Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
ASAYİŞ

Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı

ASAYİŞ

Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp kapıyı ateşe verdi

ASAYİŞ

Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahıslar gözaltına alındı

SPOR

İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”

Sarıyer Belediyesinde 2020 yılı böyle geçti

Sarıyer Belediyesinde 2020 yılı böyle geçti

Sarıyer Belediyesinin 2020 yılındaki faaliyetlerini sizler için derledik

2019’un aralık ayında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan virüs kısa süre içinde tüm dünyaya yayıldı. Dünya Sağlık Örgütü, 11 Mart 2020’de salgını pandemi ilan etti. Aynı tarihte Türkiye’de ilk vaka açıklandı. Bugüne kadar milyonlarca kişinin hayatını kaybettiği salgın yüzünden mart ve nisan aylarında birçok ülkede kısıtlamaya gidildi. Sınırlar bir süreliğine de olsa kapatıldı, ekonomik faaliyetler yavaşlatıldı. Hatta durma noktasına geldi. Peki, Sarıyer Belediyesi 2020 yılı boyunca neler yaptı işte o başlıklar:

NAZIM HİKMET 118. DOĞUM GÜNÜNDE ANILDI

Denize, martılara ve özellikle de İstanbul’a karşı olan tutkusu ile bilinen Nazım Hikmet, doğum gününde ülkesinde ayak bastığı son kara parçası olan Tarabya’dan denize karanfiller bırakılarak anıldı.

SOKAKTAKİ DOSTLARIMIZ UNUTULMADI

Sarıyer Belediyesi, içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını da unutmadı. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in talimatıyla sokaktaki hayvanlara mama desteği artırıldı. Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan ekip Sarıyer’in 38 mahallesinde sokakta yaşayan hayvanlar için mama desteğinde bulunuyor. Sarıyer Belediyesi ayrıca kedi ve köpeklerin kuduz hastalığından korunmaları için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da ücretsiz aşı kampanyasına devam etti.

KORONA NİKÂHLARI BAHÇEYE TAŞIDI

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs devam ederken, nikah salonları için de belirli düzenlemeler yapıldı. Sarıyer’de evlenmek isteyen çiftlerin nikâhları koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında açık havada davetsiz olarak kıyıldı.

KAPILAR SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN AÇILDI

Sarıyer Belediyesi büyük bir fedakârlıkla çalışan ve evlerine virüs taşıma endişesi içinde olan sağlık çalışanlarına belediyenin Kilyos Sosyal Tesisleri ve Bahçeköy Kız Konuk Evi’nin kapılarını açtı. Sağlık çalışanlarının kalacakları odalar onlar gelmeden önce dezenfekte edilerek yeniden dizayn edildi. Civar hastanelerde çalışan ve belediye personellerini ağırlayan sosyal tesis Acıbadem Hastanesinden 32, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 35 ve belediye bünyesinde çalışan sağlık personeli ile sivil savunma ekibinden de 26 kişiyi misafir etti.

YEŞİL ALAN VE PARKLAR İLAÇLANDI

Park Bahçeler Müdürlüğü, ilçede bulunan yeşil alan ve parklarda virüse karşı ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Bu kapsamda oyun grupları, yeşil alanlar, çardaklar ve banklar özel ekip tarafından büyük bir titizlikle dezenfekte edildi.

ZABITADAN FAHİŞ FİYAT DENETİMİ

Koronavirüs salgını sebebiyle özellikle hijyenik ürünlerde haksız fiyat artışı şikayetlerine karşı denetime geçildi. Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler dezenfektan, maske ve kolonya satışı yapan marketlere, eczanelere ve medikalcilere yönelik fahiş fiyat denetimi gerçekleştirdi.

SKEP YEREL YÖNETİMLERE ÖRNEK OLACAK

Sarıyer Belediyesi’nin 2020 kalkınma eylem planı güncelleme çalışmaları başladı. Katılımcı, eşitlikçi, şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkelerine göre hazırlanan planda vatandaşlar, sivil toplum örgütleri ve diğer paydaşlarla bir araya gelinerek Sarıyer için ortak kararlar alındı.

YAŞAR KEMAL SARIYER’DE ANILDI

Türk edebiyatının usta kalemi Yaşar Kemal, aramızdan ayrılışının beşinci yılında sanatçıların katılımı ile gerçekleşen; serge, panel ve konserle anıldı.

BALIKÇILARA BEYAZ MARTI HİJYEN EĞİTİMİ

Okullar, ibadethaneler, ortak kullanım alanlarının ardından minibüsleri de dezenfekte eden Sarıyer Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan balıkçı restoranları ve lokantalarının işletmeleri ile bir araya gelerek “Beyaz Martı Hijyen Projesi Eğitimi” verdi.

SARIYER DEZENFEKTE EDİLİYOR

Düzenli olarak gerçekleştirilen dezenfekte işlemleri daha da sık hale getirildi. Sarıyer Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü ilaçlama ekipleri, ilçede bulunan cami, cemevi, kilise gibi ibadethanelerin yanı sıra eğitim kurumları ve belediyeye ait hizmet noktalarında dezenfekte çalışması yapmaya devam ediyor.

ÇOCUKLARA DEPREM EĞİTİMİ VERİLDİ

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası sebebiyle çocuklar için bilgilendirme semineri düzenledi. Etkinliğe katılan çocuklara deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

SARIYER AKADEMİ’DE DEĞİŞİM DÖNEMİ

Sarıyer Akademi başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bu dönemde online eğitime geçen Akademi, yapay zeka sınıflarında eğitim alan öğrencileriyle de adından sözettirdi. Her yıl eğitim alanında yenilik yapmayı ilke edinen Akademi, şimdi de kendi yayınlarını çıkarıyor. Akademi artık 12. sınıf ve mezun gruplar için yaprak testlerin yanı sıra konu anlatımlı test kitapları da hazırlıyor.

İSTANBUL’UN EN EMNİYETLİ BÖLGESİ SARIYER

Sarıyer Arıköy’de Yerbilimi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in katılımıyla Deprem Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Görür, “Sarıyer’in sınırı deprem hattına hayli uzak. Göreceli olarak İstanbul’un büyük kısmına göre oldukça emniyetli bir bölgedeyiz” dedi.

TEK YÜREK OLDUK

Bu yıl yaşanan deprem ve sel felaketlerini yerinde inceleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Giresun ve İzmirli afetzedelerin yanında oldu. Sel ve deprem bölgelerine ziyaretler gerçekleştiren Başkan Genç, yaraları sarmak için İBB yetkilileri ve İstanbullu Belediye Başkanları tek yürek oldu.

BİNALARIN YÜZDE 99’U KAÇAK

Türkiye’nin deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştiği şu günlerde İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi ve İnşaat Mühendisleri Odası ortaklığında bir seminer düzenlendi. Betonarme Yapılar Semineri’ne katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada, depremlerle yıkılan binaların yüzde 99’unun kaçak ve mühendislik yardımı almamış olduğuna vurgu yaptı.

TİYATRODA ŞENLİĞİ KAPILARINI AÇTI

Sarıyer Belediye Tiyatrosu'nun düzenlediği Sarıyer TiyatrOda Şenliği, 9. kez sanatseverlerle buluştu. Şehrin dört bir yanından seyircinin akın ettiği şenlikte usta oyuncuların katılımıyla bu yıl 18 yetişkin, 3 çocuk oyunu sahnelendi.

EVDE KAL SANATSIZ KALMA

Yeni tip koronavirüsten etkilenen ülkelerde kamusal ve sosyal hayata yönelik kısıtlamalar gündeme gelirken, kültür sanat dünyasındaki birçok faaliyet de durma aşamasına ulaştı. Sarıyer Belediyesi de bu süreçte Sarıyerlilerin evde kaliteli vakit geçirebilmesi için yüz yüze dersleri iptal ederek ücretsiz uzaktan eğitime geçti.

ONLİNE BELEDİYECİLİK HİZMETTE

Koronavirüs tedbirleri kapsamında "Evde kal" çağrılarına uyan Sarıyerliler, evdeki zamanlarını Sarıyer TV’de yayınlanan yoga, pilates, zumba, aerobik gibi spor dersleri, konser ve çocuklar için hazırlanan drama videolarıyla kaliteli şekilde değerlendirirken, hem ruh hem de fiziksel sağlıklarını korudu.

ÇOCUKLARIN BAYRAMI KUTLU OLSUN

Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl koronavirüs önlemleri nedeniyle evlere taşındı. Sarıyer’de düzenlenen araç konvoyu ise vatandaşların 100. yıl coşkusuna eşlik etti. Sarıyerliler kutlamalara evlerinin balkonlarından alkışlar ve marşlarla katıldı.

BELEDİYE ESNAFIN YANINDA

Faaliyetlerini durdurulan berber, kuaför ve güzellik merkezleri belirli bir süre sonra yeniden hizmet vermeye başladı. Sarıyerdeki dükkanlar, Belediye tarafından dezenfekte edilerek, vatandaşların hijyenik ortamda hizmet alması sağlandı.

19 MAYIS’I BÖYLE DEVAM ETTİRECEĞİZ

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sarıyer’de de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, korona önlemleri kapsamında gerçekleşti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıkışının 101.yıl dönümünde kutlamalar Sarıyer Merkez’de bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı. Sokağa çıkma yasağına denk gelen 19 Mayıs’ta bayram coşkusunu Sarıyer caddelerine taşımak için her bayramda olduğu gibi bu bayramda da araç konvoyu yapıldı.

SARIYER AKADEMİ’DEN YÜZDE 90 BAŞARI

Sınavlara Sarıyer Akademi’de hazırlanan öğrenciler geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarıya imza attı. TYT ve AYT sınavlarına katılan 200 öğrenciden 180’i Türkiye’nin önde gelen üniversitelerine yerleşti.

SARIYER BELEDİYESİ’NE PRESTİJLİ ÖDÜL

Yeşil Binalar Haftası’nda Sarıyer Belediyesi’nin ana hizmet binası en prestijli ödül olan Breeam Sertikası ile taçlandı. Doğal kaynakların akıllıca kullanımı ilkesi ve sürdürülebilirlik bilinci ile tasarlanan Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası, ilk sürdürülebilir değerlendirme yöntemi olarak bilinen BREEAM (Bina Araştırmalar Kurumu Çevresel Değerlendirme Metodu) sertifikasını almaya hak kazandı.

SARIYER’DEN AZERBAYCAN’A DOSTLUK ELİ

İstanbul Ayazağa’nın en eski ve işlek caddelerinden biri olan Cendere Caddesi’nin adı Sarıyer Belediye ve İBB Meclisi’nin aldığı ortak karar doğrultusunda Azerbaycan Caddesi olarak değiştirildi.

YAŞASIN CUMHURİYET

Türk Milleti’nin en büyük bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, kısıtlamalara rağmen her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıyer’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Bayram haftasında sokaklar, binalar Atatürk posterleri ve bayraklarla donatıldı. Kutlamalar kapsamında sokak sanatçıları sahil hattı boyunca şarkılarını cumhuriyet için söylerken, Atatürk resimleri sergisi, online yapılan koro ve şiir dinletileri de Sarıyerlilere bayram heyecanını yaşattı. 29 Ekim haftasında farkındalık yaratmak adına İstanbul Üniversitesi iş birliği ile doğa için el ele verildi ve Kilyos Seymenağa Deresi temizlenerek atıkların doğaya vermiş olduğu tahribata dikkat çekildi. Gündüz Bakımevi öğrencileri de Cumhuriyet Bayramı’nı hazırladıkları gösterilerle kutladı. Ayrıca Sarıyer’in üreten emekçi kadınları içinde bir ödül töreni düzenlendi. Bir hafta boyunca tüm Sarıyer sokaklarına taşan kutlamalar 29 Ekim günü Cumhuriyet yürüyüşünün yerini alan araç konvoyu ile taçlandı.

BAŞKAN GENÇ DEPREM BÖLGESİNDE

İzmir’de meydana gelen ve 100 kişinin hayatını kaybettiği 6,9’luk depremin ardından İstanbullu belediye başkanlarıyla bölgeye giden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yıkılan binaların enkazında yapılan arama - kurtarma çalışmalarını yakından izledi. Başkan Genç yaptığı açıklamada, “Bugün rahat ve çabuk para kazanayım hesabının geldiği nokta bu” dedi. 100 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depreminin ardından

SARIYER ATASINI ÖZLEMLE ANDI

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 82. yılında Sarıyer’de farklı noktalarda düzenlenen törenlerle anıldı. 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte tüm ilçede bayraklar yarıya indi. 7’den 70’e binlerce Sarıyerli Ata’ya olan saygısını bir kez daha gösterdi.

BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ BİRİMİNE ALTIN KARINCA ÖDÜLÜ

Belediyelerin şehirlerdeki yaşam kalitesini artıran projelerini teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl sekizincisinin düzenlendiği ödül töreninde Sarıyer Belediyesi de ARGE Müdürlüğü bünyesinde bulunan “Balıkçılık ve Su Ürünleri Birimi” ile Yerel Kalkınma alanında ödüle layık görüldü.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Her yıl yapılan ve ilçedeki tüm eğitimcileri bir araya getiren öğretmenler günü yemeği de bu yıl Covıd-19 tedbirleri nedeniyle yapılamasa da geleceğimizi emanet ettiğimiz eğitimcilerimizin günü birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı. Sarıyer Merkez Atatürk Anıtı Önü’nde çelenk sunma töreniyle başlayan kutlama programı, Burak Şen, Eylül Eren ve Sinan Durgun’un ‘Boğaz’a Kadar Müzik Sonsuza Kadar Cumhuriyet’ sloganıyla gerçekleştirdikleri müzik dinletileriyle devam etti. Ayrıca öğretmenler kendileri için özel olarak hazırlanan radyo programlarına da konuk olarak duygularını ifade etti.

AKADEMİ ÖĞRETMENLERİNE YAŞAM KOÇLUĞU EĞİTİMİ

Simurg Nefes ve Yaşam Merkezi koçları, pandemi döneminde yürüttükleri yoğun çalışma nedeniyle Sarıyer Akademi öğretmenlerine yaşam koçluğu eğitimi verdi. Programla, öğretmenlerin kimlikleri ve değerleri konusunda farkındalık yaratmak amaçlandı.

SARIYER FOTOĞRAFLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

"Dört Mevsim Yaşayan Sarıyer" temalı 4. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Toplam 271 kişinin 1171 fotoğraf ile katıldığı; fotoğrafçılığı sevdirmek, yaşatmak ve geliştirmek amacı ile fotoğraf atölyelerinin de düzenlendiği yarışmada ödüller sahiplerini buldu.

BAŞKAN ŞÜKRÜ GENÇ YILIN YEREL YÖNETİCİSİ SEÇİLDİ

Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri’nde Sarıyer Edebiyat Günleri ve Sarıyer Kalkınma Eylem Planı (SKEP) ile iki kategoride ödül aldı. Youtube üzerinden yapılan törene online olarak katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yılın yerel yöneticisi seçildi.

SOSYAL MESAFE İÇİN SINIRLAR ÇİZİLDİ

İçişleri Bakanlığının "Olta Balıkçılığına Yönelik Tedbirler" genelgesine göre, olta balıkçılığı faaliyeti yapılan Sarıyer sahilleri, kişiler arasında en az 3 metre mesafe bırakılacak şekilde boyandı.

PAZARCILARA HES KODU ZORUNLULUĞU

Sarıyer’de semt pazarlarında esnaf için “HES kodu” uygulaması başladı. Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tezgahlar açan esnafın HES kodunu sorguladı.

BU EKİP EN ZOR ANLARDA YANINIZDA

İhtiyacı olan herkesin yardımına koşan Sarıyer Vefa Sosyal Destek Grubu, korona virüs salgınında ihtiyacı olan herkesin hayatlarına dokunuyor. Sarıyer’in kamu kurum ve kuruluşlarından oluşan bu ekip tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını olmayan vatandaşlar için çalışmalar başlattı.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN SARIYERLİLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Sarıyer Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri ekipleri daha yaşanılabilir bir Sarıyer için çalışmalarını belirlenen plan dâhilinde sürdürüyor. Gece gündüz demeden çalışan ekipler, pandemi nedeniyle ilan edilen hafta sonu sokağa çıkma yasağını da avantaja çevirerek, İBB ekipleriyle ortaklaşa çalışmalar yapıyor.

BAŞKAN GENÇ İFTAİYECİLER VE ECZACILARI ZİYARET ETTİ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyeciler Haftası ve 25 Eylül Eczacılar Günü dolayısıyla Sarıyerli itfaiyeciler ve ilçede görev yapan en genç ile en yaşlı eczacıları ziyaret etti. Başkan Genç’e başkan yardımcıları da eşlik etti.

EVLERİ YANAN VATANDAŞLARA YARDIM ELİ

Geçtiğimiz Perşembe günü Derbent Ata Caddesi’nde çıkan yangında yedi hane kullanılamaz hale gelmişti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Belediyesi ekipleri bu evler için kolları sıvadı. Hasar tespiti yapılan binalar önce Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından temizlendi ardından onarım çalışmaları başladı.

FİLYASYON EKİPLERİ SARIYER’DE KORONAVİRÜSÜN İZİNİ SÜRÜYOR

Sarıyer Belediyesi bünyesine kurulan filyasyon ekibi, koronavirüs ile mücadeleye destek olmak için ev ev dolaşarak virüsün izini sürüyor. 21 kişiden oluşan ekip bugüne kadar 10 bin 324 hane ve 14 bin 543 kişiyi denetledi.

SARIYER’DE YENİ YIL HAVASI

Yeni yıl öncesi sevdikleri için hediye telaşına düşenlerin imdadına Sarıyerli kadınların el emeği ürünlerden oluşturduğu mikrokredi yeni yıl kermesi yetişti. Üç gün boyunca Maslak 1453 Sitesi’nde açık kalan sergide el emeği göz nuru ürünler alışveriş severlerin beğenisine sunuldu.


Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Sarıyer Belediyesinde böyle geçti

Kategori İçeriği

Belediyenin Çalışmalarından Memnunmusunuz?


Evet 97 Kişi
% 68,79
Hayır 44 Kişi
% 31,2
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti