Meridyen Eğitim Kurumları

Tarihi Camii yeniden ibadete açıldı

Tarihi Camii yeniden ibadete açıldı

17. Yüzyılda yaptırılan Ali Kethüda Camii, iki yıl önce başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Mart 2020 tarihinden itibaren restore edilen tarihi Cami, bugün cuma namazı öncesi İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş tarafından yapılan dua ile yeniden ibadete açıldı. İstanbul Müftüsü Arpaguş, açılış programının ardından hutbe irad etti ve Cuma Namazı’nı kıldırdı.

Açılış programına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, MHP İlçe Başkanı Hakan Başpınar, Sarıyerli İş insanı Salih Bayraktar, Sarıyer Kaymakamı Ömer Kalaylı, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Hayrullah Çelebi, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Seyrantepe Hamidiye Etfal Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, Sarıyer İlçe Müftüsü Mehmet Muslu, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Müftüsü Arpaguş’un kıldırdığı Cuma namazının ardından, merhum Nevzat Azak ile merhume Güler Deniz'in cenaze namazlarına Bakan Ersoy ve açılış heyetide katıldı.

Bakan Ersoy, Caminin restorasyon sonucunda tekrar ibadete açılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Boğaz hattında bulunan Tarihi camilerin restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek en son 60 sene önce bir tadilat geçiren camiyi tekrar restore ederek hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Pazar 26.3 ° / 20.3 °
Pazartesi 15.9 ° / 15.3 °
Salı 16.9 ° / 14.2 °
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64
Meridyen Eğitim Kurumları
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun