Meridyen Eğitim Kurumları
Haberi Sesli Oku

Sultanbeyli’nin yönetim anlayışı markalaştı

Sultanbeyli’nin yönetim anlayışı markalaştı

Sultanbeyli’nin yönetim anlayışı markalaştı

Avrupa Konseyi’nin belirlediği on iki iyi yönetişim ilkesinin yerelde uygulanmasını sağlayan “Entegre Belediye Yönetişim Modeli” projesi hayata geçirildi. Proje çerçevesinde Sultanbeyli Belediyesi; ilkelere uygunluk sağlayarak, Türkiye’de ilk olarak Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası ödülünün sahibi oldu.

Entegre Belediye Yönetişim Modeli projesi; belediyelerde iyi yönetişim kültürünü güçlendirmek ve iyi yönetişim ilkelerini belediyelerin tüm kademe, iş ve süreçlerinde daha bütünsel, işlevsel ve sürekli olarak gelişmesini hedefliyor. Model, iyi yönetişimin belediyelerde günlük hayatın bir parçası olarak uygulanması, Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası’nın (ELoGE) Türkiye’deki belediyeler tarafından alınması ve vatandaş merkezli yönetim anlayışının yayılmasına katkı yapmak amacıyla geliştirildi. Belediyeler bu modeli uygulayarak demokratik, idari ve mali yönetim süreçlerinin her aşamasında Avrupa Konseyi’nin belirlediği on iki iyi yönetişim ilkesini bütünsel ve etkin biçimde hayata geçirebilecek; böylelikle yerelde sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınma ile vatandaşların yaşam kalitesine daha fazla katkı yapma fırsatını yakalayacak.

Avrupa Konseyi’nin belirlediği on iki iyi yönetişim ilkesinin yerelde uygulanmasını sağlayan “Entegre Belediye Yönetişim Modeli”, Sultanbeyli Belediyesi ile Şişli Belediyesi ortaklığında ve ARGÜDEN Yönetişim Akademisi koordinatörlüğünde uygulamaya alındı.

Proje çerçevesinde Sultanbeyli Belediyesinin başvurusu; gerçekleştirdiği çalışmalar ve verdiği taahhütler göz önüne alınarak bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucu Türkiye’de ilk olarak Avrupa Yönetişim Mükemmelliği Markası’nı almaya hak kazandı.

“Avrupa Konseyi Mükemmellik Markasını almış oluyoruz”
Entegre Belediye Yönetişim Modeli Konferansının ardından konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Sultanbeyli Belediyesi olarak 1 yıl önce Avrupa Konseyi’nin İletişim Mükemmellik Markasına Şişli Belediyesi ile beraber müracaat ettik. Bir yıldır yaptığımız çalışmalarla, oluşturduğumuz birimlerle birlikte, ARGÜDEN Akademi ve paydaşlarımızla beraber Avrupa Konseyi’nin Mükemmellik Markasını Sultanbeyli Belediyesi ve Şişli Belediyesi olarak almış oluyoruz. Türkiye, Avrupa Konseyi’nin önemli üyelerinden. Türkiye’den müracaat yoktu. Biz, müracaat yaptık. 1 yıllık çalışmanın ardından bugün yapılan bu tören ile Avrupa Konseyi Mükemmellik Markasını almış olacağız” dedi.

“Birlikte karar verme modeli”
Projeden söz eden Başkan Keskin, “Projenin adı ‘ELoGE’ projesi. Aslında burada katılımcılığı ve kurumsal kapasiteyi arttırmak, karar mekanizmalarına vatandaşlarımızı, diğer kurumlarımızı ekleyerek birlikte karar verme modeli. Bu modeli zaten uyguluyorduk. Uyguladığımız bu modeli raporlaştırarak, daha yeni modeller ekleyerek Avrupa Konseyi’nin marka ödülünü almış oluyoruz” diye konuştu.



Pazar 12.5 ° / 8.4 °
Pazartesi 11.5 ° / 7.9 °
Salı 12.7 ° / 7.6 °
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Meridyen Eğitim Kurumları
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Google Haberler Servisimize Abone Olun