Meridyen Eğitim Kurumları
19.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:38
  • GÜNEŞ 07:03
  • ÖĞLE 13:17
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:21
  • YATSI 20:41
  • BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,20% 0,03
  • EURO

    50,74% -0,46
  • GRAM ALTIN

    6850,94% -3,67
  • Ç. ALTIN

    11465,56% -1,02
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

TOFAŞ, Yunanistan temsilcisine mağlup oldu

EKONOMİ

Fed faizi sabit tuttu! Powell’dan 'yüzde 2 enflasyon hedefi' vurgusu

GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi geleceğe taşıyacak güç, nitelikli eğitimdir

EKONOMİ

Merkez Bankası PPK özetini yayımladı

Tarih: 23.06.2020 12:32 Güncelleme: 23.06.2020 12:32
Sağlık turizmi salgın sürecinde de durmadı
Sağlık turizmi alanında ziyaretçi sayısı bakımından Dünya’nın en çok tercih edilen dördüncü ülkesi konumunda olan Türkiye, kovid-19 salgınıyla birlikte hızla dijitalleşti. Sağlık turizminde online hekim danışmanlığı rakamlara yansırken, salgın döneminde yüzlerce yabancı hasta Türk hekimlerden online danışmanlık aldı.

Türkiye sağlık turizmi konusunda dünyanın en önemli ülkeleri arasında gösteriliyor. Özellikle uzman doktorlarıyla öne çıkan Türkiye’ye 2019 yılında yurt dışında 1.5 milyon yabancı hasta gelirken, bu kişilerden toplamda 6 milyar dolar gelir elde edildi. Kovid-19 salgınıyla birlikte ise seyahat kısıtlamalarının uygulanması tüm dünyada sağlık turizmini sekteye uğrattı. Salgın sürecinde sağlık sistemindeki zayıflıklar nedeniyle çokça eleştirilen İtalya, İspanya ve diğer Avrupa ülkeleri yeni normalde sağlık turistlerinin güvenini kaybederken, Türkiye ardı ardına açılan şehir hastaneleri ve acil durum hastaneleri ile altyapısını güçlendirerek güven tazeledi. Salgın sürecinde Türkiye’ye gelemeyen hastalar online araçları kullanarak sağlık danışmanlığı almaya devam etti.

Sağlık turizmi dijitalleşiyor
Sağlık turizmi koronavirüs döneminde alınan seyahat kısıtlamaları nedeniyle dünya genelinde sekteye uğramış olsa da Türkiye’de geliştirilen dijital çözümler önümüzdeki süreç için umut vadettiği görülüyor. Uzman doktorlar ve hastaların etkileşim kurabilmesini sağlayan Ask2doctor.com, pandemi sürecinde de uluslararası çapta hastaların doktorlarla görüşerek tedavi ve önerileri almasını sağladı.
Salgın döneminde yurt dışından birçok hastanın bu yöntemle doktorlarına danıştığını söyleyen Ask2doctor.com CEO’su Doç. Dr. Mehmet Bilgehan Yüksel, "Türkiye’de tedavi gördükten sonra ülkesine dönen hastalarımızın takip ve muayeneleri imkanlar dahilinde bu platformlar üzerinden gerçekleşti. Ayrıca, sağlık ve estetik sorunları nedeniyle de birçok yabancı bu platform üzerinden taleplerini ileterek normalleşme dönemi için rezervasyon gerçekleştirdi. Sağlık turizminde Türkiye’nin var olan durumdan kaynaklı eline geçirdiği avantajı, dijitalleşme ile katlayacağını görüyoruz." dedi.

"Dünyanın dört bir yanına Türk doktorları destek verecek"
İncir Yazılım tarafından hayata geçirilen projeyle dünyanın herhangi bir ülkesinde sağlık problemi yaşayan kişinin Türkiye’deki deneyimli doktorlara ulaşabildiğinin altını çizen Doç. Dr. Yüksel, "İnternet ortamında sağlık problemine dair alanında uzmanlaşmış profesyonellerle hasta rahatlıkla görüşerek sağlık danışmalığı hizmeti alabiliyor. Bu sayede hasta ülkemize gelmeden önce sağlık sorununun çözümü hakkında doğru bilgiye ulaşıyor ve bunun sonucunda ülkemize daha fazla sayıda sağlık turistinin gelmesi sağlanıyor. Özellikle koronavirüs salgını sürecinde, ülkemize gelemeyen yabancıların kaliteli sağlık hizmetine kolayca ulaşmasını ve ülkemizde sunulan kaliteli sağlık hizmeti hakkında uluslararası farkındalığın en üst düzeye çıkarılmasını hedefledik." ifadelerini kullandı.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti