Meridyen Eğitim Kurumları
15.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:45
  • GÜNEŞ 07:09
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:17
  • YATSI 20:36
  • BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

İzmir Bornova’da can dostlara büyük destek

EĞİTİM

Kocaelili minikler zabıta mesleğini yerinde tanıdı

GÜNDEM

İzmir Karabağlar’da kadın hakları ve dayanışma vurgusu

MAGAZİN

Galatasaray derbisinde VIP protokolü karıştıran gizem: Nevide Çiçek kimin için en öne indi?

SİYASET

SİYASET Haberleri
Tarih: 10.07.2020 23:41 Güncelleme: 10.07.2020 23:41
Selim Temurci emniyette ifade verdi

Gelecek Partisi (GP) Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, hakkında yapılan bir suç duyurusu nedeniyle ifade vermek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi.
GP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selim Temurci, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan bir suç duyurusu kapsamında "şüpheli" sıfatıyla bugün emniyete ifade vermeye geldi. Avukatı ve bazı partilerle birlikte emniyete gelen Temurci, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde yaklaşık 40 dakika ifade verdi. Temurci’nin, bir derneğin şikayeti üzerine emniyete geldiği öğrenildi.
Polise verdiği ifade sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan GP Genel Başkan Yardımcısı Temurci, hakkındaki suçlamadan dolayı emniyete ikinci kez çağırıldığını belirterek, “Şu anda hakkımdaki bir suçlamadan ötürü emniyete ikinci kez çağırılışım. Ne ile suçlandığımızı ve bizi kim suçladığını söyleyeyim. Bizi Süheyb Öğüt ile Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği suçluyor. İftira atıyorsunuz, suç işlemek amacıyla örgüt kurmuşsunuz deniliyor. Terörle Mücadele Kanunu, örgüt Üyeliği ve Örgüte Üye Olmamakla Birlikte örgüt Propagandası yapmakla suçlanıyoruz. Ne demek istiyorlar, bize bu suçlama niçin yapılıyor onu söyleyeyim. Çünkü biz 1 Mayıs 2016’da bu ülkede internet sitelerinde bir Pelikan Dosyası açarak, o internet sitesi üzerinden bir Pelikan Bildirgesi yayınlayarak ülkenin seçilmiş başbakanını alaşağı etmek için organize bir suç örgütü kurduğuna inandığımız kişilere çete deriz. Çete, yasadışı işler yapmak için bir araya gelmiş insanlar tarafından oluşturulur. Bize bu suçlamaları yapanlar Vikipedi’ye girsinler, Wikileaks’ta patlayan dosyaları görsünler. Sonuçta bu ülkede ve dünyada bir Pelikan gerçeği, Pelikan Çetesi var. Bana yapılan suçlamada aslında Pelikan diye bir şey yok bunu Selim Temurci olarak sen uyduruyorsun diyorlar. Hatta o kadar ileri gidiyorlar ki Pelikan’a Pelikan diyerek suç örgütü kurduğumu söylüyorlar. Ayrıca başka bir şey daha söylüyorlar. FETÖ de Pelikan’a Pelikan diyor, çete diyor eğer sen de aynı şeyi söylüyorsan sen de FETÖ’cüsün diyorlar, bu suçlamada. Şu suçlamaları yapan insanların kendi yaşamlarında kara bir leke olarak kalacak. Biz asla korkmadan bu mücadelemizi mutlaka sürdüreceğiz” dedi.
Konuşmasını sürdüren Temurci, “Siyasi parti liderleri, hatta AK Parti’de siyaset yapmış çok değerli dostlarımız bunu bir ur bunu bir virüse benzeterek devletin her yerine sızdıklarını ve bunlarla mücadele edilmesi gerektiğini söylüyorlar. Biz de hiçbir kişiyi hiçbir kurumu hedef almadan, devlet ve millet sevdalısı insanlar olarak şunu söylüyoruz. FETÖ taktiklerini ve metotlarını kullanarak bu ülkede yeni bir paralel yapılanma ortaya çıkmıştır. Bunun adı paralel çetedir. Bu Pelikan çetesi ile mücadele etmeliyiz. Bu çete, seçilmiş başbakan olan Ahmet Davutoğlu’na karşı kumpas kurmuştur ve sosyal medyada bunu paylaşmıştır. Pelikan, İstanbul seçimlerinin iptal ettirilmesi sürecinde de milletin ve herkesin konuştuğu bir örgüttü. Başta Adalet Bakanı olmak üzere, şu anda kabinede olan bakanların görevden alınması konuşulduğunda bu ülkede yine Pelikan konuşuldu. Buradan yargı sistemimize, başta Adalet Bakanımıza seslenmek istiyorum; ne olur dik durun, yanınızda duracağız. Bu yapı FETÖ taktiklerini kullanarak aşağılık iftiralarla büyük bir oyun oynuyor. Şu anda ülkenin siyasetinde, özellikle ülkenin medyasında, iş dünyasında ve bürokrasisinde çok güçlü bir hale geldiler. O hiç onlarda olmasaydı, bize herhangi biri bu suçlamada bulunamazdı. Pelikan Terör Örgütünü kim kurdu, ismini kim verdi, kim finanse ediyor? Ben bu ülkede hukuka inanmak, yargıya güvenmek istiyorum ve yargıyı göreve çağırıyorum. Bu örgüt mutlaka araştırılmalı ve Türkiye bu pisliklerden temizlenmelidir. Bu paralel çeteyi, bu Pelikan örgütünü yargı sistemimiz inşallah deşifre edecek. Gerçek bir hukuk devletinde bunların hepsi ortaya çıkacak ve millet rahatlayacak. Biz üzerimize düşen vazifeyi yapmaya devam edeceğiz. Bunu araştırmak ve hukuki bir dayanak altına almak yargının görevidir, benim görevim değildir. Ben herhangi bir kişiyi, kurumu elimde hukukun verdiği bir karar olmadan kesin bir dille suçlayamam. Ama kesin olan bir şey var, bu ülkede Pelikan var, biz Pelikan demeye devam edeceğiz. Terör örgütü haline dönüşen bu yapıyı milletimize anlatacağız. Korkmayacağız, mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.
Temurci hakkında geçtiğimiz aylarda “iftara, hakaret, suç uydurma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüt üyeliği ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla suç duyurusu yapılmıştı.

Anahtar Kelimeler: Selim Temurci emniyette ifade verdi
Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
9.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti