Meridyen Eğitim Kurumları
27.02.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 06:11
  • GÜNEŞ 07:35
  • ÖĞLE 13:22
  • İKİNDİ 16:26
  • AKŞAM 18:59
  • YATSI 20:18
  • BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,95% 0,16
  • EURO

    51,83% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7325,73% -0,08
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
EKONOMİ

Kayseri ihracatı geri sardı

SPOR

Kocaeli'nin Bilgievleri'nden baba-oğul bowling turnuvası

GÜNDEM

İzmir'de Kültürpark’a yeni kütüphane müjdesi... Nisan'da açılıyor

GÜNDEM

Düzce Kaynaşlı’da erken çiçek açan erik ağacına beyaz örtü!

Tarih: 04.07.2023 13:44 Güncelleme: 04.07.2023 13:44
Tapuda yeni dönem: Alım ve satım artık noterlerde de yapılıyor
Ev, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkullerin satışları, bugün itibariyle noterliklerde de başladı. İşlemlerin tapu dairelerindeki gibi olduğunu aktaran Sakarya Noter Odası Başkanı Mehmet Ermiş, "Tapudaki bekleme süreleri açısından vatandaşlara daha kolaylık sağlanacak. Sakarya’da tapu işlemlerini yapan bir veya iki daire varken, şimdi 9 noter var. Vatandaşlarımız için 9 alternatif daha sunuluyor" dedi.
Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği; arsa, tarla, konut ve iş yeri gibi tüm taşınmaz satışlarının noterliklerde yapılması için hazırlıklarını tamamlanmasının ardından bugün itibariyle satışlar başladı. Bu çerçevede, gayrimenkulünü satmak isteyen vatandaşlar, Türkiye Noterler Birliğinin internet sitesindeki e-Başvuru sistemi üzerinden işlem yapmak istediği noterliği seçerek, başvuruda bulunabilecek. Başvurulan noterlik tarafından, taşınmazın hak sahibi olduğunun tespiti ve değerlendirilmesi sonrasında ise işlem başlatılacak.

"İsteyen tapuda devam edecek satışlarını yapmaya, isteyen noterlerde"
Uygulamanın sürecinden bahseden Sakarya Noter Odası Başkanı Mehmet Ermiş, "7413 sayılı yasayla taşınma satış sözleşmeleri noterlere de verildi. Bu vatandaş için alternatif bir durum isteyen tapuda devam edecek satışlarını yapmaya isteyen noterler de bu işi yapacak. Sistem olarak aynı sistem taşınmaz satışları, satış sözleşmeleri, devirleri bu noterlerde de yapılacak. İşlemler ise Noterler Birliği’nin randevu sistemi üzerinden satış yapılacak taşınmazla ilgili olarak randevu sistemine girecek. Orada çıkan forumdaki istenilen bilgileri dolduracak. Bu bilgileri doldurduktan sonra yapılmasını istediği noterliği seçecek ve sisteme düşecek. Noter arkadaşımız o randevu talebine bakacak, bilgilerini kontrol edecek. Eğer bir üzerinde bir eksiklik, bir hata yoksa, randevu talebi tam olgunlaşmışsa kendisine tapunun satışı için gerekli olan tapu harçlarını yatırmasını, döner sermaye bedelini yatırmasını ve noter ücretini yatırması için gerekli banka bilgileri ile miktarlarını kendisine bildirecek. Bunlar sistem üzerinden olacak ve kendisine randevu günü verecek. O kişi bedellerini, tapu harçlarını yatırdıktan sonra kendisine verilen günde notere gidecek orada işlemler, eksik yoksa satışlarda, bedellerini, devirlerini yapılacak. Gayrimenkul devri yapılıp, yeni alıcıyla tapusu noter tarafından çıkarılıp verilecek ve böylece sistem olgunlaşmış olacak. Satış bilgileri de tapuya geçecek" diye konuştu.

"Şu andan itibaren noterlerde tapuların satışları başladı"
Sakarya’daki noterlerde şu ana kadar herhangi bir tapu satışının olmadığını belirten Ermiş, "Randevu sistemi olduğu için vatandaşlarımız henüz tam bilgi sahibi değiller, olmayabilirler. Şu an için Sakarya’da bize gelen bilgiye göre henüz bir randevu talebi yok ama başladı. Vatandaşımızın da bilgisi olsun. Şu andan itibaren noterlerde tapuların satışları başladı. Noterlere ve noter personellerine bu konuyla ilgili bilgi verilecek. Büyük ihtimalle bu cumartesi günü biz noterlerimize toplantı yapacağız. Konuyla ilgili yetkili kişiler tarafından bunun eğitimi verilecek. Sadece noterlerde değil. Vatandaşa alternatif olarak sunulan bir hükümdür noterlerde satış yapılması. İsteyen kişi tapuda bu işlemleri yapacak, isteyen kişi noterlerde yapacak. Alternatiftir, hangisini isterlerse vatandaşın tamamen tercihine bağlı bir husustur. Tapudaki bekleme süreleri açısından onlara daha kolaylık sağlanacak, hizmet yayılacak, daha geniş bir ağırlık verilecek. Sakarya’da tapu işlemlerini yapan bir veya iki daire varken, şimdi Sakarya’da 9 noter var. Vatandaşlarımız için 9 alternatif daha sunuluyor. Vatandaşın işinin kolaylaşması, hizmetin vatandaşın ayağına gitmesi açısından bu bir tercih olarak yapıldı" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti