Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

Futbol turnuvasındaki bıçaklı kavga kamerada: 2’si ağır 3 yaralı

ASAYİŞ

D100 Karayolunda makas atarak trafik akışını tehlikeye düşüren şahıslar yakalandı

ASAYİŞ

İstanbul’da AVM’de yangın

ASAYİŞ

Çay ocağının camını kıran şahsı vurdu

Sarıyer Belediyesinden Eğitime Destek

Sarıyer Belediyesinden Eğitime Destek

Geri dönüşüm çalışmaları ile sağlanan tasarruflarla ilk, orta ve lise öğrencilerine eğitim yardımı desteği sağlayan Sarıyer Belediyesi, bu yıl da toplam 7 bin 500 öğrenciye ulaştı.

Burs kartları Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen buluşmayla ailelere dağıtıldı.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda yürütülen Sarıyer Belediyesi eğitim destek çalışmaları, doğumdan önce başlayarak ömür boyu sürüyor. Verilen destekler arasında ise Sarıyer 95, Gündüz Bakımevleri, Sarıyer Gençlik Eğitim Merkezi, Sarıyer Akademi, Hibrit Eğitim Modeli: Türkiye Akademi, Büyükdere Kütüphanesi, Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi (EÇADEM), Okullara Araç Desteği, Yaz Kampı, Kız Konukevi, Sarıyerli Gençlere Avrupa Fırsatı ilk akla gelenler arasında yer alıyor. Bu yıl da 7 bin 500 öğrenciye ulaşan Sarıyer Belediyesi, kaynağın bir kısmını hemen hemen her gün evlerden ve iş yerlerinden çıkan atıklardan sağlıyor. Belediye personeli tarafından toplanan geri dönüşüm atıkları Sarıyerli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine burs oluyor.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ YARATMALIYIZ


“Eğitimde bir fırsat eşitliğinin olmadığının farkındayız. Bu yüzden o adaletsizliği bir nebze de olsa azaltabilmek için eğitim alanındaki çalışmalarımızı her gün daha da yukarı taşımaya gayret ediyoruz” diyerek burs kartlarını almaya gelen Sarıyerli öğrenci ve ailelerine seslenen başkan Şükrü Genç konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Eğitimi en önde tutmak zorundayız. Yarınlara güzel çocuklar hazırlayalım. Güzel çocuklar yetiştirelim. Onlar geleceklerini zaten kurarlar.
Ben asfalt dökerim, en iyi binaları da yaparım, yaptık da. Ama hepimizin önceliği eğitim olmalı. Bizim yolumuzu açan en büyük kılavuz iyi yetişmiş çocuklar olacaktır.
Biz aile ortamını yaratmak zorundayız. Çocuklarımızı her görüşe saygı duyacak şekilde yetiştirmemiz lazım. Birbirimize destek olduğumuzda işlerimizi kolaylaştırıldığımızda yaşamı daha kaliteli bir yere götürmek mümkün olacaktır. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.”

SARIYER BELEDİYESİ’NİN EĞİTİME VERDİĞİ DESTEKLER

Yönetime geldiği günden beri eğitimi hep ilk sırada tutan Şükrü Genç ve ekibi, yıllar içerisinde öğrenciler ve aileleri için bir çok yeniliğe imza attı. İşte, her geçen gün daha da ileriye taşınan o hizmetlerden bazıları.

‘ERKEN DÖNEM EĞİTİM’İN ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ

Erken dönem eğitimin önemine dair ebeveynlerin farkındalığını geliştirmenin çok önemli olduğunun farkında olan Sarıyer Belediyesi; Gündüz Bakım Evlerinde çocukları uzman eğitimciler tarafından Türkçe dil etkinlikleri, matematik ve okul öncesi felsefe, drama, halk oyunları, çocuk yogası, beceri koordinasyon eğitimleri verilerek öğrenci ilkokul hayatlarına hazırlıyor.

ÇOCUKLARIN YARARINI GÖZETİYORUZ

Sosyal çalışmalar alanında özgün ve örnek bir proje olan Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi on bir şubesiyle hizmet veriyor. SAGEM çocuğun yararını gözeten çalışmalar yürütmeyi ve insan hakları konularında farkındalık yaratmak için bir yıl içerisinde on bir şubede yaklaşık 6 bin 112 öğrenciye hizmet veriliyor. Merkezde okul müfredatı kapsamında Türkçe, matematik, İngilizce, fen bilimleri, sosyal bilimler, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri veriliyor.

AKADEMİ BAŞARILARINA YENİLERİNİ EKLİYOR

Sarıyer Kademi LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilere eğitim destek merkezi olarak 2015 yılında kuruldu. Ölçme sınavıyla öğrenci alan akademi her yıl gösterdiği başarı ile yüz elli kurum arasında 34. ve 68. sırada başladığı yolculuğunda 3 ve 9. sıraya yükseldi. Matematik olimpiyatlarına hazırlık sınıfı, yapay zekâ eğitimi, öğretmen eğitimleri, programlamaya giriş, kodlama ve proje tabanlı öğrenme eğitimi, AR-GE odaklı yapay zekâ için, Sarıyer Akademi kendi yayınlarını oluşturdu. Yerel yönetimlere bağlı eğitim kurumları içerisinde bir ilke imza atarak tamamen kurum öğretmenleri tarafından hazırlanan online eğitim videoları konu anlatım fasikülleri ve konu tarama testleriyle Sarıyer Akademi Yayınları oluşturuldu.

KİTAPSEVERLER BÜYÜKDERE’DE BULUŞUYOR

Büyükdere’de bulunan eski başkanlık binası artık çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm kitapseverlerin merkezi haline gelen bir kütüphaneye dönüştürüldü. Aynı anda 64 kişilik oturma kapasitesine sahip olan kütüphane üç kattan oluşurken yetişkin ve çocuk kitaplığı, okuma ve dinlenme alanı ile toplantı odası bölümleri mevcut hale getirildi.

ENGELLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL MERKEZ


Koç Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirdiğimiz EÇADEM ile ailelerin ve çocukların yaşam kalitelerini arttırmak için çalışıyoruz. Haftada iki gün engelli çocukları evlerinden servis alınarak merkeze getiriliyor. Burada verdiğimiz bakım hizmetiyle; bilişsel, fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimleri destekliyoruz. Engelli çocuk ve ailelerine destek merkezinde çocuklara psikolojik danışmanlık, sosyal aktiviteler, özel günlerin kutlanması, spor faaliyetleri, yoga, ritim, drama, el sanatları, halk oyunları, piyano, sanat terapisi, hayvan te terapi veriliyor.


EĞİTİMİN HER SÜRECİNE KATKI VERİYORUZ 

İlçe okullarımız ve diğer eğitim kurumlarının yaşadığı lojistik sorunlara çözüm oluyoruz. Gerekli çalışmaları yerinde yapıyoruz. Okulların boya, tadilat, altyapı uygulamaları, çevre düzenlemesi, bahçe ve okul içi temizliğin yanı sıra ek derslikler ve ünite imalatları, spor, konferans ve tiyatro salonları ve aynı yardımlar gibi birçok başlıkta eğitime desteğimizi sürdürüyoruz.

SARIYER'DE OKULLAR KAPANINCA YAZ SPOR OKULLARI AÇILIYOR

Sarıyerli öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirmesi amacıyla açılan ve uzman hocaların eğitim verdiği yaz spor okulları, yüzme, jimnastik, atletizm, futbol, kız futbol, voleybol, basketbol, tekvando, jedo pano olmak üzere toplam on bir branşta çocuklara keyifli ve eğitici bir yaz dönemi sunuyor. Çocukların kendilerini geliştirmeleri için her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü yaz spor okullarında çocuklara servis desteği ve spor malzemeleri ücretsiz olarak temin ediliyor.

KIZ KONUK EVİ 122 ÖĞRENCİYE YUVA OLDU

Üniversitelerde okuyan, şehir dışından gelen kızlarımıza destek olmak, sosyal fayda yaratmak amacıyla kurulan Bahçeköy Kız Konukevi'miz 122 kişilik kapasitesiyle hizmet veriyor. Konukevi'nde iki ve dörder kişilik 31 oda bulunuyor. Ayrıca öğrencilerin rahatlıkla kullanabildikleri ders etüt odaları, mutfak ve yemekhaneleri, çamaşır odaları ile kesintisiz internet kullanabilecekleri bilgisayar odası da mevcut.

SARIYERLİ ÖĞRENCİLERİ AVRUPA ÜLKELERİNE GÖNDERİYORUZ

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığından aldığımız akreditasyon ile 17 - 30 yaş arası Sarıyerli gence 2 ila 12 aylık sürelerle Avrupa ülkelerinde sosyal içerikli projelerde yer alma fırsatı yaratıyoruz.


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Sarıyer Belediyesinden Eğitime Destek

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti