Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Osmaneli’de mahalle iftarları sona erdi

GÜNDEM

Basın emekçileri Kartal’da iftarda bir araya geldi

SPOR

Sporcular, Suudi Arabistan’da uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti

ASAYİŞ

Kaza içinde kaza

Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi faaliyete başladı

Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi faaliyete başladı

Sarıyer İlçesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çayırbaşı Standında Belediyece tahsis edilen yerde hizmete başladı.

350 bin nüfusa sahip olan Sarıyer'deki en büyük eksikliklerden birisi olan Sosyal Hizmetler Merkezinin faaliyetine başlamasıyla birlikte Sarıyer'liler Kağıthane'ye gitmekten kurtulmuş oldu. Oldukça hüzünlü bir hikayesi olan Sosyal Hizmetler Merkezinin Sarıyer'de faaliyete başlamasına Kocataş Mahallesinde yaşlı ve bakıma muhtaç bir vatandaşın bu hizmetten faydalanmak istemesi üzerine Kocataş Mahalle Muhtarı Serdal Doğan ilgili kurumlar nezdinde tüm girişimleri yaparak vatandaşın işlemleri için randevu almış ancak aynı gün vatandaşın vefatı nedeniyle işlem yapılamamıştı. Muhtar Doğan, ilçede böyle bir Müdürlüğün olmaması nedeniyle geciken bürokratik işlemlerden ötürü vefat olayına daha çok üzülmüş ve ilgili kurumlar nezdinde resmi yazışmaları yaparak İlçeye Sosyal Hizmetler Müdürlüğü talebinde bulunmuştu. Muhtar Doğan'ın bu talebine duyarsız kalmayan Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, gerekli girişimlerin ardından ilçedeki sosyal hizmetlerden en çok yararlanan mahalle sakininin olduğu  Çayırbaşı Mahalle Muhtarından yer konusunda görüş istemesi sonucunda Muhtar Özdemir, Belediye yetkilileri ile irtibata geçerek diğer 37 Mahallenin ulaşım güzergahında olan Çayırbaşı Stadındaki daha önce Belediye Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce kullanılan birimi önermesiyle Sarıyer Belediye Meclisi tarafından tahsisi yapılan binada bürokratik işlemler hızlı bir şekilde çözülmüş ve binada tadilat çalışmalarına başlanmıştı. Muhtar Özdemir ve Muhtar Doğan'ın işbirliği neticesinde sonuç veren Sosyal Hizmet Merkezinde Tadilat çalışmalarının bitimiyle kadro tahsisleride yapılan Sarıyer İlçesi Sosyal Hizmetler Merkezi faaliyete başlayarak binlerce vatandaşın artık başka bir ilçeye gitmeden Sarıyer'de hizmet alması sağlanmış oldu. 

MERKEZ CENNETİ ÇAYIRBAŞI

Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezininde faaliyete başlamasıyla birlikte yeni dönem Muhtarı Faruk Özdemir'in girişimleri sonucunda açılan Şehit Emrah Taşdemir Polis Merkezi, Sarıyer Afet Koordinasyon Merkezinden sonra Çayırbaşında açılan üçüncü Merkez oldu. 

İLGİLİ HABERLER

Yakında Açılıyor

Tadilat Çalışmaları Başladı

Sarıyer Halkına Müjde

 

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün Görevleri:

  • Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilmesi, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlerin, hizmete erişim kolaylığı esasıyla bir arada ve gerektiğinde kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile işbirliği içinde sunulduğu, Aile, Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olarak çalışmalarını yürütmektedir.

 

Hizmet Birimleri

a) Başvuru, tespit ve izleme birimi.

b) Uygulama birimi.

c) Eğitim ve danışmanlık birimi.

ç) Şehit yakınları ve gazilere hizmet birimi.

Yürütülen Hizmetler

Engelli Evde Bakım Hizmetleri

Bakıma muhtaç engellilerden ailesini kaybetmiş olanlar ile ailesi ekonomik veya sosyal yoksunluk içinde bulunan bakıma muhtaç engellileri bu engellilere verilecek bakım hizmetlerini, hizmetlerin ücretlendirilmesini ve ücretlerin ödenmesini kapsar.

Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri

Yardıma muhtaç olduğu tespit edilen ailelerin çocukları ile gençlere, sosyal ve ekonomik bir sorunun giderilmesi amacıyla, Bakanlığın bütçe imkânları ölçüsünde, belirlenen süre ve oranlar dâhilinde gençler ve çocuklar için Sosyal inceleme raporu sonucunda müracaatçının ihtiyacına göre geçici veya süreli olarak aylık ödemeler şeklinde yapılacak yardım, 

Sosyal ve ekonomik destek hizmetlerinden yararlanacaklar şunlardır: 

a) Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar. 

b) Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar. 

c) Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler. 

ç) Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.

Ekonomik destek tutarı: 

a) Okul öncesi çocuklar ile okula devam etmeyen çocuklar için ekonomik destek tutarının % 50’si, 2019 yılı için 620,34 TL

 b) 1 ila 8 inci sınıfa devam edecek çocuklar için ekonomik destek tutarının % 75’i, 2019 yılı için 930.50 TL

c) 9 ila 12 nci sınıfa devam edecek çocuklar için ekonomik destek tutarının % 80’i, 2019 yılı için 992,54 TL

  ç) Tek Seferlik verilen bir kat geçici ekonomik destek tutarı,  2019 yılı için 1.240,67 TL, iki kat geçici ekonomik destek tutarı 2481,34 TL, üç kat geçici ekonomik destek tutarı 3722,01 TL

d) Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlar için ekonomik destek tutarının % 40’ı, 2019 yılı için 496,27 TL aylık ödeme yapılır.

Çocuklara Yönelik Hizmetler

Korunma ihtiyacı olan çocuklar hakkında alınacak tedbirler ile suça sürüklenen çocuklar hakkında uygulanacak güvenlik tedbirlerinin usûl ve esaslarına, bu kararların yerine getirilmesinde kurumların görev ve sorumluluklarına ilişkin hükümleri doğrultusunda 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında yürütülmekte olup, bu kanun kapsamında Koruyucu ve destekleyici tedbirler alınmaktadır. Sarıyer İlçe Sekretaryası olarak görev yapmaktadır.

(1) Koruyucu ve destekleyici tedbirler

a) Danışmanlık, 

b) Eğitim, 

c) Bakım,

d) Sağlık, 

e) Barınma, tedbirleridir.

Ücretsiz Kreş Hizmeti

24/5/1983 tarihli ve 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu, 3/6/2011 tarihli ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine dayanılarak hazırlanan yönetmelik kapsamında;

Kuruluşların kapasitelerinin yüzde üçü, il müdürlüğünce tespit edilecek çocukların ücretsiz yararlanması için ayrılır. 

(2) İl müdürlüğü, ücretsiz kontenjanları ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezlerinde görevli sosyal çalışma görevlisi tarafından düzenlenecek sosyal inceleme raporuna göre değerlendirir. Ücretsiz kontenjan kapsamında değerlendirilebilecek çocuklar şunlardır: 

a) Ekonomik durumlarına bakılmaksızın şehit ve gazi çocukları; Bakanlığa bağlı kuruluşlarda korunma altında bulunan çocuklar; cezaevlerinde hükümlü ve tutuklu olan anneleri ile birlikte kalan çocuklar, 

b) Ekonomik gücü yeterli olmayan ailelerin çocukları ile ekonomik güçlük içindeki anne veya babası vefat etmiş çocuklar, tek ebeveyni ile yaşayan çocuklar, engelli ebeveyni olan çocuklar, kadın konukevinde bulunan veya ayrılan kadınların çocukları. 

(3) Bu maddenin ikinci fıkrasına göre il müdürlüğü tarafından uygun görülen çocuklar, ücretsiz olarak kuruluşlara yerleştirilir. Ücretsiz olarak yerleştirilen çocukları kabul etmeyen kuruluşlar hakkında 51 inci madde hükümleri uygulanır.

Yaşlılara Yönelik Hizmetler

60 yaş ve üzerindeki muhtaç yaşlıları korumak, bakmak, sosyal, psikolojik ve fiziksel gereksinimlerini karşılamak, sürekli bakıma ve rehabilitasyona gereksinim duyanlara bakım ve rehabilitasyon hizmeti başvuru işlemleri.

Huzurevlerine ve Merkezlere kabul edilecek yaşlılarda aranacak nitelikler aşağıdadır.

Huzurevlerine kabul koşulları :

a) 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak,

b) Kendi gereksinimlerini karşılamasını engelleyici bir rahatsızlığı bulunmamak yeme, içme, banyo, tuvalet ve bunun gibi günlük yaşam etkinliklerini bağımsız olarak yapabilecek durumda olmak,

c) Ruh sağlığı yerinde olmak,

d) Bulaşıcı hastalığı olmamak,

e) Uyuşturucu madde yada alkol bağımlısı olmamak,

6)Sosyal ve/veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak.

b) Merkezlere kabul koşulları :

1) 60 yaş ve üzeri yaşlarda olmak,

2) Bedensel ve zihinsel gerilemeleri nedeniyle süreli ya da sürekli olarak özel ilgi, desteğe,  korunmaya ve rehabilitasyona gereksinimi olmak,

3) Ruh sağlığı yerinde olmak,

4) Bulaşıcı hastalığı olmamak,

5) Uyuşturucu madde ya da alkol bağımlısı olmamak,

6) Sosyal ve/veya ekonomik yoksunluk içinde bulunduğu sosyal inceleme raporu ile saptanmış olmak.

• Engellilere Yönelik Hizmetler

Bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin hizmetlerinden yararlanmak için yapılacak müracaatlarda istenecek belgeler

             a) Engelli sağlık kurulu raporu. Engellinin bulaşıcı hastalığı ve madde bağımlılığının olması durumunda bu husus raporda belirtilir.

             b) Yatılı ve sürekli bakımı için bakım ve rehabilitasyon merkezine yerleştirilecek olan, on sekiz yaşını tamamlamamış engelli için ilgili mahkemelerden alınacak koruma altına alınması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı ile velayet altında değil ise vesayet altına alınması ve vasi atanması kararı.

             c) On sekiz yaşını tamamlamış olup akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini görememesi veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gerekmesi ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokması nedenleriyle kısıtlanması gerekli engelli için ilgili mahkemelerden alınacak kısıtlanması ve bir bakım merkezine yerleştirilmesi kararı ile velayet altında değil ise vesayet altına alınması ve vasi atanması kararı.

Engellinin kalacak bir yerinin olmaması, bakacak kimsesinin bulunmaması, terk veya buluntu olması, hayati tehlikesinin bulunması, bakım hizmeti veren kişilerin ilgili evrakların tamamlanması sürecinde engelliye bakılamayacak kadar zor şartlar altında bulunması gibi acil durumlarda; engelli, evraklarının tamamlanması beklenilmeksizin, mevcut belge ve bilgilerle işin aciliyeti belirtilerek il müdürlüğü oluru ile durumuna uygun bir sosyal hizmet kuruluşuna yerleştirilir. İlgili il müdürlükleri tarafından diğer kurum ve kuruluşlardan kaynaklanan durumuna uygun bir merkeze yerleştirilmesi için gerekli işlemler tamamlanır.

Doğum Yardımı Hizmetleri

15.5.2015 tarihinde ve sonrasında, çocukları canlı doğan Türk vatandaşları ile 29.5.2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamına girenleri (mavi kart sahipleri) kapsamaktadır.

Başvuru yerleri: Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi, doğum yardımından yararlanacak olan kamu personelinin çalıştığı kurum, büyükelçilik ve konsolosluklar ile Bakanlıkça belirlenen diğer başvuru yerleri ve kanallarıdır.

Evlat edinilen çocuklar için ayrıca ödeme yapılmaz; ancak bu çocuklar ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde dikkate alınır. 

 Doğum yardımı, 15.5.2015 tarihinde ve sonrasında gerçekleşen canlı doğumlar için verilir; ancak ödeme miktarına esas çocuk sırasının tespitinde, 15.5.2015 tarihinden önce doğmuş olan çocuklar da dikkate alınır. 

Canlı doğan birinci çocuğu için 300 TL, ikinci çocuğu için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocukları için 600 TL tutarında bir defaya mahsus olmak üzere doğum yardımı yapılır.

• Eğitim ve Danışmanlık Birimini Hizmetleri

Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Birimi olarak; Bireysel Psikolojik Destek, Aile Danışmanlığı hizmetleri ve Aile Eğitim Programları(AEP) kapsamındaki eğitimler verilmektedir. Bireysel Psikolojik Destek, Aile Danışmanlığı hizmetleri için başvurular Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden, talebine ilişkin düzenlenen dilekçe ile alınmaktadır. Sarıyer ilçesinde ikamet etme zorunluluğu bulunmaktadır.

Bireysel Psikolojik Destek; Danışanla bireysel görüşmeler gerçekleştirilip, danışanın duygu, düşünce ve davranış sürecinin ele alınarak var olan problemlerin çözümüne yönelik yürütülen hizmettir. 

Aile Danışmanlığı; Aile danışmanı eşliğinde ailedeki bireylerin bir araya gelerek yaşadıkları problemleri çözmeye odaklandığı ailenin işlevini sürdürmesine yönelik bir destek sürecidir. Boşanma Öncesi, Boşanma Süreci ve Boşanma Sonrası dönemlerini kapsamaktadır.

• Sığınmacılar Birimi Hizmetleri

Geçici Koruma Altındaki Sığınmacılara Hizmet Vermekte Olan İstanbul İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezlerini Güçlendirilmesi projesi kapsamında oluşturulan Sarıyer Sosyal Hizmet Merkezi Sığınmacılar Birimi tarafından yürütülen hizmetler:

Kuruluşumuza müracaat eden veya yapılan alan taramalarında, hane ziyaretlerinde tespit edilen Sarıyer ilçe sınırlarında bulunan sığınmacı aileler ile tercüman eşliğinde hane görüşmesi yapılarak ailelerin ihtiyaçlarına uygun değerlendirmeler yapılır. İhtiyaç sahibi aileler ile yapılan görüşmeler sonucunda kuruluşumuz hizmetleri arasında yer alan;

• Sosyoekonomik Destek

• Psikolojik Destek

• Korumaya Muhtaç Çocuk Değerlendirmesi

• Evde Bakım Destekleri konusunda sığınmacı aileye uygun değerlendirmeler yapılmaktadır.  Ayrıca Sarıyer Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ihtiyaç duyması halinde Geçici Koruma altında olan sığınmacıların yol izin belgeleri birimimiz tarafından düzenlenmektedir.

Polatlı ilçesinde yapılan alan taramaları sonucunda SED, KMÇ, Engelli Bakım Desteği gibi bakanlığımıza ait hizmet modelleri değerlendirilerek Polatlı Sosyal Hizmet Merkezi’ne sığınmacı aileler ya da kişiler konusunda yapılan mesleki çalışmalar raporlandırılarak sunulmaktadır. 

Bu hizmetlerin yanı sıra sığınmacı ailelerin kurum ve kuruluşlara ulaşmakta yaşadıkları zorluklar göz önüne alınarak onlar için en önemli husus olan kayıt altına alınmaları yani kimlik işlemlerinin başlatılmasından sonuçlandırılmasına kadar birimimiz tarafından aileler desteklenmektedir. Sağlık hizmetinden faydalanmakta zorluk yaşayan ailelerin hastane randevuları ilgili poliklinikten tarafımızca alınıp sağlık hizmetinden yararlanırken dil problemi sorunun yaşanmaması için tercüman desteği birimimizce sağlanmaktadır.

Sığınmacı aileler ve kişiler ile çalışılırken karşılaşılan diğer önemi bir problemde eğitim çağında olan çocukların okula kayıtlarının yaptırılmaması ve devamsızlık sorunudur. Okul çağında olan ve çeşitli sebepler ile okula kayıt yaptırılmayan veya devam etmeyen/edemeyen çocukların; okul kayıtlarının yapılması ve okula devam edemeyen sığınmacı bireylerin okula devam etmesi için gerekli mesleki çalışmaların yapılması noktasında Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışılmaktadır. Yapılan bu hizmet ile çocukların sokakta çalıştırılmasının ve erken yaşta yapılan evliliklerin önüne geçmek amaçlanmaktadır. Bakanlığımıza bağlı Müdürlükler ve diğer kurumlar tarafından verilen nakdi ve ayni yardımlar konusunda rehberlik ve yönlendirme birimimizce yapılıp sığınmacıların hakları konusunda düzenli eğitimler verilmektedir.

Sığınmacı ailelerin temel ve ortak sorunu olan ‘Dil Problemi’nin ortadan kalkması ve ailelerin uyum süreçlerinin kolaylaşması için İl Müdürlüğümüzün ‘Geçici Koruma Altındaki Sığınmacılara Yönelik Eğitim ve Psikososyal Destek’ projesi kapsamında yaş gruplarına ayrılan çocuk ve yetişkin bireylere Türkçe okuma yazma, hijyen ve sağlık eğitimleri verilmekte olup eğitimi başarıyla tamamlayan sığınmacı çocuk ve yetişkinler Halk Eğitim onaylı sertifikalarını almaktadırlar. Ayrıca kursu başarı ile tamamlayan yetişkin Sığınmacılara TÖMER dil sınavına girerek yükseköğrenimlerine devam etmelerini ve istihdam edilmelerini kolaylaştırıcı belge kazanmaktadır. Kursa alınan çocuklar sokakta çalıştırılan ve eğitimden mahrum kalan çocuklardan seçilmiş olup kursu başarı ile tamamlayan çocukların okul kaydı tarafımızca yapılarak okullaşması sağlanıp sokakta çalışmaları engellenmektedir. Proje kapsamında görevli psikologlar tarafından verilen psikososyal destek ile  ailelerin uyum süreçleri kolaylaştırılmakta olup hizmetlere erişimde yaşadıkları dil problemi ortadan kalkmakta ve eğitime katılan kursiyerler ulaşım konusunda nakdi olarak BMMYK tarafından desteklenmektedir.

Şehit Yakınları Ve Gazi Birimi Hizmetleri

- Şehit ya da Gazi haberi alındığında ailelere destek amacı ile bir meslek elemanı ve Kurum Müdürleri ile ailenin yanında bulunmak.

- Şehit Yakınları ve Gazilere yönelik sosyal hizmet faaliyetlerini yürütmek ve koordine etmek.

- Şehit Yakınları ve Gazilerin hakları ile onlara yönelik yardım, hizmet ve çalışmaları uygulamak ve değerlendirmek.

- Gazilerin toplumsal hayata adaptasyonu, tedavi ihtiyaçlarının karşılanması, istihdam sorunlarının giderilmesi amacıyla çalışma yürütmek.

- Şehit Yakınları ve Gaziler arasında iletişim ve dayanışmayı güçlendirici çalışmalar yapmak. 

- Şehit Yakınları ve Gazilere Psikolojik destek ve aile danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

- Şehit Yakınları ve Gazilerin sahip olduğu Kanun Maddesi kapsamında haklarını tanıtmak.

ASDEP İŞLEMLERİ

İhtiyaç sahibi aile ve bireylerin tespitinin yanı sıra sosyal sorunların analizine de imkân verecek “Alan Taraması” ASDEP’in önemli unsurlarından biridir.  Alan taramaları ile veri girişleri, yerel, bölgesel ve ülke düzeyinde oluşacak risk haritaları ile iller ve bölgeler arası farklılıklar gözlemlenerek, böylece duruma uygun yeni tedbirler uygulanması, ihtiyaç doğrultusunda ulusal düzeyde yeni politikalar geliştirilebilmesini kapsamaktadır.

Mobil Ekip Uygulaması

 Bakanlık olarak, eğitim çağını tamamlayan çocukların mesleki eğitime yönlendirilmesi, madde kullananların tedavilerinin yapılması, çocukların sokaktan çekilerek psikososyal destek hizmetlerinden yararlandırılması yönünde çalışmalar ile ailelere dönük bilinçlendirme faaliyetleri yürütülmektedir. Bu kapsamda, Müdürlüğümüzden iki meslek elemanı, bir zabıta memuru ve bir polis memuru olmak üzere kurulan mobil ekip ilçemizde faaliyetlerini sürdürmektedir.

 

Kadın Hizmetleri

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin önlenmesine Dair Kanun Kapsamında şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin çalışmaları yürütmek, bu kanun kapsamında açılan davalarda bakanlığımızın müdahil olup olmayacağının belirlenmesi amacıyla hane ziyareti ile gerekli mesleki çalışmaları yapmak.

 

 


Haber Kaynak : Simashaber Özel

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı
Projelerimiz

Kategori İçeriği

Kocataş Muhtarının Çalışmasından Memnunmusunuz?


Evet 124 Kişi
% 80,51
Hayır 30 Kişi
% 19,48

Sarıyer Belediye Başkanı Adayınız


AHMET GÖZCÜ - SAADET PARTİSİ 2 Kişi
% 1,04
AHMET RAUF BAHADIR - BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİ 1 Kişi
% 0,52
ALAEDDİN PINARBAŞI - DEMOKRATİK SOL PARTİ 49 Kişi
% 25,65
AYSEL KORKMAZ - VATAN PARTİSİ 0 Kişi
% 0
AYŞEGÜL ÖZSOY - MİLLİ YOL PARTİSİ 2 Kişi
% 1,04
AZİZ ÇEVİK - MİLLET PARTİSİ 0 Kişi
% 0
CAN ÖZEL - MEMLEKET PARTİSİ 14 Kişi
% 7,32
DİLEK KIRCAOĞLU - TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ 0 Kişi
% 0
ERHAN VERGİLİ - BAĞIMSIZ 0 Kişi
% 0
HÜLYA ARSLAN - HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ 0 Kişi
% 0
HÜSEYİN COŞKUN - ADALET VE KALKINMA PARTİSİ 14 Kişi
% 7,32
İBRAHİM TEMUR - İYİ PARTİ 5 Kişi
% 2,61
İSMET TEMEL - YENİDEN REFAH PARTİSİ 0 Kişi
% 0
MEHMET KUZULUGİL - TÜRKİYE KOMÜNİST PARTİSİ 0 Kişi
% 0
MUSTAFA OKTAY AKSU - CUMHURİYET HALK PARTİSİ 9 Kişi
% 4,71
OSMAN GÜLER - HÜR DAVA PARTİSİ 49 Kişi
% 25,65
RAMAZAN ERDOĞAN - DEMOKRASİ VE ATILIM PARTİSİ 0 Kişi
% 0
RUHİ YILMAZ - ADALET PARTİSİ 0 Kişi
% 0
SEYHAN KAYA - ZAFER PARTİSİ 0 Kişi
% 0
ŞÜKRÜ GENÇ - BAĞIMSIZ 6 Kişi
% 3,14
TUGAY BULUT - DEMOKRAT PARTİ 0 Kişi
% 0
ZÜBEYİR SELMAN IŞIK - BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ 30 Kişi
% 15,7
KARARSIZ 2 Kişi
% 1,04
KULLANMAYACAK 8 Kişi
% 4,18
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti