel gereksinimli bireylere destek

GÜNDEM

Balıkesir’de Bereket Sofrası Edremit’te kuruldu

GÜNDEM

Manisa'da çevre kirliliğine geçit yok

YEREL YÖNETİMLER

Kahta'da Ramazan Çarşısı Etkinliklerine Yoğun İlgi

Tarih: 02.08.2024 12:02 Güncelleme: 02.08.2024 12:02
THY teknik tedarikçisini Bursa’da aradı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve THY Teknik iş birliğinde düzenlenen "Tedarikçi Günleri" etkinliği iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi. BTSO üyesi firmaların THY Teknik firması yetkilileriyle buluştuğu programda önemli iş görüşmesi gerçekleştirildi.
BTSO ile Türkiye’nin ulusal havayolu ve bayrak taşıyıcı şirketi olan Türk Hava Yolları’nın bakım, onarım ve modifikasyon merkezi THY Teknik arasındaki Tedarikçi Günleri Etkinliği düzenlendi. Bursa Business School ev sahipliğinde yapılan etkinlikte, BTSO ve Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi (BASDEC) üyesi firmalar THY Teknik yöneticileri ile görüşme imkanı buldu. BTSO Savunma Sanayi ve Havacılık Konseyi Başkanı Aptullah Saner’in de katıldığı etkinlikte, BASDEC Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu ve THY Teknik Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel bir sunum yaptı. Tedarikçi günlerinde 63 şirket, THY Teknik ile işbirliği imkânlarını görüştü.

“Tedarikçi günleri etkinlikleri sektöre ivme kazandırıyor”
Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Savunma Sanayi ve Havacılık Konseyi Başkanı Aptullah Saner, Türkiye’nin savunma ve havacılık ihracatının gelecek yıllarda 100 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın “Bursa Büyürse Türkiye Büyür” sloganının önemine vurgu yapan Saner, “Bugün göz bebeğimiz Türk Hava Yolları’nın THY Teknik kuruluşuyla bir araya geldik. Bu tip görüşmeleri çok önemsiyoruz. Firmaların birebir görüşme imkanı yakaladığı bu programlar, sektöre ivme kazandırıyor. Bursa’da makine sektörü ve otomotiv sanayinin gelişmiş bir altyapısı var. Bunu havacılık sektörümüze evirerek gerek yurt içi gerekse de yurt dışı ciromuzu artırmayı hedefliyoruz. Bursalı sanayicilerimizin vizyon projelerle savunma ve havacılık sektöründe de çok daha yüksek bir pay alacağına inanıyorum.” dedi.

“Milyar dolar büyüklükle ifade edilen bir iş hacmi var”
Bursa Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi (BASDEC) Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu, Bursa’nın zengin sanayi altyapısını havacılık ve savunma sanayiine daha fazla değer üreten bir yapıya kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi. Bu doğrultuda son 10 yıllık dönemde büyük başarılara imza attıklarını ifade eden Hatipoğlu, bu kapsamda organize edilen tedarikçi günleri etkinliklerinin önemine değindi. THY Teknik ve BASDEC işbirliğinde düzenlenen organizasyonun yoğun katılımla yapıldığını kaydeden Hatipoğlu, “THY Teknik’in ihtiyacı olan operasyonlarda Bursalı firmalarımızla daha fazla işbirliği yapmasını hedefliyoruz. THY’nin son dönemde filosuna kattığı uçakların offset projeleri var. Bu projeler THY Teknik tarafından yürütülüyor. THY, yeni satın almalarla uçak filosunu her geçen yıl daha da artırmayı planlıyor. Satın alma anlaşmaları yapılırken offset projeleri yapılıyor. Bu parçaların bir kısmının ülkemizde üretilmesi bekleniyor. Burada milyar dolar büyüklükle ifade edilen büyük bir iş hacmi var. Bu projelerde daha fazla Bursa firmasının yer alması için temaslarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

“Tam bağımsızlığa giden yolda Bursa’nın katkısı artacak”
THY Teknik A.Ş Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, Türkiye’de havacılık sektörünün tam bağımsız, yüzde 100 yerli ve milli olması için gayret gösterdiklerini ifade etti. Türkiye’de çok ciddi ve güçlü bir sanayi yapısı olduğunu belirten Tokel, “Özellikle Bursa bu anlamda en ön sırada yer alan illerimizden bir tanesi. Bursa, otomotiv sektörünün kalbi konumunda. Otomotiv sektörünün bir adım ötesi aslında havacılık sektörüdür. BTSO tarafından kurulan kümelenmeler vasıtasıyla birçok firma havacılık alanında da aktif şekilde faaliyet göstermeye başladı. Buradaki etkinlikte de üst düzey bir katılım görüyoruz. Türkiye’nin savunma ve havacılık sanayiinde tam bağımsızlığa giden yolda Bursa firmalarının çok ciddi katkısı olacaktır. Bu etkinliğin de bu anlamda son derece faydalı olacağına inanıyorum.” dedi.

BTSO üyelerine fırsatlar sunuyor
THY Teknik etkinlikte özellikle, sac ve boru şekillendirme, talaşlı işleme, tel ve yay imalatı, yüzey işlem, plastik enjeksiyon, plastik ekstrüzyon, kauçuk enjeksiyon, kauçuk ekstrüzyon, elektrik, elektronik, kompozit ürünler, makina imalatı yapan firmalarla görüşme gerçekleştirdi. AGR Inoks firmasını temsilen görüşmelere katılan Elif Neşe Oruç, BTSO’nun firmaları destekleyen bir çalışma yapısının bulunduğunu belirterek, “BTSO düzenlediği bu etkinliklerle büyük firmaların yetkililerini tedarikçilerle bir araya getirerek, yeni işbirlikleri oluşturmamıza katkı sağlıyor. Talaşlı ve kaynaklı imalat yapan, tren ve yat sektörüne üretim gerçekleştiren bir firmayız. Burada firmamızı tanıtma imkanı bulduk. Görüşmemiz güzel geçti. İlerleyen süreçte THY Teknik’in beklentilerine cevap verebilirsek işbirliği yapabileceğimizi düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.
Zafer Güder Havacılık ve Uzay Sanayi kurucusu Zafer Güder ise bu tarz etkinliklerin yerli üreticileri desteklemesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Bu etkinliklerin sayısının artması gerekiyor. Böylece savunma ve havacılık sanayiinde yerli üretimin ciddi yüksek seviyelere ulaşabileceğini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde üretilen ürün ve teknolojilerin yerlileştirilmesi için herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Buradaki görüşmelerimiz bizim için oldukça verimli geçti.” diye konuştu.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti