Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Muğlalı okçularından Antalya'da madalya yağmuru

EKONOMİ

Türk Sağlık-Sen Kocaeli'den 'enflasyon' yorumu

YEREL YÖNETİMLER

Çorlu`nun Yıldızları Sahada Fırtına Gibi Esti

YEREL YÖNETİMLER

Bakanımız Sayın  Ali Yerlikaya: 4 İlde 6 Ayrı Organize Suç Örgütüne Yönelik Yapılan Operasyonlarda 43 Şüpheli Tutuklandı

BELEDİYE HABERLERİ

BELEDİYE HABERLERİ Haberleri
Tarih: 29.10.2021 22:23
Sarıyerliler hep birden haykırdı Yaşasın Cumhuriyet

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük bayram olarak nitelendirdiği 29 Ekim’i, iki hafta süren etkinliklerle kutlayan Sarıyer Belediyesi, Kefeliköy’den başlayan fener alayı sonrasında gerçekleşen Mehmet Erdem konseriyle Sarıyerlilere unutulmaz bir bayram coşkusu yaşattı. Saat 16'da başlayacak olan Fener Alayı vatandaşların akın akın Kefeliköy'e gelmesi nedeniyle gecikmeli olarak başlamak zorunda kaldı. Korteje katılan ülke ve şehir ekiplerinin bekleme alanında yaptıkları gösteriler ve Vehbi Koç MTAL'nin Bando gösterisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Sarıyer, bu yıl da binlerin buluştuğu Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının merkezi oldu. “Cumhuriyet Bir Erdem ve Eşitlik Mücadelesidir” sloganı ile iki hafta boyunca  mahallelerde bayram heyecanını yaşatan Sarıyer Belediyesi, 29 Ekim’de ise muhteşem bir final programı gerçekleştirdi. Cumhuriyet’e sahip çıkan 7’den 70’e binlerce vatandaş,bayraklarıyla Kefeliköy’de başlayan kortej yürüyüşüne katıldı. Alanı kırmızı beyaza boyayan kalabalık; ellerinde meşaleler, dillerinde marşlarda Sarıyer Merkez’e kadar yürüdü. Fener alayına katılanlar, 1 kilometrelik dev Türk Bayrağı da açtı. Uluslararası Boğaziçi Kültür Sanat ve Halk Dansları Festivali için 6 ülke 5 şehirden gelen 360 dansçı ve Bisiklet İnisiyatifi üyeleri de yürüyüşe eşlik etti. Kortej sonunda konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Cumhuriyet, Demokrasidir! Cumhuriyet, Laikliktir! Cumhuriyet, Erdemdir!” dedi.  29 Ekim kutlamaları halk dansları gösterilerinin ardından Atilla Volga ve Mehmet Erdem konseriyle son buldu.

BAŞKAN GENÇ, KAHRAMANLARI ANDI

Konferans, şenlik, anma programları, halk koşusu, mahallelerde halk oyunları gösterileri, cumhuriyet balosu ile dolu dolu iki haftanın ardından finalde mutluluğunu paylaşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,” Cumhuriyetimizin temelinde: Şehit Şerife Bacı, Kara Fatma, Halime Çavuş, Gördesli Makbule, Tayyar Rahmiye, Halime Kaptan, Hasan Tahsin, Seyit Onbaşı, Sütçü İmam vardır. Bir tas hoşafla, geri dönemeyeceğini bilerek yurdunu savunan Mehmetçik vardır! Büyük Taarruz’da Çiğiltepe'yi Atatürk’e söz verdiği saatte alamadığı için intihar eden Albay Reşat’ın adanmışlığı, Cumhuriyeti korumak için geri adım atmayan Teğmen Kubilay’ın cesareti vardır” diyerek sözlerine başladı.

CUMHURİYET, ERDEMDİR!

Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyet, Başkaldırıdır! Cumhuriyet, Barıştır! Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’tür. Dünyanın dört bir yanında, hemen yanı başımızda emperyalizmin elinde; Milli birliklerini koruyamayan halklar var. Evinden, barkından, toprağından göç eden mazlum milletler var. Zulüm ve şiddet gören kadınlar ile çocuklar var! Çünkü onların Atatürk’ü yoktu.  Cumhuriyet, Demokrasidir! Cumhuriyet, Laikliktir! Cumhuriyet, Erdemdir! Nüfus sayımlarına dahi alınmayan kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkıdır. Ümmet yerine ulus, kul yerine yurttaş olmaktır. Ben değil, biz demektir. Çoğunluğun tahakkümü değil, azınlığın güvencesidir. Dini inançların özgürce yaşanmasının garantisidir. Bütün farklılıkların zenginliğidir!”

SÖZ VERİYORUM!

Ülkemizde ve coğrafyamızdaki sorunların çözümü, cumhuriyeti sadece slogan olmaktan çıkartarak, yaşam biçimi yapmamızla mümkündür. Cumhuriyetimizi yerel yönetim anlayışımızın temeli yapmaya, yaşamın her alanında, herkes için projeler üretmeye, Sarıyer için Sarıyerlilerle birlikte çalışmaya, işimizi aşkla yapmaya, Mustafa Kemal Atatürk’e, silah arkadaşlarına, şehitlerimizle gazilerimize ve sizlere layık olarak çalışmaya devam edeceğimize söz veriyorum.”

Haber Kaynak : Simashaber Merkezi
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük bayram olarak nitelendirdiği 29 Ekim’i, iki hafta süren etkinliklerle kutlayan Sarıyer Belediyesi, Kefeliköy’den başlayan fener alayı sonrasında gerçekleşen Mehmet Erdem konseriyle Sarıyerlilere unutulmaz bir bayram coşkusu yaşattı. Saat 16'da başlayacak olan Fener Alayı vatandaşların akın akın Kefeliköy'e gelmesi nedeniyle gecikmeli olarak başlamak zorunda kaldı. Korteje katılan ülke ve şehir ekiplerinin bekleme alanında yaptıkları gösteriler ve Vehbi Koç MTAL'nin Bando gösterisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
9.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
10.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
11.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti