Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16720,23%2,29
  • DOLAR

    43,59% -0,02
  • EURO

    51,95% 0,72
  • GRAM ALTIN

    7026,68% 1,21
  • Ç. ALTIN

    11665,04% -0,82
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Kayseri Melikgazi ve Talas’a yeni Emekliler Kafeteryaları

GÜNDEM

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı! Yurtta bugün kuvvetli yağış, fırtına ve çığ tehlikesi

GÜNDEM

Düzce Akçakoca’da trafik kazası: 2 yaralı

GÜNDEM

İpsala-Keşan yolunda feci kaza: 2 ölü

Tarih: 03.02.2023 09:37 Güncelleme: 03.02.2023 12:27
Sosyal medya fenomenleri hakaret içerikli yorumlar ile haksız kazanç sağlıyor

Sosyal medya platformlarında paylaşımlar yapan bazı fenomenler, kendilerine yapılan hakaret içerikli yorumları gelire çeviriyor. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Avukat Yusuf Aydın, “Toplumun sinir uçlarına dokunacak noktalarda paylaşım yapıyorlar ve milletimiz sinir uçlarına dokunulunca dayanamıyor, hakaret içerikli yorumlar yazıyor. Bu kişiler ise savcılık şikayeti yapıyorlar. Uzlaştırma bürosunda karşı taraftan maddi olarak bir şeyler talep edip bunu haksız kazanç olarak meslek haline getirmiş bulunmaktadırlar” ifadelerini kullandı. 

Ceza uyuşmazlıklarına alternatif çözüm yollarından olan ‘uzlaştırma’ tarafların bazı suçlarda mahkemeye gitmek zorunda kalmadan kendi aralarında uyuşmazlığını sona erdirmesini ifade ediyor. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı tarafından 8 Mart 2022 tarihinde yayınlanan 2021 yılı Uzlaştırma İstatistiği ’ne göre, hakaret suçu Türkiye genelinde uzlaşma sağlanan ilk 10 suç arasında 2. sırada yer alıyor. Öte yandan hukukçular tarafından hakaret suçunun yüksek oranda uzlaşma sağlanan bir suç olmasının nedenlerinden biri de son dönemde kendisini sosyal medya fenomeni olarak tanımlayan kişilerin kendilerine yapılan hakaret içerikli yorumları gelire çevirmesi olarak değerlendiriliyor. 

“Haksız gelir kapısı, haksız kazanç olarak meslek haline getirmiş bulunmaktadırlar” 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Avukat Yusuf Aydın, uzlaştırma çerçevesinde olan suçların başında hakaret suçunun geldiğini söyleyerek “Cumhurbaşkanına hakaret, kamu görevlisinin görevini ifa ettiği esnada kendisine yapılan hakaret hariç, hakaret suçları uzlaştırma çerçevesinde kalmaktadır. Kendisine sosyal medyada ‘youtuber’ diyen, ‘influencer’ diyen Instagram’da ya da Twitter’da çok fazla takipçi sayısı olan kimseler bu hakaret suçunu uzlaşma yönünden haksız gelir kapısı olarak kullanmaya başlamışlardır. Toplumun sinir uçlarına dokunacak noktalarda kendileri paylaşım yapıyorlar ve bu paylaşımlar neticesinde milletimiz sinir uçlarına dokunulunca dayanamıyor. Hakaret içerikli yorumlar yazıyorlar, cevaplar yazıyorlar. Bu kişiler ise avukatları aracılığı ile harekete geçip, savcılık şikayeti yapıyorlar. Akabinde uzlaştırma bürosunda karşı taraftan maddi olarak bir şeyler talep edip bunu haksız gelir kapısı, haksız kazanç olarak meslek haline getirmiş bulunmaktadırlar” ifadelerini kullandı. 

“Öfkenize hakim olun, aksi taktirde ya siciliniz kirlenir ya da maddi olarak kayba uğrarsınız” 
Uzlaştırmayı gelir kapısı olarak gören şahısların tespit edilmesi gerektiğini belirten Avukat Aydın “Bundan sonraki maddi olarak karşı taraftan talep ettikleri paranın kendilerinden ziyade toplum yararına kurulmuş olan kurum ve kuruluşlara, vakıflara, derneklere aktarılması şeklinde olursa bunların da artık bu hukuka aykırı işleri bırakacaklarını düşünüyorum. Kim ne yazarsa yazsın sosyal medyada, sizi ne kadar tahrik ederlerse etsinler, sinir uçlarınıza ne kadar dokunurlarsa dokunsunlar öfkenize hakim olun, aksi taktirde ya siciliniz kirlenir ya da maddi olarak kayba uğrarsınız” şeklinde konuştu. 

 

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti