Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16257,33%1,85
  • DOLAR

    43,39% 0,01
  • EURO

    51,87% -0,70
  • GRAM ALTIN

    7468,71% 3,39
  • Ç. ALTIN

    12150,23% 3,99
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Adalet Bakanı Tunç, Katar'da Yüksek Yargı Temsilcileriyle Görüştü

YEREL YÖNETİMLER

Ocak Ayı Doğum Yardımı Ödemeleri Annelerin Hesaplarına Aktarıldı

MAGAZİN

Nevide Çiçek’e Anlamlı Hediye! Özgür Subaşı’ndan İstanbul Gençlergücü forması

YEREL YÖNETİMLER

Bozüyük Belediyesi Gençlik Tiyatrosu, Yeni Oyunuyla Seyirci Karşısına Çıkıyor

Tarih: 10.12.2021 23:56 Güncelleme: 10.12.2021 23:56
TBMM Başkanı Şentop: “İnsanlığın karşısına çıkan yeni sınamalara İslam dünyası olarak kalıcı çözümler bulabiliriz”
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Günümüz gerçekleri insanlığın karşısına yeni sınamalar çıkartıyor. İslam Dünyası olarak bunlara karşı ancak ortak birlikte adımlar atarak kalıcı çözümler bulabiliriz” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’un ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Konferansı 16. Oturumu sona erdi. Kapanış oturumunun ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ‘Paylaşım, vicdan ve İslam, Filistin Göç ve Afganistan’ temasıyla yapılan konferansın kapanışında konuşma yaptı. TBMM Başkanı Şentop, “Paylaşım, Vicdan ve İslam, Filistin göç ve Afganistan temasıyla 16. yaptığımız İSİPAB konferansını başarıyla tamamlamış bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Dün ve bugün gerçekleştirdiğimiz oturumlarda Filistin, Afganistan ve göç konuları başta olmak üzere İslam alemini yakından ilgilendiren pek çok konuda görüş alıverişinde bulunma imkanına sahip olduk. Uluslararası alanda şahit olduğumuz köklü değişiklikleri dikkate aldığımızda İslam ülkeleri olarak bu dönüşüme kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bu dönüşümün aktif bir öznesi olmak, İslam dünyasının karşı karşıya kaldığı hayati meselelerin çözümü için hep birlikte çaba göstermek hepimizin dini vazifesidir. Günümüz gerçekleri insanlığın karşısına yeni sınamalar çıkartıyor. İslam dünyası olarak bunlara karşı ancak ortak birlikte adımlar atarak kalıcı çözümler bulabiliriz. Devralmış bulunduğumuz İSİPAB dönem başkanlığımız sürecinde İslam dünyasını yakından alakadar eden konularda parlamenter mekanizmaları bu anlayışla ve süratle devreye sokma yönelik çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu çerçevede İSAPAB çatısı altında parlamenter düzeyde ortaya koyduğumuz gayretlere, tüm üye ülkelerin desteklerini sürdüreceğine inancım tamdır” dedi.

“Bugün kabul ettiğimiz İstanbul Bildirisi’nde vücut bulan ortak irademiz ve kararlılığımızda”
Bazı anlaşmazlıkların olabileceğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Şentop, “Bizi bir arada tutan, ittifak ettiğimiz değerler alanlar, konular çok fazla. İhtilaflar olur. Buradaki mesele, anlaşmazlık konularına görüş ayrılığı olan konulara değildir. Bizi bir arada tutan konulara yoğunlaşmaktır. Bizim ondan kurtularak kendi dikkatimizi, odak noktamızı müttefik hususlar üzerine yoğunlaştırmamız lazım. Bunu yapınca zaten büyük vahdeti sağlayabilecek imkanları ortaya koyacağız. İşin çözüm noktası da o zaten. Bunu sağladıktan sonra gerisi kendiliğinden gelecektir. Ama 2 milyara yaklaşan nüfusuyla İslam alemini etkili kılacak olan şeyin, bir vahdet olduğunu, bu ittifak ettiğimiz konular hepimizin ortak meseleleri üzerinde birlikte görüş ve karar bildirmek ve hareket etmek olduğunu hepimizin kabul etmesi halinde, bir çok sorun gördüğümüz hususun üstesinden gelebileceğimize inanıyorum. Filistin davası, Kudüs, Afganistan bağlamında dayanışma gösterilmesiyle İslam düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, terör, düzensiz göç, salgın, iklim değişikliği ile mücadele alanlarında işbirliği yapılması gibi hususlar bugün kabul ettiğimiz İstanbul Bildirisi’nde vücut bulan ortak irademiz ve kararlılığımızda tüm parlamenterlerimize katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti