Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
EĞİTİM

Kocaeli’de beyaz baston eğitimiyle bağımsız yaşam

GÜNDEM

Antalya’da kadınlar el sanatlarını yaşatıyor

GÜNDEM

Afet konutlarının yüzde 65’ini devlet karşılayacak

GÜNDEM

Sakarya’nın sembolü Tarihi Çark’ta yıllar sonra su akacak

Tarih: 31.08.2020 14:29 Güncelleme: 31.08.2020 14:29
Sancaktepe’deki deprem konteynerleri hayat kurtaracak
Sancaktepe Belediyesi, ilçe sınırları içinde yer alan 19 mahalleye, içinde olası bir depremde hayat kurtaracak olan kesici ve kırıcı aletler, battaniye, ilk yardım çantaları, jeneratör gibi çeşitli araç gereçlerin bulunduğu Afet Müdahale Konteynerleri yerleştirdi. Konteynerlerin anahtarları, teslim töreninin ardından Başkan Şeyma Döğücü tarafından mahalle muhtarlarına verildi.
İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından meydana gelebilecek olası depremin can kaybını azaltmak, zararlarını önlemek, depremin meydana geldiği ilk anda, profesyonel arama-kurtarma ekipleri afet mahalline intikal edinceye kadar, acil ilk müdahalenin vatandaşlar tarafından yapılmasını sağlamak amacıyla “Her Mahalleye Afet İstasyonu Projesi (AFİS)” Sancaktepe’de hayata geçirildi.
Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’nü katılımıyla konteynerlerin teslim töreni düzenlendi. Başkan Döğücü’nün konuşması ve okunan duanın ardından konteynerlerin anahtarları, Başkan Döğücü tarafından mahalle muhtarlarına ve yetkililere teslim edildi. Sancaktepe Belediyesi tarafından 19 mahallede belirlenen noktalara yerleştirilecek olan Afet müdahale konteynerlerinde olası bir depremde vatandaşların hayatını kurtaracak kesici ve kırıcı aletler, battaniye, ilk yardım çantaları, jeneratör gibi 45 parça ekipman bulunuyor.
Sancaktepe’nin olası bir depreme hazır olduğunu ifade eden Başkan Av.Şeyma Döğücü yaptığı açıklamada, “Bugün 19 mahallemize 19 tane deprem konteynerimizi hazırlayıp teslim edeceğimiz törenimizde bulunmaktayız. Biz göreve başladığımızdan günden beri deprem üzerinde yoğunluklu bir şekilde çalışıyoruz. Çünkü deprem İstanbul’umuzun bir gerçeği. Hiç olmasını istemediğimiz ama beklenen bir gerçeği. Dolayısıyla buna hazırlıklı olmak da yerel idareciler de dahil olmak üzere tüm idarecilerin görevi. Biz de ilk günden itibaren bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Mahallelerimizde gönüllüler belirledik, muhtarlarımızla kendi personellerimizden sivil savunma ekipleri oluşturduk. Ve deprem afet acil eylem planımızı belirledik. Bununla ilgili olarak takvim oluşturduk ve bu eylem planımıza göre gerçekleştirmeye başlıyoruz. Öncelikle eğitimlerle başladık. Mahallelerden gönüllüler belirledik. Kendi personellerimizden yine eğitim verdiğimiz arkadaşlarımız oldu. Her birine deprem eğitimleri arama kurtarma eğitimleri verdik. AFAD’la iş birliği yaptık. Her mahallemize deprem olduktan sonra arama kurtarma ekiplerine yardımcı olabilecek veya arama kurtarma ekipleri gelene kadar hemen acil müdahale edebilecek şekilde bu konteyner hazırladık. Biraz sonra yapacağımız törenle muhtarlarımıza, mahallemizdeki kanaat önderlerine, kamu görevlisine olmak üzere iki üç kişiye anahtarları teslim edeceğiz. Belediyemizde de sorumlularda anahtarlar olacak. Allah korusun tabii biz hiç olmasını istemeyiz. Deprem ya da başka bir afet halinde bu konteynerımızdaki malzemelerle hemen müdahale edilebilme imkanını oluşturacağız. Biz depreme hazırlıklıyız, hazır olmalıyız. Çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. En az hasarla giderebilmenin yollarını arayacağız. Tabii bizim Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın oluşturmuş olduğu deprem hazırlıkları çerçevesinde de ilçemizdeki riskli binaların tespiti ve onların yıkılmasıyla ilgili çalışmalarımız diğer taraftan sürdürülmektedir” dedi.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti