Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

SPOR

THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 88

SPOR

Real Madrid, Arda Güler’le kazandı

KÜLTÜR SANAT

Bakan Ersoy, Yunan mevkidaşı ile "Romeo ve Juliet" oyununu izledi

Sarıyer için birlik olma zamanı

Sarıyer için birlik olma zamanı

Başarılı spor yöneticisi, Sarıyer Spor Kulübü’nün eski Genel Kaptanı Ali Büyükasar Simas Haber 'e Sarıyer Spor Kulübü hakkında dikkat çekici açıklamalar ve önerilerde bulundu.

Sarıyer Spor Kulübü sizin için ne anlam ifade ediyor? Kısaca fikirlerinizi açıklayabilirmisiniz…

Sarıyer Spor Kulübü Türkiye’nin köklü ve büyük camialarından biridir. Türk spor tarihinde Balkan Kupası’nı kazanmış üç takımdan biridir. Milli takım seviyesinde nice oyuncular yetiştirmiş, marka değeri yüksek değerli bir camiadır. Bende geçmişte bu güzide kulüpte aldığım görevleri hakkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Sarıyer’de doğup büyüyen biri olarak Sarıyer Spor Kulübü tarihinde genç yaşta yöneticilik yapmış kişilerden biri olmak ve bu camiaya geçmişte hizmet etmek şahsım için büyük bir onurdur.

Sarıyer Spor Kulübü’nün her sene teknik ekip ve futbolcuları sil baştan değiştirmesini nasıl değerlendirirsiniz?
 
Sarıyer Spor Kulübü her sezona yeni yönetim, yeni teknik ekip ve sil baştan yeni bir kadro ile başlıyor. Ben prensip olarak her sene 15 oyuncu gönderip yerine 15 oyuncu alınmasına karşıyım. Transfer yapmak çok ciddi bir iştir. Transferi sadece ilgili teknik ekip veya yönetimde belli başlı kişiler yapmamalıdır. Transfer bir ekip işidir. Çok dikkat etmek gerekir. Sezon içinde olası bir teknik ekip değişikliğinde bunun sancılarını çokça çektik. Kulübün profesyonel anlamda oyuncu izleme tarama komitesinin olması gerekmektedir. Transferler bu oluşturulacak havuzdan yapılmalıdır. 

Sarıyer’de son 10 senede sezon başı 3 teknik adam görev alıyor. Yorumunuz nedir? 

Türk futbolunun bir başka önemli hastalığı yıl içerisinde durmadan değiştirilen teknik ekiplerdir. Şayet belli bir plan ve araştırma sonucu bir teknik ekipte karar kılındıysa başarı uzun vadede düşünülmelidir. Çok büyük bir sorun yaşanmadıkça sene sonu sportif başarıya bakılmaksızın istikrarın devamı açısından teknik ekipler kesinlikle takımda kalmalıdır. Konuyu burdan Sarıyer’e getirirsek kulüpte istikrar olması gerektiği kanaatindeyim. Son yıllarda en çok teknik ekip değiştiren takımlardan biri olduk. Bu durum bizleri üzmektedir. Belli bir isme ve ekibe güvenilmeli sonuna kadar arkasında durulmalıdır.  Ben görev alacak ekibe az 2 sezon şans verilmesi gerektiğine inanıyorum. Gerekirse geçmişte kulübümüzün formasını terletmiş efsane isimler sportif direktör görevine getirilmelidir. İş ehline teslim edilmeli, kulübümüz futbol yönetiminde kurumsallaşmalıdır.

Sarıyer’de son senelerde yönetimler sık sık eleştiri aldı; bu konuda yorumunuz nedir? 

Sarıyer Spor Kulübü Türkiye’nin köklü ve büyük camialarından biridir ve marka değeri yüksek değerli bir camiadır. Maalesef bu büyük camia uzun yıllardır hatalı planlama sonucunda alt liglerde mücadelesini sürdürüyor. Sportif manada son 20 senedeki durumu ortadadır. Maalesef şampiyonluk yaşayamadık.  Çok fazla geçmişi konuşmak istemiyorum. Geleceğe bakmakta yarar görüyorum. 

Sarıyer S.K başkanı sn. Saffet Akkoyun devam etmek istemediğini açıkladı. Genel kurulda aday olmak istemediğini açıkladı. Yeni yönetim nasıl kurulmalı? Kim başkan olmalı ? Yorumunuz nedir?

Sn Saffet Akkoyun İyi bir Sarıyerli; bundan kimsenin şüphesi yoktur. Başkanlık döneminde büyük ekonomik fedakarlıklar yaptı. Kulübü kimseye muhtaç etmedi. Bunları kabul etmemek, yok saymak doğru bir tutum olmaz. Her başkan başarıyla anılmak ister. Bunun içinde var gücü ile çalışır. Saffet başkanında tüm gücüyle faydalı olma adına çalıştığına inanıyorum. Sarıyerliler olarak bizler vefayı bilen insanlarız, heyecan ile anlık tepkiler tabiki olabilir ancak bu taraftar hizmet edenleri, fedakarlık yapanları asla unutmaz. Saffet başkanada fedakarlıklarından ötürü teşekkür etmeliyiz. Kendisi bunu fazlasıyla hak ediyor. 
 
Sorununuz ikinci kısmına gelirsek; şunuda eklemekte yarar var liderlik tek başına sürdürülebilen bir şey değildir. Liderin yapması gereken ilk şey iyi bir yönetim oluşturmaktır. Malesef Sarıyer uzun yıllardır güçlü yönetimler ile yönetilemedi. Bu yorum benim şahsi çıkarımımdan öte camianın genel kanısıdır diye düşünüyorum. Sarıyer taraftarının bir takım tepkilerini son dönemlerde sıkça sosyal medyada okuduk, maçlarda şahit olduk. Tüm Sarıyerliler gibi bizlerde bu duruma üzüldük. Sarıyerlilerin beklediği kulübe belirli düzeyde kalite katacak, sportif bilgi birikimi yüksek olan ve ekonomik güçleri üst seviyede olan yönetim kurullarının oluşturulmasıdır. Bu ve bundan sonra oluşturulacak yönetimlerin Sarıyer’ın haklarını savunacak ve kulübe ekstra gelir kalemleri yaratacak kapasitede olması elzemdir.

Sarıyer dahil eskilerin bir çok başarılı takımı alt liglerde hatta amatör liglerde yaşamını sürdürüyor? Yorumunuz nedir?

Yanlış yönetimlerin başa gelmesi, Kuluplerin bilinçsizce para harcaması ve taraftarlara populizm yaparak transfer harcamasında ödeyemeyecegi rakamların altına imza atması asırlık kulüpleri kapanma noktasına getirdi. Populizm ve şov peşinde olanlar bugün amatör liglerde oynuyor. 

Sizce Sarıyer’de en büyük eksiklik nedir? 

Yıllardır camia olarak hissettiğimiz en büyük eksiklik tam anlamıyla birlik olunmamasıdır. Camia olma reflekslerimizi malesef kaybettik. Sarıyer’de sevgisizlik ve negatif düşünce tarzı kulübümüzün önünü tıkayan yegane manevi faktörlerdir. Sadece tenkit etmek ile başarının geldiği hiç görülmemiştir. Çözüm yollarını hep birlikte bulmalıyız. Başarı istiyorsak topyekün birlik beraberlik şart. Camia olarak seferberlik ilan etmeliyiz. Sarıyerin en büyük markası Sarıyer Spor Kulübüdür. Sarıyer Spor Kulübü, tüm Sarıyer’in ortak paydasıdır. Sarıyer için kibrimizi, kişisel hırslarımızı, sorunlarımızı ve egolarımızı bir kenara bırakmalıyız. 

Sarıyer’in geleceği için tesisleşme anlamında sizce neler yapılabilir? 

Stat konusunda belli gelişmelerin olduğunu takip ediyoruz. Umarız verilen vaadler yerine getirilir kulübümüz bundan kazançlı çıkar. Zekeriyeköy’deki kamp tesisleri ve mevcut kulüp binamızın da yenilemesi gerekiyor. Bu tesisleşme olayları sadece yönetim kurulu ve başkanla ile olacak işler değildir. Devlet büyüklerinin, belediyenin ve yetkili mercilerin bize yardım etmesi lazım. Siyasal görüşü hiç farketmez kim ki bu külübe bir çivi çakıyor, gerçek Sarıyerliler olarak biz o insanları sırtımızda taşırız. 

Gelecek sezon için sizce neler yapılmalı? 
 
Eğer Sarıyer’i başarıya götürmek gibi bir hedefimiz varsa kulübümüz içerisinde vizyonlu insanların ve bilhassa genç insanların sayısı artmalı. Proje üreten, reklam getirebilen ve ekonomik gücü yüksek bir yapı oluşturulmalı. Yeni yönetimler bu prensipler doğrultusunda oluşturulmalı. Günümüzde ne kadar iyi olursanız sağlam bir ekibiniz yoksa başarılı olma şansınız malesef yok… Kurumsallık ve kalıcı başarı iyi kadrolaşmaktan geçiyor.
 
Sarıyer taraftarı sizce ne istiyor?

Sarıyer halkı artık net adımlar görmek istiyor, sportif manada başarı istiyor, projeler duymak istiyor. Sarıyer Spor Kulübü gibi köklü ve mazisi başarılarla dolu bir kulübün; Sarıyer gibi İstanbul'un en müstesna ilçesinin takımının tekrar eski günlerine dönebilmesi için ilçede yaşayan ve kalburüstü sayılan insanların ellerini taşın altına sokmasının vakti çoktan gelmiştir.

Başarı istiyorsak topyekün birlik beraberlik şart. Camia olarak seferberlik ilan etmeliyiz. Sarıyerin en büyük markası Sarıyer Spor Kulübüdür.  Sarıyer sevdalılarına ve semtin ileri gelen iş adamlarına büyük görev düşmektedir. Yine aynı şekilde kamuoyu yaratılması açısından taraftarımıza büyük sorumluluk düşmektedir.
 
Gerek basında gerekse Sarıyer kamuoyunda son dönemlerde isminiz olumlu manada geçmekte, Sarıyer Spor Kulübünde yeniden görev almak gibi bir düşünceniz var mı? 

Eski bir yönetici olarak düzgün ve doğru hatırlanmak bizim gibi insanlar için en büyük şereftir. Sarıyer bizim doğduğumuz yetiştiğimiz yaşadığımız semttir. Yeri farklıdır. Büyük Sarıyer taraftarı en büyük başarıları haketmektedir. Ben görev alma konusunda kişisel bir beklenti içerisinde değilim. Bunu açıkça ifade edebilirim.

Sizce önümüzdeki genel kurulda aday/adaylar çıkacak mı? 

Bazı oluşumların olduğuna dair duyumlar alıyoruz. Ama bu işler belirsizlik kabul etmez, netlik ve ciddiyet ister. Yönetime talip olanlar, talip olmak için kurulan oluşumlar, vakit kaybetmeden taraftara ve kongre üyelerine kendilerine inandırmanın yollarını daha fazla aramalı, daha fazla çalışmalı ve icraatları ile ispatlamalıdırlar. Bu seçim sürecinde hata yapılma lüksü kalmamıştır. 

SON OLARAK NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
 
Ben bir Sarıyerli olarak, yukarıda belirttiğim hususları davetiniz üzere ifade etmeye çalıştım. Umarım  bu sıkıntılı günler çok çabuk geçer ve kulübümüz adına hayırlısı olur. Sarıyerliler olarak şampiyonluk yaşamak istiyoruz. Tek arzumuz başarılı bir takım izlemek.


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Sarıyer birlik zamanı

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti