Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,25% 0,68
  • GRAM ALTIN

    6942,24% 1,54
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

Naci Ağbal, Aksa Enerji İcra Kurulu Başkanı ve CEO’su Oldu

GÜNDEM

Kütahya Belediyesi'nden öğrencilere 'Sıfır Atık' eğitimi

YEREL YÖNETİMLER

Konya'da OSB'lerin Ulaşım ve Konut Sorunlarına Çözüm Çalışmaları

GÜNDEM

Kayseri Büyükşehir'den 'Erciyes' tanıtımı

Tarih: 18.12.2023 13:15 Güncelleme: 18.12.2023 13:15
Teknik direktörüne kızıp futbolu bıraktı, kendisi hoca olup 7 kupa kazandı
Bölgesel Amatör Lig’de adil forma dağıtmadığı gerekçesiyle teknik direktörüne kızan ve 29 yaşında aktif futbolu bırakan Sedat Topçu, bir süre sonra sahalara teknik direktör olarak geri döndü. Futbolu bıraktığı takımda teknik direktörlük yapan Topçu, 9 yılda 7 kupa kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlardan Şirinspor futbolcusu Sedat Topçu (43), bundan 14 yıl önce bir müsabaka sonrası teknik direktörüne kızarak futbolculuğu bıraktı. Ani bir kararla aktif futbol kariyerini bitiren Topçu, çok sevdiği yeşil sahalara bu kez teknik direktör olarak geri döndü. Topçu, futbolu bıraktığı Şirinspor’da dahil olmak üzere birçok kulüpte teknik direktörlük görevini üstlendi ve 9 yıllık teknik direktörlük kariyerinde 7 kupa kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Teknik direktörünün adil forma dağıtmadığını düşündüğü için futbolu bıraktığını belirten Topçu, futbolcularına performanslarına göre davrandığı için başarılı olduğunu dile getirdi. Uzuntarla Belediyespor’da teknik direktörlük yapan Topçu ile kendinden yaşça büyük futbolcuları arasında ise zaman zaman güldüren diyaloglar da yaşanıyor.

"Biz futbolu seviyoruz, sevdirmeye çalışıyoruz"
22 yıllık futbol kariyerinin 17 yılının aktif futbolcu olarak geçtiğini söyleyen Sedat Topçu, "Futbola 16 yaşında biraz geç başladım gidemiyordum. Fakat futbolculuk yıllarımda iyi sezonlar geçirdim. Futbolculuk hayatımın sonuna yaklaşırken, hocalarla alakalı gözlemlerim biraz sıkıntılıydı. Onlara bir nevi kızdım diyebilirim. Kızdıktan sonra hocalık yapmaya karar verdim. İlk hocalığımızda Şirinspor’da yaptım. Burada 3-4 yıl inanılmaz bir sezon geçirdim, 2 senesi namağlup olaraktı. Başka takımlarda yine hocalık yapmaya devam ettim. Her gittiğim yerde şampiyonluklar yaşadım. Kocaeli Amatör Liginde ses getirdiğime inanıyorum. Biz futbolu seviyoruz, sevdirmeye çalışıyoruz. Gençleri eğitmeye çalışıyoruz, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyoruz. Uzuntarla Belediyespor’da çalışıyorum, iyi bir sezon geçiriyoruz. Rabbim inşallah kupa nasip edecek" dedi.

"Hocama kızdım"
Aniden aldığı kararla aktif futbolculuğu bıraktığını söyleyen Sedat Topçu, "Ben 29 yaşında kadar futbol oynadım. Bir takımda oynarken hocama kızdım. ’Ben antrenör olacağım’ dedim. Bu işe öyle başladım. İyi ki de kızdım, iyi oldu. Hocalık serüvenim başladı. İyi senelerim geçti, şampiyonluklar yaşadım. Futbol oynamak zevkli, hocalık yapmak ise bambaşka. Futbolcuyken idman yapıp hocayı dinliyorsun veya bir taktiğe, sisteme uymaya çalışıyorsun. Hocalıkta elinde bulunan kadroyu, oyuncuları hepsini bir seviyeye getirmek için uğraşıyorsun. Onlar için kafa yoruyorsun, sistem hazırlıyorsun, taktik hazırlıyorsun. İdman programı, yemesi-içmesi birçok şey var tabii ki, hocalık bambaşka. 20 karakteri 1 karakter yapmaya çalışıyorsun. Zaten bunu yapabildiğinde şampiyonluk geliyor. Kesinlikle hocalık yapmak çok zor" diye konuştu.

"Bu formayı hak eden oynadı"
Adil forma dağıtmadığı gerekçesiyle teknik direktörlere kızdığını söyleyen Topçu, "Hocalarımın kızdığım yanları çoktu. Hep belli bir kalıptaydılar, belli kişiler üzerinden gidiyorlardı. Diğerleri ne kadar çalışsa, efor sarf etse de bir şekilde görünmüyordu, görmüyorlardı. Futbolculuktan hemen çıktığım ve futbolcu psikolojisini çok iyi bildiğim için 1’den 20’ye kadar oynayan, oynamayan tüm topçularımıza eşit davrandım. İdman performansı iyi olan, bu formayı hak eden oynadı. En çok bu konuda kızmıştım, onların yapmadığı şey buydu. Bunu çok iyi yaptığım için şampiyonluklar ve başarılar geldi. Benden yaşlı futbolcular vardı. Beraber top oynadığım futbolculara hocalık yapmaya başladım. Benden 1 yaş küçük olanı veya büyük olanı vardı. Hoca, arkadaşlık ilişkisine girdi. Benim her zaman bir çizgim vardır. Kendi arkadaşlarımla ve benden büyüklerle aynı takımdaydık ama o çizgiyi korudum. Onlar da bunun bilincindeydi. O çizgiyi ne öteye geçerlerdi, ne de ben çizgimizi bozardım" ifadelerini kullandı.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti