Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,00
  • EURO

    51,90% 0,25
  • GRAM ALTIN

    7099,51% -0,50
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
EĞİTİM

Konya Karataylı öğrenciler geleceklerini keşfediyor

EĞİTİM

Diş Hekimliğinde uzmanlık eğitimine yeni düzenleme... Öğrenci alınmayacak!

GÜNDEM

İzmir'de Büyükşehir ekiplerinden sağanak yağış seferberliği

SPOR

Tofaş Basketbol’da Emil Rajkovic dönemi sona erdi

GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri
Tarih: 21.06.2021 14:19 Güncelleme: 21.06.2021 14:19
Ruslar engel tanımadı
Türkiye’nin en büyük tekstil pazarlama organizasyonu olan Dosso Dossi Fashion Show, Antalya Expo Center’da gerçekleştirildi. 100 tekstil üreticisi marka ile 30 ülkeden gelen yaklaşık dört bin hazır giyim alıcısının bir araya geldiği fuarda, uçuş yasağının yaşandığı dönemde olmasına rağmen farklı ülkeler üzerinden aktarma yaparak gelen Rus alıcılar dikkat çekti.
İki yıl aradan sonra Antalya’da gerçekleştirdikleri ilk fuar ile üretim kontağını çevirdiklerini belirten Dosso Dossi Holding CEO’su Hikmet Eraslan, “Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan ve Orta Doğu ülkeleri başta olmak üzere 30 ülkeden yaklaşık dört bin hazır giyim alıcısını ağırladık. Sonbahar-kış ürünlerinden oluşan yeni modeller çok beğenildi. Yoğun bir satış gerçekleşti. Yıl içinde devam edecek tekrar satışlarıyla birlikte yaklaşık 40 milyon dolarlık bir ciro hedefliyoruz. Bu sayede kadın, erkek, çocuk ve ayakkabı sektörleri ağırlıklı olmak üzere yaklaşık 30 bin kişilik bir istihdama da katkı sağlıyoruz” dedi.
Pandemi nedeniyle Rusya ile yaşanan uçuş yasağına denk gelen fuarın Ruslar için de çok büyük önem taşıdığını belirten Eraslan, daha önce yaşanan uçak krizinde olduğu gibi farklı ülkeler üzerinden aktarma yaparak gelen Rus tekstilciler olduğunu söyledi. Ağırlıklı olarak Sofya, Dubai ve Bakü aktarmalı gelen 450 Rus hazır giyim alıcısını Antalya’da ağırladıklarını anlatan Eraslan, “Ruslar bizden, biz Ruslar’dan vazgeçmiyoruz. Böyle bir dönemde 450 Rus tekstilciyi ağırlamak hem bizler hem de üretici markalarımızı açısından büyük moral oldu. Yuna Sabanchieva adlı bir kadın misafirimiz, Rusya’nın Murmansk Bölgesi’nden yola çıkarak sırasıyla Moskova, Sofya, İstanbul ve Antalya’ya uçuşlarıyla 4 aktarma yaparak geldi. Bu bizi çok mutlu etti ve kendisini özel olarak ağırladık. Diğer Rus misafirlerimizi de bizimle birlikte oldukları için çeşitli promosyonlarla ödüllendirdik” dedi.
Antalya fuarı kapsamında bir ilki de gerçekleştirdiklerini belirten Hikmet Eraslan, 100 tekstil üreticisinin fiziki olarak katıldığı fuarı, online fuar ile birleştirdiklerini söyledi. Yaptıkları online toptan satışlar kapsamında yüzlerce markanın yeni sezon ürünlerini sattıklarını belirten Eraslan, “Antalya’ya gelemeyen alıcılara bu sayede alışveriş imkanı sağladık. Fuar özelinde oluşturulan modellere ve diledikleri modellere ulaşabildiler. Binin üzerinden tekil alıcı ile alışveriş gerçekleştirildi. Fuardaki online satışlar toplam hacimde yüzde 20’lik bir pay aldı” dedi.
Pandemi nedeniyle yaşanan seyahat kısıtlamalarında iş hacimlerinin düştüğünü, ancak güçlü alt yapıları sayesinde bu süreci fırsata çevirmeyi başardıklarını da ifade eden Eraslan, “Çalışmalarına başladığımız toptan online satış kanalımızı güçlendirdik. Teknik ve profesyonel açısından büyük bir yatırım yaptık. Türkiye’nin en güçlü online satış kanalını hayata geçirdik” dedi.
Online üzerinden uluslararası iş birlikleri de yapmayı hedeflediklerini belirten Hikmet Eraslan şunları söyledi:
“Sadece tekstil değil, tüm ihtiyaç ürünlerini pazarlayabilecek bir online sistem kurduk. Öncelikle Afrika’yı hedefleyerek bu alanı geliştirdik. Afrika ülkelerinin Laleli ve Osmanbey’e ilgisi var. Afrika’nın güçlü online siteleriyle iş birlikleri yaparak onlarla güçlerimizi birleştirip katma değeri yüksek Türk ürünlerini yeni pazarlara taşıyacağız”.

Anahtar Kelimeler: ruslar engel tanımadı
Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti