Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11193,88%-0,40
  • DOLAR

    42,59% 0,02
  • EURO

    49,76% 0,45
  • GRAM ALTIN

    5740,10% -0,47
  • Ç. ALTIN

    9292,05% 0,12
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Belediyeler Kadın Politikaları Alanında İki Yıllık Deneyimlerini Paylaştı

YEREL YÖNETİMLER

52 İlde Tefecilik ve Mali Suç Operasyonu: 179 Şüpheli Yakalandı

YEREL YÖNETİMLER

Kâğıthane'de Kültür Sanat Sezonu Etkinlikleri Yoğun Programla Devam Ediyor

YEREL YÖNETİMLER

Sinop Belediyesi Personel Alımında Nihai Başarı Listeleri Açıklandı

Tarih: 02.11.2022 15:21 Güncelleme: 02.11.2022 15:21
Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’nin fesih davasına devam edildi
Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği hakkında ‘hukuka ve ahlaka aykırılık’ gerekçesiyle açılan fesih davasının görülmesine devam edildi. Duruşmanın ardından açıklama yapan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ahlaksızlık ve sapkınlığa müsaade edilmemesini istedi.
Beyoğlu’nda bulunan Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği’ne ‘hukuka ve ahlaka aykırılık’ gerekçesiyle açılan fesih davasının görülmesine devam edildi. İstanbul 18. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen duruşmada dernek avukatları, İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatları katıldı. Duruşmayı eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk de izleyici olarak takip etti. Mahkeme, önceki ara karar gereği dosyanın hâlâ bilirkişide olduğunu aktardı.
Duruşmada İçişleri Bakanlığı avukatı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı, müdahilliğe ilişkin davalı tarafın itirazlarını kabul etmediklerini söyledi. Davalı dernek avukatları ise dosyanın bilirkişide olduğu gerekçesiyle eksik hususların giderilmesini istedi. Mahkeme, dosyanın bilirkişiden dönüşünün beklenmesine ve eksik hususların giderilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

"Ahlaksızlık ve sapkınlık üstüne dönmüş Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kapatılması gerekmektedir"
Duruşmanın ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican, "Malum bugün Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin feshine ve kapatılmasına yönelik duruşmanın üçüncüsüne katıldık. Burada tamamen gençlere PKK sempatizanlığı aşılanıyor, gençlere LGBT propagandası yapılıyor, eşcinsellik özendiriliyor ve milletimizin değerlerine, inançlarına mugayir propagandalar yapılıyor ve bunu açık bir şekilde yapıyorlar. Sosyal medyada da paylaşıyorlar ve biz Müslümanlar olarak bunu izliyoruz. Bu mahkemeye geldik, bakın burada 50-100 kişi arkadaşımızdan Allah razı olsun. Ben isterdim ki diğer sivil toplum kuruluşlarının hepsi burada olsun çünkü artık burada ahlaksızlık ve sapkınlık üstüne dönmüş Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kapatılması kesinlikle gerekmektedir’’ dedi.

"Ahlaksızlığın ve namussuzluğun adına ’onur yürüyüşü’ diyorlar"
Müdafaa-i İslam Derneği Başkanı Erdem Özveren ise "Diyorlar ya ’onur yürüyüşü’, neye onur yürüyüşü diyorlar? İnsanı tarihten silmeye. Erkeğin erkekle, kadının kadınla beraber olması durumunda 100 yıl sonra dünyada nesil kalmaz. Erkekle erkek, kadınla kadın birlikte olursa yeryüzünde insan olur mu? Üreme olur mu? Çocuk olur mu? Ahlaksızlığın ve namussuzluğun adına onur yürüyüşü diyorlar. Asıl onur yürüyüşü, Yavuz Sultan Selim’lerin, Sultan Fatih’lerin emanetine sahip çıkanların yürüyüşüdür. Allah’ın izniyle bu topraklarda ahlaksızlığın ve namussuzluğun, bu tür derneklerin kök salmasına asla müsaade etmeyeceğiz, normalleşmesine de inşallah müsaade etmeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.
Duruşmaya ilişkin bilgi veren Avukat Yurdal Kılıçer de, "İçişleri Bakanlığı ve Aile Bakanlığı davaya müdahil olmak için talepte bulunmuştular. Karşı taraf, yani Tarlabaşı Toplum Merkezi avukatları bu müdahilliğe itiraz etmişlerdi. Mahkeme, bu itirazlarını reddetti. Dolayısıyla İçişleri Bakanlığı ve Aile Bakanlığı’nın dosyada müdahil olarak, taraf olarak devamı sağlandı. Duruşmayı 21 Şubat 11.30’a erteledi. Dava bu şekilde devam edecek’’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti