Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Bursa’da DNA barkod denetimleriyle gübre takibi sağlanıyor

GÜNDEM

Kırmızı bültenli 24 suçlu daha Türkiye'ye getirildi... 2,5 yılda 584 firari yakalandı

YEREL YÖNETİMLER

Konya'da Türkiye'nin İlk Siyer Sergisi Ziyarete Açıldı

EKONOMİ

Mesleki Yeterlilik Kurumu, yeni ulusal standartları yayımladı

Tarih: 05.02.2024 14:54 Güncelleme: 05.02.2024 14:54
Sındırgı’da Kodlama ve Robotik eğitimine büyük ilgi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, NE10 projesi ile ara tatil boyunca Balıkesir’in tüm ilçelerinde 8-17 yaş grubu çocuklara uzman eğitmenler tarafından kodlama, robotik ve arduino eğitimleri sunuldu. Sındırgı ilçesinde ise çocuklar kodlama, robotik ve arduino eğitimine yoğun ilgi gösterdi.
Sındırgı ilçesinde düzenlenen bir haftalık özel eğitim programı 8-17 yaş aralığındaki çocuklara kodlama, robotik ve arduino gibi teknoloji odaklı konularda eğitimler verildi. Uzman eğitmenler tarafından verilen bu eğitimler, çocukların merakını ve öğrenme isteğini harekete geçiriyor. Eğitimler sadece teknik bilgi ile sınırlı kalmadı. Çocuklara eleştirel düşünme, problem çözme ve takım çalışması gibi beceriler de kazandırılıyor. Bu sayede, çocuklar teknolojiyi sadece kullanmakla kalmayıp, aynı zamanda iyi düşünme ve işbirliği yapma yeteneklerini de geliştiriyorlar. Bu şekilde, genç nesillerin teknolojiye hâkimiyeti artarken, aynı zamanda eleştirel düşünme ve problem çözme gibi temel becerileri olmaları hedefleniyor. Bu da hem bireylerin hem de toplumun geleceği için büyük bir yatırım olarak görülüyor. Uygulamalı eğitimlerde ise çocuklar keyif aldı.
Verilen eğitim sayesinde mükemmel bir icat yaptığını ifade eden Toprak Şener “Çok güzel şeyler öğrendim. Bunu yapmama burası yardımcı oldu, buranın sayesinde bu mükemmel icadımı yapabildim. Kendimle ve burasıyla gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.
Ara tatil boyunca Balıkesir’in tüm ilçelerinde eğitim vereceklerini söyleyen yazılım öğretmeni Kayra Koçer “Balıkesir büyükşehir belediyesi olarak yaklaşık 3 yıldır merkezde devam ettiğimiz eğitimlerimize Ocak ayından itibaren ilçelerde hizmet vermeye başladık. Bu eğitimler sonucunda Ocak ayından itibaren hafta sonları 4 ilçede verdik. Sömestr boyunca da ilk hafta 8 ilçe ikinci haftada 7 ilçe olmak üzere Balıkesir’in bütün ilçelerinde eğitimlerimize devam ediyoruz. Bu eğitimler sonucunda öğrencilerimizin birazcık olsun kodlamayla, robotikle, arduinoyla tanışmasını sağlıyoruz. Bu hizmeti sunmak için buraya bizi gönderen Yücel başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Gençleri geleceğe hazırlamada ve ülke için anlamlı işlere imza atmalarında projenin önemini vurgulayan Sındırgı belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Bir yeni Selçuk Bayraktarlar keşfedebilmek ve o biri aramak noktasında Balıkesir büyükşehir belediye başkanımız Yücel Yılmaz’ın verdiği imkânlar çocuklarımızın gelişimi için çok önemli. Sındırgı belediyesi olarak bizlerin onlarla birlikte yürümesi aslında 20 ilçemizde çok farklı nesillerin bilişim teknolojileri konusunda çok önemli bir noktaya gelmesini amaçlıyor. İnşallah Teknofestte de orada bu festival ortamında gençler belki yeni İHA’lar SİHA’lar veya savunma veya teknoloji olarak çok şeyleri yakalama fırsatı oluşturacaklar. Sındırgı’da da Yücel başkanımızın NE10 projesi kapsamında burada verdiği destekle gençlerimiz aslında bir elektriği, enerjiyi, teknolojiyi pervane yapacak basit bir donatıya dönüştürüyor. Ama buradaki merak uyandıran hadise İnşallah bir gün bu ülkenin en güzel teknolojik icatlarını yapacak insan moduna dönüşecek. Yani biz gençlere icat çıkarma demiyoruz, evet icat çıkarsınlar, merak etsinler, büyüsünler. Destek bizden bulmak, keşfetmek onlardan” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti