Meridyen Eğitim Kurumları
11.03.2026
İFTARA KALAN --:--:--
  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:16
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:35
  • AKŞAM 19:12
  • YATSI 20:31
  • BIST 100

    16193,56%0,17
  • DOLAR

    44,09% 0,06
  • EURO

    51,05% -0,29
  • GRAM ALTIN

    7327,04% -0,38
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Maltepe’de kız çocukları STEM atölyesinde buluştu

GÜNDEM

Sözleşmeli öğretmenlikte ek atamalar belli oldu

GÜNDEM

Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir

GÜNDEM

Numan Kurtulmuş, KKTC-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu'nu kabul etti

Tarih: 04.08.2021 16:44 Güncelleme: 04.08.2021 16:44
Rezan Epözdemir:
Galatasaray Başkan Yardımcısı Av. Dr. Rezan Epözdemir, TFF Tahkim Kurulu’nun verdiği Oğulcan Çağlayan kararına ilişkin, "Bu karar rövanşist yaklaşımlarla verilmiştir. Biz Galatasaray olarak Tahkim Kurulu başkanı ve üyelerinin istifasını istiyoruz. Tahkim Kurulu üyeleri hakkında görevi kötüye kullanmaktan en kısa sürede savcılığa başvuruda bulunacağız" dedi.
Galatasaray Başkan Yardımcısı Av. Dr. Rezan Epözdemir, Galatasaray’ın Oğulcan Çağlayan kararına yaptığı itirazın TFF Tahkim Kurulu tarafından reddedilmesiyle ilgili TT Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi. Bu kararın kendilerini çok şaşırttığını dile getiren Epözdemir, "Çünkü emsali yok. Sözleşmesinin bitimine 6 hafta kala bir oyuncunun sözleşmesini haksız şekilde feshettiği öne sürülüyor ancak bütün yılın bonservisi tazminat olarak değerlendiriliyor. Daha önce görülmemiş, emsali görülmemiş bir karardan bahsediyoruz. Hukukun temel evrensel prensiplerine, tazminat hukukunun temel prensiplerine aykırı bir karar. Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvuru yapıldı. Evet Anayasa’nın 59. maddesi, ’Tahkim’in kararı kesindir’ diyor ama kesin olan kararlar, sportif, idari ve yönetsel kararlar. Ekonomik sonuç doğuran, sözleşmesel ihtilaftan kaynaklanan kararlara yargı yolu açık. Bu süreç devam ederken transfer yasağı kararı alınmış. Yönetim Kurulu’na itirazda bulunduk; ’Bu alacak, kesin bir alacak değil ve transfer yasağı uygulayamazsınız’ dedik. Yönetim Kurulu bu talebimizi reddetti ve Tahkim Kurulu’na başvurduk" ifadelerini kullandı.

"Oyuncuyla ilgili bu karar hukuka aykırıdır"
TFF Tahkim Kurulu’nun verdiği kararın Oğulcan Çağlayan’ın çalışma özgürlüğünü kısıtladığını savunan Başkan Yardımcısı Epözdemir, "25 Haziran 2021 tarihinde tarihten 40 gün önce dedi ki; ’Transfer yasağını kaldırıyorum, hukuki süreç devam ediyor. Ortada kesinleşmiş bir karar yoktur’. Öte yandan UEFA’ya da başvuru yaptık. TFF bu kez oyuncunun lisansını vermedi. Bir başvuru daha yaptık ve bu kararın hukuksuz olduğunu belirttik. ’Bölge Adliye Mahkemesi ret verdi ama Yargıtay’a taşıdık biz bunu, olağan kanun yolu devam ediyor. Oyuncuyla ilgili bu karar hukuka aykırıdır. Bu oyuncunun çalışma özgürlüğünü kısıtlar. Öze dokunur. Bunu yapamazsınız’ dedik" diye konuştu.

"Paralel bir karar verilir diye düşündük"
Tahkim Kurulu tarafından ret kararı verilmesini beklemediklerine vurgu yapan Rezan Epözdemir, şöyle devam etti:
"TFF tam üç hafta karar vermedi, nihayetinde 2 Ağustos’ta ret kararı verdi Oğulcan bakımından. Biz de dün itibarıyla bugün verilecek listeye yetiştirmek için Tahkim Kurulu’nun olağanüstü toplanmasını talep ettik ve Tahkim Kurulu toplandı. Elimizde 40 gün önce verilmiş bir karar var, kulüp tarafından verilmiş bir karar ver. Transfer yasağını kaldırmış biz de paralel bir karar verilir diye düşündük."

"Hukuki dayanaktan yoksun bir karardan bahsediyoruz"
TFF tarafından kendilerine tebliğ edilen yazıda kararın oy birliğiyle alındığı fakat TFF’nin resmi sitesinde ise oy çokluğu ibaresinin bulunduğunun altını çizen Epözdemir, "22.30’da TFF’nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada ’oy çokluğu’ yazıyor, 22.32’de bize fakslanan kararda ’oy birliğiyle’ yazıyor. Herhalde arada her şeye rağmen dik durmaya çalışan muhalif üyelerdi, anladığım kadarıyla bu süreçte ikna edilmiş ve muhalifler de ’Hiçbir çatlak ses olmadan’ oy birliğine dönüşmüş. Manidar ve düşündürücüdür bu. Bu bile bu kararın hukuk garabeti olduğunu ortaya koyuyor. Kerameti kendinden menkul bir karardan bahsediyoruz. Açıkçası hukuki dayanaktan yoksun bir karardan bahsediyoruz. 40 gün aynı şartlar devam ederken taban tabana zıt bir karardan bahsediyoruz" dedi.

"Tahkim Kurulu başkanı ve üyelerinin istifasını istiyoruz"
Tahkim Kurulu başkanı ve üyelerinin istifasını istediklerini belirten sarı-kırmızılı yönetici, "Bu karar rövanşist yaklaşımlarla verilmiştir. Biz Galatasaray olarak Tahkim Kurulu başkanı ve üyelerinin istifasını istiyoruz. Tahkim Kurulu üyeleri hakkında görevi kötüye kullanmaktan en kısa sürede savcılığa başvuruda bulunacağız. Biz Galatasaray’ın menfaatlerini, her zeminde savunmaya devam edeceğiz. Türk futbolunun sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Hiçbir haksızlığa boyun eğmeyeceğiz. Hiç kimse Galatasaray’ı sınamasın. Cevaplarımızı en sert şekilde vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Bizden kişisel çıkarlarla hesap sormaya çalışıyorlar"
"Biz; bu kararın, Kulüpler Birliği’nin yaptığı çalışma ve Galatasaray’ın ortaya koyduğu tavırla bağlantılı olduğunu düşünüyoruz" diyen Rezan Epözdemir, "Bir milli futbolcunun, bir Avrupa maçında oynamasının önüne geçiyorsunuz. Kabul edilemez bir tavır. Çalışma hakkını, anayasaya aykırı bir şekilde önlüyorsunuz. Tahkim Kurulu’ndaki arkadaşların görevi bitecek. Anladığımı kadarıyla görevleri bitmeden bizden kişisel çıkarlarla hesap sormaya çalışıyorlar. Galatasaray’dan hesap sormak kimsenin haddi değil" diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Sarıyer'in yeni kaymakamı belli oldu

Sarıyerli
20.02.2026 01:37:20
Sarıyere hoşgeldiniz hayırlı olsun, Allah utandırmasın

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Sinan Küçük
Turizm Taşımacılık 7/24 VİP hizmeti

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
Sinan Küçük
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti