Meridyen Eğitim Kurumları
21.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:34
  • GÜNEŞ 06:59
  • ÖĞLE 13:16
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:23
  • YATSI 20:43
  • BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Pendik'te Geleneksel Bayramlaşma Töreni Yoğun Katılımla Gerçekleşti

YEREL YÖNETİMLER

Diyarbakır'da Ramazan'da 230 Bin Kişiye İftar Hizmeti Verildi

YEREL YÖNETİMLER

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın Ramazan Bayramı Mesajı

YEREL YÖNETİMLER

Mersin Büyükşehir Belediyesi 13 İlçede 60 Bin Çocuğa Bayram Hediyesi Dağıttı

Tarih: 14.02.2024 14:43 Güncelleme: 14.02.2024 14:43
Tanıklar kuzen cinayetinden önce yaşananları anlattı
Kocaeli’nin İzmit ilçesinde radyoloji teknisyeni Hürrem Doğan’ın, kuzeni tarafından tabanca ile 10 el ateş edilerek öldürülmesine ilişkin açılan davanın duruşmasında tanıklar dinlendi. Tanıklardan B.D., olaydan bir ay önce sanığın Hürrem Doğan’ın abisiyle yaptığı telefon görüşmesine şahit olduğunu söyleyerek, "Küfürler ederek ’sizi öldüreceğim’ şeklinde sözler söylüyordu. C. ile konuştuğumuzda şikayetçi olmaya karar verdi. Sonrasında beni tanık olarak karakola çağırdılar. Zaten tanık olarak ifade verdiğim gün Hürrem’in öldürüldüğünü duydum" dedi.
Ayazma Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı’ndaki sitenin otoparkında 10 Ocak 2023’de meydana gelen olayda, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli radyoloji teknisyeni Hürrem Doğan (31), spor salonuna gitmek için otomobiline yürüdüğü esnada sağlık teknikeri kuzeni İrfan Özbay (52) tarafından tabancayla vuruldu. 10 kurşunun isabet ettiği Hürrem Doğan hayatını kaybetti, İrfan Özbay ise İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı. İfadesi alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Sanık akrabaları tarafından darp edildiğini söyledi"
İrfan Özbay’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması, Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Salonda taraf avukatları ve tanıklar hazır bulundu, tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Tanık olarak dinlenen sanığın iş arkadaşı Ö.Ç., "Olayın olduğu gün öğle saatlerine kadar beraberdik. Hatta İrfan, ben ve bir başka arkadaşımız akşam alkollü mekana gitme konusunda sözleşmiştik. Ertesi gün sabah da ’Çorba içeriz’ diye konuşmuştuk. Hatta İrfan Antalya’ya gideceğini, kız arkadaşı ile tatil planı olduğunu, bilet aldığını anlatıyordu. Olaydan tam olarak ne zaman önce olduğunu hatırlamadığım tarihte İrfan, eli yüzü yaralı şekilde işe gelmişti. Ne olduğunu sorduğumda trafik kazası olduğunu söylemişti. Bir ay sonra trafik kazası geçirmediğini, akrabaları tarafından darp edildiğini söyledi. Beraber adliyeye geldik. Savcıya ’Şikayetimden vazgeçiyorum’ dedi. Savcı, ’Neden vazgeçiyorsun?’ diye sorduğunda, ’Akrabalarım olduğu için vazgeçiyorum’ dedi. Ben de sordum ancak cevap vermedi ama tedirgin davranışları vardı" dedi.

"İrfan bize, ’Sıkıntılarım var, bu şehirden gitmek istiyorum’ dedi"
İrfan Özbay’ın olaydan önce tayinini istediğini söyleyen Ö.Ç., "Olay olmadan 20 gün önce İrfan, Tekirdağ’a resmi evrakla tayinini istedi. Nedenini sorduğumuzda, ’Sıkıntılarım var, bu şehirden gitmek istiyorum’ dedi. Kızım judocu olduğu için bir keresinde İrfan’ı turnuvaya izlemeye davet etmiştim ancak spor salonunda tedirgin oldu. Nedenini sorduğumda, ’Beni darp edenlerden birini gördüm. Eliyle bana yuvarlak hareketi yaptı’ dedi. Ben de ’Sakin ol, başını belaya sokma’ dedim. Bilgim bundan ibarettir. Darp olayından sonra İrfan değişik bir insan oldu. Huzursuzluk içindeydi, dalıp dalıp gidiyordu. ’Darp olayından başka bir şey var ve bize söylemiyor’ diye düşündük" ifadelerini kullandı.

"Tanık olarak ifade verdiğim gün Hürrem’in öldürüldüğünü duydum"
Tanık olarak dinlenen B.D. ise "2022 yılının aralık ayında maktulün abisi C. ile çarşıda kahve içerken kendisinin telefonu çaldı. Ses hoparlörde olduğu için konuşmaları duydum. Adının İrfan olduğunu öğrendiğim şahıs telefondan sinkaflı küfürler ederek ’Sizi öldüreceğim’ şeklinde sözler söylüyordu. C. karşılık vermedi, ’Bizi öldürdükten sonra eline ne geçecek?’ gibi sözler söyledi ve telefonu kapattı. C. ile konuştuğumuzda şikayetçi olmaya karar verdi. Sonrasında beni tanık olarak karakola çağırdılar. Zaten tanık olarak ifade verdiğim gün Hürrem’in öldürüldüğünü duydum. Bilgim ve görgüm bundan ibarettir. Daha önce de C. bana İrfan’ın Hürrem’i silahla tehdit ettiğini bana anlatmıştı" dedi.

"Müvekkilim tehdit edildi"
Sanık avukatı da müvekkilinin tehdit edildiğini, gelecek celse buna ilişkin mesaj kayıtlarını mahkemeye sunacağını belirtti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Öte yandan, sanık İrfan Özbay ilk duruşmadaki savunmasında, Hürrem Doğan’ın babası H.’nin kendi dini nikahlı eşi ile cinsel birliktelik yaşadığını, bu sebeple aralarında husumet bulunduğunu, Hürrem Doğan’ın ve abisinin bu husumet dolayısıyla kendisini darp ederek kadın kıyafeti giydirdiklerini ve o anları videoya aldıklarını ifade etmişti. Şikayetçi olduğunu ancak ölüm ve görüntüleri yayma tehditleri aldığını belirten Özbay, olayın bu sebeple gerçekleştiğini söylemişti.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti