Meridyen Eğitim Kurumları
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Otobüs biletinde fiyat skandalı! Emekli ve aile seçeneği daha pahalı!

GÜNDEM

İstanbul Pendik'te 'Kalpten Kadraja' sergisi açıldı

GÜNDEM

YAYDER'den kitap okuma krizi uyarısı!

SAĞLIK

Bursa'da sağlık sektöründe 30 yıllık gurur

BELEDİYE HABERLERİ

BELEDİYE HABERLERİ Haberleri
Tarih: 11.01.2023 16:14 Güncelleme: 11.01.2023 21:15
Sarıyer Belediyesi 10 Ocak

Programa ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç gazetecilerin gününü kutlayarak, “Gazetecilerin çalışmadığı bir an yok. Hepinizin verdiği emekleri çok iyi biliyorum” dedi. Gecede Yaşar Kemal, Uğur Mumcu, Sedat Simavi gibi unutulmaz isimler anıldı. 

Her yıl olduğu gibi bu yılda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarını unutmayan Sarıyer Belediyesi, gazetecilerin onuruna yemekli bir program düzenledi. Yoğun katılım olan gecenin açılış konuşmasını Sarıyer Belediyesi Basın Danışmanı Cengiz Kahraman yaptı. 

“Medya hala baskı altında”

“10 Ocak, bir hak arama mücadelesi sonunda gazetecilerin yasal güvenceye kavuştuğu gün olmasının yanı sıra basının en hüzünlü ayı… ülkemiz ve halkımız için ”bağımsızlık- hak- hukuk -adalet – demokrasi, özgürlük ve gerçekleri isteyenlerin alçakça vuruldukları ay!” diyen Kahraman konuşmasına şöyle devam etti; “Çok sayıda aydın, düşünür ve siyaset adamını kaybettik geçmişte ve hiç ders alınmadığı için medya hala baskı altında. Ocak için hüzünlü ay dedik. Bedenen öldürülen ama düşünceleriyle ve anılarıyla ölümsüz olan: Uğur Mumcu’yu Hrant Dink’i, Prof. Dr. Muammer Aksoy’u, Onat Kutlar’ı, Metin Göktepe’yi rahmet ve özlemle anmak istiyorum.”

“Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır”

Cumhuriyetimizin 100.yılına vurgu yapan; Yaşar Kemal, Uğur Mumcu ve Sedat Simavi gazeteciliğine değinen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleriyle başladı; “Türkiye basını milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyet’in etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır. Bir düşünce kalesi, düşünce yolu kalesi. Basın görevlilerinden bunu istemek, cumhuriyetin hakkıdır.” 

“Halkla birlikte yürürsen, onun sevgisini, dostluğunu, yaratıcılığını esas alırsan aldanmazsın”

“Yaşar Kemal Gazeteciliği; Basın zanaat değil sanattır, yaratıcılıktır, dirençtir. Basın hiç bir çıkarın yanında olmamalıdır, kendi çıkarı olsa bile. İşte basının özgür olması budur.  “Röportaj yaratmadır benim için. Yaratmadan hiçbir gerçeğe varılamaz, İnce Memed neyse röportajlarım odur”  “Sanatta olsun, politikada olsun halkla birlikte yürürsen, onun sevgisini, dostluğunu, yaratıcılığını esas alırsan aldanmazsın. Ta Homeros’tan Yunus Emre’ye, Yunus Emre’den Nâzım’a kadar bu böyle olmuştur. Halk insana, ‘Biz buradan gider olduk. Kalanlara selam olsun’ dedirtecek bir yürek verir. Alabilene aşkolsun.” 

“Sır saklayan, haber ve bilgi kaynağını gizlemesini bilen, gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan, gazetecidir”

Uğur Mumcu Gazeteciliği; “Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunan insan demektir. Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur. Sır saklayan, haber ve bilgi kaynağını gizlemesini bilen, gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı göze alan insan, gazetecidir.” Uğur Mumcu, Abdi İpekçi’nin ardından şöyle yazmıştı: “Abdi İpekçi niçin öldü, diye sormayın. Yarınlar için, yarınların özgürce yaşanması için öldü.”

“Sedat Simavi Gazeteciliği; Genç gazeteci arkadaşlarıma! Bu meslek yorucu bir meslektir. Ama, insan büyük bir zevkle çalışır. Kalemine daima efendi kal, uşak olmamaya gayret et. Mecbur kalırsan kır, sakın satma.”

 

Haber Kaynak : Simashaber Merkezi

Sarıyer Beykoz şehir hatları vapur seferleri

şakir akça
6.01.2021 19:55:36
başarılı

GÜBRETAŞ’ın model alanlarında verimli hasatlar tamamlandı

osman arduç
29.12.2020 12:34:41
kocataş muhtarı serdal doğan

(ÖZEL) Çayırbaşı Muhtarı Faruk Özdemir'den görülmemiş organizasyon!

Farukk
22.10.2020 22:55:38
Tasnif desteği için teşekkürler

İmamoğlu'dan müjde 19 Mayıs'ta açıyoruz

Kamran Özkarafakılı
16.05.2020 17:21:06
1997 yılından beri İstanbul'da yaşıyorum..Yeni Belediye Başkanımızın çalışmalarından ve ekibinden memnunum daha nice başarılı çalışmaları ile bizlere rahat nefes aldıracağına inanıyorum ve gelişmeleri izliyorum yolu açık olsun..

Ambalaj ürünleri pazarlama
Ahsen Güzellik Merkezi

Kategori İçeriği

Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti