Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,00
  • EURO

    51,90% 0,25
  • GRAM ALTIN

    7099,51% -0,50
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Sıralı eksper atamasında Bursa ve Ordu 1 Nisan'da pilot olacak

GÜNDEM

Yerel tohumlar Bornova’da geleceğe umut oluyor

YEREL YÖNETİMLER

İpekyolu'nda Mahalle Toplantısı: Vali Mithat Bey'de Parselasyon Planı Görüşüldü

YEREL YÖNETİMLER

Tarsus Belediyesi'nin Dilek Ağacı Projesiyle 50 Çocuğun Yüzü Güldü

Tarih: 24.01.2024 23:48 Güncelleme: 24.01.2024 23:48
Şişli Belediyesi vefatının 2. yılında Fatma Girik’i andı
Şişli Belediyesi, vefatının 2’nci yılında Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Fatma Girik için anma töreni düzenledi. Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Fatma Girik kadar toplumcu belediyeciliği öne çıkaran, kaprisi olmayan, insanlara eşit değer veren bir belediye başkanı Şişli’den geldi geçti. Onun bıraktığı toplumcu belediyecilik açısından çok önemli eserler var. Biz de onun bıraktığı yerden o bayrağı biraz daha yükseklere taşımaya çalışıyoruz" dedi.
Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Fatma Girik için vefatının 2’nci yılında Şişli Belediyesi tarafından anma töreni düzenlendi. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde düzenlenen anma programı Şişli’de bulunan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşti. Törene, Girik’in bir çok dostu, birlikte çalıştığı yol arkadaşı ve sevenleri katıldı. Kariyeri boyunca 200’den fazla filmde rol alan Fatma Girik’in yaklaşık 20 sinema filminden kesitlerle oluşturulan kolaj izlenmesi ile başlayan anma töreni, Yeşilçam döneminden anıların anlatılması ile devam etti. Fatma Girik’in yardımcılığını yapmış olan Cemile Tan konuşması esnasında gözyaşlarına hakim olamadı.

"Onun bıraktığı yerden o bayrağı biraz daha yükseklere taşımaya çalışıyoruz"
Törene ev sahipliği yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, "Fatma Girik birçok yönüyle Şişli’ye çok değer katmış bir arkadaşımız. Aynı zamanda sinema sektörünün önemli bir aktristi. Fatma Girik anlatılmaz. Birlikte yaşadığımız çok güzel anılarımız var. Ben de dahil olmak üzere Fatma hanım kadar toplumcu belediyeciliği öne çıkaran, kaprisi olmayan, insanlara eşit değer veren bir belediye başkanı Şişli’den geldi geçti. Onun bıraktığı toplumcu belediyecilik açısından çok önemli eserler var. Bizi ilgilendiren o tarafı. Biz de onun bıraktığı yerden o bayrağı biraz daha yükseklere taşımaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Onunla birlikte geçirdiğim her anı, her dakikayı özlüyorum"
Fatma Girik’in yeğeni ve aynı zamanda manevi kızı olan Fatma Ahu Turanlı, "Anneyi kaybetmek özlemlerin en ağırıymış meğerse. Tek söyleyebileceğim şu hayatta onunla birlikte geçirdiğim her anı, her dakikayı özlüyorum. İyi ki Fatma Girik’in büyüttüğü ve yetiştirdiği bir evlat olmuşum. Bana kazandırdıkları için her zaman ona sonsuz bir minnet borçluyum. Yokluğuna alışamadım onu çok özlüyorum" ifadelerini kullandı.
"Bu Devrin Kadını" filminin yönetmeni Ümit Efekan, çocukluğundan bu yana tanıdığını belirttiği Fatma Girik’ten bahsederken, "Bana bir film çek. Öyle bir film olsun ki toplumda yeri olsun yapacağım şeyin. Toplumsal filmlerde bir ismim olsun bu konuda. O toplumsal filmlerin, Anadolu filmlerinin bir numaralı oyuncusu. Burada gördüğünüz filmler bir büyük sanatçıyı anlatıyor. Ben de ona bir gün dedim ki, sana bir hikaye buldum. Nedir dedi. Bu Devrin Kadını. Sarıldı, bir tek şey söyledi. Filmin ismi bile yeter dedi" şeklinde konuştu.
Kişisel sebeplerden ötürü programda bulunmayan Ali Tutal, Zafer Algöz, Meltem Cumbul, Tuba Büyüküstün gibi isimlerin de anma töreni için gönderdiği videolar izlendi.
Konuşmaların ardından Fatma Girik’in Tarık Akan ile birlikte rol aldığı Memduh Ün tarafından yönetilen Kaçak filmi gösterildi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti