Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11185,47%1,62
  • DOLAR

    42,55% 0,06
  • EURO

    49,56% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5744,81% -0,01
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,17
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Şuhut'ta Özel Minik Eller Gündüz Bakımevi Açıldı

YEREL YÖNETİMLER

Kütahya'da DMD Hastası Minik Metehan İçin Yardım Kermesi Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Denizli Büyükşehir Belediyesi, STK ve Kitle Örgütleri Temsilcileriyle Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Kütahya'da Emniyet ve Jandarma'ya 78 Yeni Araç Teslim Edildi

Tarih: 18.10.2021 10:59 Güncelleme: 18.10.2021 10:59
Şehir hastanesi, 1.5 yılda 3 milyondan fazla kişiye hizmet verdi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, hastaneye ilişkin verileri paylaştı. Yiyit, “Açıldığı günden bu tarihe ayaktan 3 milyon kişi, yatarak 90 bin kişi bu hastanede sağlık hizmeti aldı, 85 bin kişi de ameliyat oldu. Pandemi döneminde burada 9 bin vatandaşımız yatarak tedavi gördü. Pandemi hastaneleriyle birlikte bu büyük metropolün en büyük yükünü burası sırtladı. Bu sayede vatandaşlarımızın yataksız ve yoğun bakımsız kalmadığı bir dönemi yaşadık" dedi.
Covid-19 pandemisiyle birlikte sağlık hizmetlerinin önemi yeniden gözler önüne serilirken bu süreçte Türkiye’de hizmete giren hastaneler pandemi yükünün karşılanmasında önemli görevler üstlendi. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde de açılıştan bu yana 3 milyon kişinin ayaktan, 90 bin kişinin ise yatışı yapılarak tedavisi gerçekleştirildi. Pandemi döneminde 9 bin vatandaşın yatışı yapılan hastanede açılıştan bu yana 85 bin kişi de ameliyat edildi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit de hastanedeki son durum ve hizmetlere ilişkin bilgi verdi.
“3 milyon kişi sağlık hizmeti aldı, 85 bin kişi ameliyat oldu"
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, açılışından bu yana şehir hastanesinde gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin bilgi vererek, “Bir sağlık ordusunun neferi, bir parçası olmak her zaman onur ve gurur. Özellikle bu pandemi döneminde belki de bu mücadelenin, bu savaş cephesinin önünde olmak her zamankinden daha onurlu ve daha yüce bir süreçti. Birçok kişinin canına dokunduğumuz, hayata tekrar tekrar geri dönme sürecinde aktif hizmet verdiğimiz ama birçok acı haberi de duyurma üzüntüsü yaşayanlardan biri olmak adına bu süreç bizi yordu. Yorduğu kadar da güçlendirdi. 1 milyon 20 bin metrekarelik bir alandan bahsediyoruz, yönettiği ve hizmet verdiği grup yüz ölçümünden daha büyük ki ileride daha da büyüyecek. Açıldığı günden bu tarihe aslında bir yılı biraz geçmiş. Bu sürede ayaktan 3 milyon kişi sağlık hizmeti aldı bu binadan, 90 bin kişi bu hastanede yatarak sağlık hizmeti aldı. 85 bin kişi de ameliyat oldu. Burada şu anda 53 tane eğitim kliniği var. Burası sağlık hizmeti verirken bundan sonraki sağlık neferlerini de yetiştiren bir alana doğru gidiyor. Yurt dışından buraya eğitim almaya gelen doktorlar da var. Bu pandemi döneminde vatandaşlarımızın hepsi sağlık hizmeti için kendi ülkesine dönmeye çalıştı. Bu dönüşümün, değişimin aslında çok güzel bir özeti” şeklinde konuştu.
"Pandemi döneminde burada 9 bin vatandaşımız yatarak tedavi gördü"
Prof. Dr. Yiyit, geçmişte insanların sağlık hizmeti için yurt dışını tercih ederken bugün yurt dışında olsa dahi tedavi için Türkiye’ye geldiğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Eskiden bir sağlık tesisine gidildiğinde çok ehil ve üst düzeyse özel hastane gibi beyanı kullanılırdı. Sağlık Bakanlığı’mızın bu yeni konsept şehir hastanelerinde özel hastaneden bile daha lüks ya da konforlu cümleleriyle karşılaşır hale geldik. Eskiden insanlar sağlık hizmeti almak için yurt dışına, farklı merkezlere bir şekilde ulaşmaya çalışıyordu. Şu an artık ülke içinde rüştünü ispat etmiş kaliteli sağlık tesislerimiz var, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi gibi. Bu gelişim ve değişim yurt dışında da dikkat çekiyor, çok sayıda yabancı hasta da gelip burada hizmet alıyor. Pandemi döneminde en büyük hazırlığımız nedir; yılar içinde yapılmış bu hastanelerdi çünkü bu sayede hiçbir hastamız yataksız ve yoğun bakımsız kalmadı. Bu çok büyük bir güçtü, bir başka güç de çok ciddi bir sağlık ordusu yetiştirildi bu sürede üçüncü önemli olan da dijital sağlık alt yapımız; şu an bunun sayesinde sağlıktaki her şeyi dijital verilere dökebiliyoruz. Anlık yorumlayabiliyoruz bu sayede bugün kaç kişiye ne olduğunu anlık görebiliyoruz. Yarın ve ertesi gün ne olacağını da hesaplayabiliyoruz. Ona göre yatağımızı ve yoğun bakımımızı hesaplayabiliyoruz. Pandemide kapasitemizi çok ciddi arttırdık. Pandemi döneminde burada 9 bin vatandaşımız yatarak tedavi gördü, çok büyük bir rakam. Pandemi hastaneleriyle birlikte belki de bu büyük metropolün en büyük yükünü burası sırtladı. Bu sayede vatandaşlarımızın yataksız ve yoğun bakımsız kalmadığı bir dönemi yaşadık. Şu an pandemi hastaları eskisi kadar bizim için yük değil".

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, hastaneye ilişkin verileri paylaştı. Yiyit, “Açıldığı günden bu tarihe ayaktan 3 milyon kişi, yatarak 90 bin kişi bu hastanede sağlık hizmeti aldı, 85 bin kişi de ameliyat oldu. Pandemi döneminde burada 9 bin vatandaşımız yatarak tedavi gördü" dedi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti