Meridyen Eğitim Kurumları
27.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:23
  • GÜNEŞ 06:49
  • ÖĞLE 13:15
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:51
  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,45% 0,28
  • EURO

    51,25% 0,15
  • GRAM ALTIN

    6257,38% 0,19
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Eyüpsultan'da Yaşlılara Saygı Haftası'nda Pizza Atölyesi Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Kepez Kitap Fuarı, 'İnsan Okur' Sloganıyla Yarın Başlıyor

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de Down Sendromlular Farkındalık Günü'nde Anlamlı Buluşma

YEREL YÖNETİMLER

Kepez'de Köy Enstitüleri Kültür Evi Kurulacak

Tarih: 01.11.2024 15:14 Güncelleme: 01.11.2024 15:14
Siemens, Altair Engineering şirketini satın aldı
Siemens, endüstriyel yazılım ve yapay zeka alanında önde gelen şirketlerden biri olan Altair Engineering’i satın almak için anlaşma imzaladı. Yapılan satın alma ile Siemens’in, küresel endüstriyel simülasyon ve analiz pazarında konumunun güçlendiği belirtildi.

Siemens, küresel endüstriyel simülasyon ve analiz pazarında önde gelen yazılım sağlayıcılarından olan Altair Engineering Inc. şirketini satın almak üzere bir anlaşma imzaladı. Yapılan açıklamaya göre, Altair hissedarları hisse başına 113 dolar alacak, böylece işletme değeri yaklaşık 10 milyar dolara tekabül edecek. Teklif edilen fiyat, Altair hisselerinin, olası bir işlemle ilgili basında çıkan haberlerden önceki son işlem günü olan 21 Ekim tarihindeki haberden etkilenmemiş, kapanış fiyatına göre yüzde 19 primlenmesi anlamına geliyor.

Siemens AG Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Roland Busch, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Altair’in satın alınması, şirketimiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Bu stratejik yatırım hem gerçek ve dijital dünyaları birleştiriyor hem de müşterilerimizin dijital ve sürdürülebilirlik dönüşümlerini hızlandırma taahhüdümüzle uyumlu. Altair’in simülasyon, yüksek performanslı hesaplama, veri bilimi ve yapay zeka alanlarındaki yeteneklerinin Siemens Xcelerator ile bir araya gelmesi, dünyanın en eksiksiz yapay zeka destekli tasarım ve simülasyon portföyünü oluşturacak. Bu, bir sonraki adım olarak gayet mantıklı bir adım. Geride bıraktığımız 15 yılda endüstriyel yazılım alanında liderliği aldık. Son dönemde de verinin ve yapay zekanın faydalarını tüm sektörlerde yaygınlaştırıyoruz."
Siemens AG CFO’su Ralf P. Thomas, "Şirketin satın alınması son derece sinerjik bir süreç. Ayrıca Siemens’in sıkı sermaye dağılım yaklaşımını da destekliyor, güçlü bir bilanço temelinde yatırımları ve hissedar getirilerini dengeliyor. İşlemin, kapanıştan sonraki ikinci yılda HBK’ye katkı sağlaması bekleniyor" açıklamasında bulundu.

"İki şirket birbirini tamamlıyor"
Altair’in kurucusu ve CEO’su James Scapa da "Bu satın alma, Altair’in Detroit’teki bir girişimden dünya çapında bir yazılım ve teknoloji şirketine dönüştüğü yaklaşık 40 yıllık serüvenin zirve noktası. İmalat, yaşam bilimleri, enerji ve finansal hizmetler alanlarından dünya çapında binlerce müşteri kazandık, muazzam bir işgücü ve yenilikçi bir kültür inşa ettik. Mühendislik yazılımı alanında birbirini güçlü bir şekilde tamamlayan iki liderin bu birlikteliği sayesinde şirketimizin simülasyon, veri bilimi ve HPC alanlarındaki geniş portföyü ile Siemens’in mekanik ve EDA tasarımındaki güçlü konumu bir araya geliyor. Siemens’in üstün teknolojisi, stratejik müşteri ilişkileri ve teknik birikime dayalı dürüst kültürü, şirketimizin hesaplamalı zeka ile inovasyon yolculuğuna yön vermesi için mükemmel bir zemin sağlıyor. Şirketimizin mekanik ve elektromanyetik kabiliyetlerdeki gücüyle yüksek tamamlayıcılıktaki simülasyon portföyünü sürece dahil ederek, Siemens Xcelerator’ın bir parçası olarak eksiksiz, fizik tabanlı bir simülasyon portföyü ortaya koymak için kapsamlı Dijital İkizimizi geliştiriyoruz. Altair’in veri bilimi ve yapay zeka destekli simülasyon yetenekleri, mühendislerden genel uzmanlara kadar herkesin piyasaya sunma süresini kısaltmak ve tasarım yinelemelerini hızlandırmak için simülasyon uzmanlığına erişmesine olanak tanıyor. Ayrıca Altair’in veri bilimi alanındaki kabiliyetleri, Siemens’in ürün yaşam döngüsü ve imalat süreçlerindeki endüstriyel uzmanlığını ön plana çıkaracak” açıklamasında bulundu.

Büyümeye katkı sağlayacak
Yapılan açıklmaya göre işlem, Siemens’in dijital iş gelirlerini yüzde 8 oranında güçlü bir şekilde artıracak ve şirketin 2023 mali yılında bildirilen 7,3 milyar euroluk dijital iş gelirine yaklaşık 600 milyon euro eklemesini sağlayacak. Şirket, özellikle birbirini tamamlayan portföylerin çapraz satışından ve Altair’in Siemens’in küresel ayak izine, küresel endüstriyel işletme ağına ve müşteri kitlesine tam erişim sağlamasından önemli gelir sinerjileri elde etmeyi bekliyor. Buna göre, orta vadede yıllık 500 milyon doların, uzun vadede ise yıllık 1 milyar doların üzerinde bir gelir etkisi oluşacağı tahmin ediliyor. Ayrıca şirket, kısa vadede maliyet sinerjileri elde etmeyi ve işlem kapanışından sonraki ikinci yıl itibariyle yıllık 150 milyon doların üzerinde bir FAVÖK etkisi oluşturmayı hedefliyor. İşlemin, kapanıştan sonraki ikinci yılda (PPA öncesinde) HBK’ye katkı sağlaması bekleniyor. Satın alma işlemi, şirketin mevcut kaynaklarından ve firmanın sürdürmeye kararlı olduğu istisnai reytinginden de anlaşılabileceği üzere, güçlü bilançosuna dayanarak işlemi tümüyle finanse etme kapasitesi üzerinden tamamen nakit olarak finanse edilecek.

Satış 2025 yılında tamamlanacak
Tedbir olarak borç azaltma işlemi, halihazırda kapanmış olan Innomotics’in elden çıkarılması sürecinde elde edilen kayda değer nakit gelirlerle destekleniyor. Ayrıca Siemens, borsada işlem gören firmalardaki hisselerin satışından önemli bir finansman elde etme potansiyeline de sahip bulunuyor. Satın alma işleminin tamamlanmasının, mutat koşullara tabi olmakla birlikte 2025 takvim yılının ikinci yarısı içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti