Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    11189,50%1,65
  • DOLAR

    42,54% -0,05
  • EURO

    49,54% 0,03
  • GRAM ALTIN

    5730,81% -0,09
  • Ç. ALTIN

    9297,33% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Eyüpsultan'da Ortaokullulara Uzay İstasyonunda Bir Gün Simülasyonu

YEREL YÖNETİMLER

DİSK Heyeti, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'yi Ziyaret Etti

YEREL YÖNETİMLER

Odunpazarı Belediyesi Gençlik Merkezi'nde Kış Festivali Düzenlenecek

YEREL YÖNETİMLER

Dallıkavak Tüneli'nin 2026'da Tamamlanması Hedefleniyor

Tarih: 01.03.2023 11:14 Güncelleme: 01.03.2023 14:24
Şarkıcı Gülşen’e 3 yıla kadar hapis cezası talebi

İmam Hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Gülşen’in yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Savcılık, Gülşen’in ’halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. 
Şarkıcı Gülşen’in bir konserinde imam hatiplilere yönelik ’İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor’ şeklindeki sözleri nedeniyle 3 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul 11.Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Gülşen katılmadı. Duruşmada Gülşen’i avukatları temsil etti. 

Mütalaa açıklandı 
Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Gülşen’in sarf etmiş olduğu sözleriyle halkın, toplumun bir bütününü ifade ettiğini, bu halde toplumun içinde bulunduğu birlik ve beraberlik içeren ortak değer yargılarının tersine, kin ve düşmanca duygular beslemeye sevk ettiğini aktardı. 

Sanığın ifadelerinin kışkırtıcı olduğu belirtildi 
Açıklanan mütalaada, halkın sosyal sınıf bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik edildiği, ayrımcılığa maruz bırakıldığı, sanığın söz ve beyanlarının kışkırtıcı ve düşmanca tutum ile davranışlar sergilemeye yönelik ifadeler içerdiği kaydedildi. 

Halkın birbirine karşı düşmanlık uyandırmaya elverişli olduğu kaydedildi 
Söz konusu beyanların halkı kışkırttığının ve tahrik içerikli olduğunun anlatıldığı mütalaada, bu tahrikin halkın birbirine karşı düşmanlık uyandırmaya, kin beslenmesine ve toplumu oluşturan bireyler arasında kitlesel düşmanlık uyandırmaya elverişli olduğu belirtildi. Mütalaada, suçu oluşturan söz ve beyanların umuma açık bir yerde sarf edildiği, daha sonra bu konuya ilişkin videonun sosyal medya ile basın yayın organlarında yayınlanması sonrası tahrik edilenler tarafından algılandığı anda ise suçun tamamlandığı belirtildi. 
Açıklanan mütalaada sanık Gülşen Çolakoğlu’nun ’halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 
Duruşmada sanık avukatları, müvekkilleri Gülşen’in şu an içinde bulunduğu koşullar nedeniyle teminat bedeli olarak yatırılan paranın iadesini ve müvekkilin esas mağdur olduğunu belirtti. Avukatlar ayrıca, açıklanan mütalaaya karşı savunma yapabilmek için mahkemeden süre talep etti. 

3 Mayıs’a ertelendi 
Alınan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, taraflara esasa ilişkin mütalaaya karşı savunma yapabilmeleri için süre verilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, söz konusu güvence bedeli hakkında esas kararla birlikte karar verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi. 

Olayın Geçmişi 
Şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, İstanbul Ataşehir’de 30 Nisan’daki konserinde “İmam Hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde ifadeler kullanmıştı. Gülşen’in bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı ve soruşturma çerçevesinde Gülşen 25 Ağustos 2022’de önce tutuklanarak cezaevine gönderilmişti, daha sonra karara yapılan itiraz dilekçesinin de kabul edilmesiyle birlikte tutukluluğunun 4. gününde ‘konutu terk etmeme’ şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede ise Gülşen’in ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti. Hakkında hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte yeni bir gelişme olmuştu ve Gülşen Çolakoğlu’nun, avukatının yeniden itirazı üzerine, ’konutu terk etmeme’ şeklindeki adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verilmişti. 
Mahkeme tarafından verilen kararda ayrıca, ev hapsi kaldırılan Gülşen’in ’yurt dışına çıkış yasağı’ ile haftada 1 gün ’imza atma’ şeklinde adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmedilmişti. Daha sonra ilk celsede Gülşen’in imza atma şartı kaldırılmış, 26 Ekim 2022’de ise yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiri kaldırılmıştı. 
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti