Meridyen Eğitim Kurumları
18.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:40
  • GÜNEŞ 07:04
  • ÖĞLE 13:17
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:20
  • YATSI 20:40
  • BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,21% 0,06
  • EURO

    51,02% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6947,48% -2,32
  • Ç. ALTIN

    11465,56% -1,02
Meridyen Eğitim Kurumları
SPOR

Bursa Büyükşehir Fenerbahçe’ye yine şans tanımadı

GÜNDEM

İzmir Büyükşehir'e yönelik siber saldırı girişimi önlendi! Hukuki süreç başlatıldı

GÜNDEM

İzmir'de şehit aileleri derneklerinden Başkan Tugay’a ziyaret

GÜNDEM

Ankara'da bayram için tüm hazırlıklarını tamamlandı

Tarih: 29.04.2023 13:58 Güncelleme: 29.04.2023 13:58
RTÜK Başkanı Şahin: “Hukuk her zaman uygulamalardaki boşlukları dolduruyor olmayabilir”
‘İkinci Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’na katılan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Tartışma konularından biri olacak olan internet üzerinden yayın yapan yani tabiri yerindeyse bir tripot bir cep telefonuyla yayın yapan yayıncıların veya yayıncı olduğunu iddia edenlerin yayın sorunlarının da hukuki bir boşluktan kaynaklandığını ve bu konuda da tartışmamız gerektiğini, sonraki alt düzenlemelerde de bu konunun halledilmesi gerektiğini düşünenlerdenim” dedi.
Yayıncılık alanını düzenleyen ve denetleyen RTÜK, Türkiye’de yayın yapan yerel ve bölgesel radyo ile televizyonlarını Sakarya’da bir çatı altında buluşturdu. Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen ‘İkinci Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’na Kocaeli, Bolu, Düzce, Bursa gibi 12 ilden yayıncılar katıldı. Programa katılan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, önceki belki toplantılarımızda veya bilgilendirmelerde karşılaşmışsınızdır anayasal kurumdur. İçerisinde, her partinin kontenjandan seçilen üyelerle birlikte, dokuz üyeyle birlikte üst kurulu başka şehirlere getirmektedir. Anayasal bir kurum olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun alanına 2018 yılından önceki yapılan düzenlemelerde sadece Türkiye’deki radyo ve televizyon yayınları girmekteyken 2017 yılında ve 2019 yılındaki alt düzenlemelerle birlikte dijital mecraların da denetimi Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna verilmiş bulunmaktadır. Tabii ki hukuk her zaman uygulamalardaki bütün alanları, boşlukları dolduruyor olmayabilir. Bu boşluklardan faydalanan belki bugün de burada tartışma konularından biri olacak olan internet üzerinden yayın yapan yani tabiri yerindeyse bir tripot bir cep telefonuyla yayın yapan yayıncıların veya yayıncı olduğunu iddia edenlerin yayın sorunlarının da hukuki bir boşluktan kaynaklandığını ve bu konuda da bugün burada tartışmamız gerektiğini, sonraki alt düzenlemelerde de bu konuda halledilmesi gerektiğini düşünenlerdenim” diye konuştu.

“Bir kanun değişikliğine ihtiyaç vardır”
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yayıncıların sorunlarından bahsederek, “Ayrıca çok iyi bildiğimiz sorunlardan biridir, Türksat üzerinden yayın yapan yayıncılarımızın Türksat tarifiyle ilgili yapılması istenilen düzenlemelerdir. Bir başka konuda her gittiğimiz yerel mecralardan, yayıncılarımızın bize hatırlattığı desteklerdir. Zorunlu yayınlar, kamu spotları üzerinde yapılması gereken destekler. O konuda bizim görüşümüz çok netken maalesef aşamadığımız birtakım düzenlemeye destek olacak kişiler sebebiyle bunu şu anda uygulamaya sokamadık ve çok önemli olan seçimler öncesinde belki de bir müjde olarak yerel yayıncılarımıza veremedik. Radyo ve televizyon yayıncılığı yapan yayıncılarımızın yerel bir desteği bulunmamakta bu anlamda internet mecralarının ve gazetelerin bir desteği var Basın İlan Kurumu üzerinde yapılmakta ama televizyonlara görsel-işitsel medyada bu yapılamamakta. Bunun en önemli, en belki de kolay yapılabilecek şekilde zorunlu yayınlar ve kamu spotları üzerine yapılacak olan değişikliklerdir bunlarda bir kanun değişikliğine ihtiyaç vardır” şeklinde konuştu.

“Yerel radyo, televizyonların ve mecraların sıkıntılarını bilen bir üst kuruluz”
Yayıncıların sorunlarının kısa sürede çözüme kavuşmaları için çabaladıklarını aktaran Şahin, “Bizler yerel radyo, televizyonların ve mecraların sıkıntılarını bilen bir üst kuruluz fakat bilmek yetmiyor. Bunların zaman zaman tekrar konuşulması, gündeme getirilmesi ve halledilebilecek olan konuların da hemen hızlıca halledilmesi ve uygulamaya geçilmesi taraftarıyım bu toplantılar amacıyla aslında budur. Konuştuğumuz problemlerin, yani o yayıncı kuruluşa ait olan özel problemin belki de genel anlamdaki problemlerin çözebileceklerinizin tamamını anında çözülmesidir. Konya’da yapılan toplantıda sorulan sorular, gündeme gelen problemler ve çözümlerin tamamı orada ve daha sonraki bir iki gün içerisinde çözüldü ve kendilerine, muhataplarına aktarılmış oldu. Bugün burada da inşallah aynı şekilde sizlerle yapacağımız bu verimli toplantı neticesinde bu geri dönüşlerin de sizlere hızlı bir şekilde olacağını da belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.
Öte yandan programa; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, RTÜK üyesi Mete Hacıarifoğlu, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü İbrahim Çorbacı, RTÜK daire başkanları ile çok sayıda yerel ve bölgesel yayıncı temsilcisi katıldı.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Bakan Gürlek’ten Özel’e: İddialar asılsız, yargıya taşıyorum

Mustafa gül
17.03.2026 17:18:01
Atılırda bu kadarda desteksiz atılmaz, koskoca genel başkan bunun danışmanları ne iş yapar hepsine yol verip adam gibi danışmanlarla çalışması lazım

Sarıyer’de Trabzonlular Güç Birliği Yaptı: SATRADER Resmen Kuruldu!

Trabzonlu
12.03.2026 11:35:03
Nihayet bizimde bir çatımız oldu, kuranlara teşekkürler, bize her yer Trabzon

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti