Meridyen Eğitim Kurumları

Tekno atıklar eğitime dönüşüyor

Tekno atıklar eğitime dönüşüyor

Tekno atıklar eğitime dönüşüyor

Turkcell, tekno atıkların geri dönüşümünden gelen geliri çocukların nitelikli eğitimine katkıya dönüştürüyor.

Sürdürülebilir bir dünya için çalışmalarına devam eden Turkcell, tekno atıkların geri dönüşümünden gelen geliri çocukların nitelikli eğitimine katkıya dönüştürüyor. Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) ile birlikte geçen yıl hayata geçen ‘Eğitime Dönüştür’ projesi çocukların hayatına dokunmaya devam ediyor. Verilen bilgiye göre, proje ile çevrenin korunması ve doğal kaynaklardan tasarruf edilmesi sağlanırken ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine de katkıda bulunuluyor. Bu yıl tüm Türkiye’deki Turkcell mağazalarından toplanan 6,5 ton elektronik atıktan elde edilen gelirle, pandemi sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocuklarının eğitimine katkı sağlandı.

Sürdürülebilirliğin şirketlerinin temel iş prensiplerinin arasında bulunduğunu hatırlatan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Operatör olarak geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerin yanı sıra hayata geçirdiğimiz projelerde de sürdürülebilirliği her zaman odağımıza alıyoruz. Türkiye’de müşterilerinin tekno atıklarından kendini sorumlu hisseden ilk şirket olarak başlattığımız ‘Eğitime Dönüştür’ projesi ile döngüsel ekonomiye katkı sağlarken ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine de destek olduk. Geçen sene hayata geçirdiğimiz projemiz tüm Türkiye’yi kapsayan mağazalarımız aracılığıyla bir tekno atık seferberliğine dönüşmüş durumda. Çocuklarımızın eğitimi için çok önemli olan bu projeyi aslında bir ‘ileriye dönüştürme’ projesi olarak görüyoruz” dedi.

Erkan, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da daha iyi bir dünya için hareket ederek geliştirdikleri projelerin yanı sıra çocukların eğitimi için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


Salı 16.1 ° / 13.7 °
Çarşamba 15.8 ° / 13.4 °
Perşembe 16.8 ° / 12.2 °
  • BIST 100

    10098,23%0,15
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2406,93% -1,14
  • Ç. ALTIN

    3882,72% -0,72
Meridyen Eğitim Kurumları
Ebru Kılıç Beauty
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun