Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    10918,51%-1,07
  • DOLAR

    42,51% 0,06
  • EURO

    49,56% 0,00
  • GRAM ALTIN

    5760,43% 0,14
  • Ç. ALTIN

    9299,63% 0,00
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Bursa Büyükşehir'den Mudanya sahiline 'değer' proje

GÜNDEM

Adıyaman'da kaçak sigara operasyonu

GÜNDEM

Altıncı gemimiz hizmette... Türkiye'nin enerji filosu güçleniyor

GÜNDEM

Başkan Sengel'e Avrupa'da büyük onur

Tarih: 18.09.2020 12:50 Güncelleme: 18.09.2020 12:50
Ralli Pilotu Thierry Neuville:
Dünya Ralli Şampiyonası takviminin 5’inci yarışı olan Türkiye Rallisi bugün Marmaris’te başlıyor. Türkiye’nin zorlu virajından avantajla dönmek isteyen Red Bull sporcusu Thierry Neuville, hedefinin Marmaris’ten zaferle ayrılmak olduğunu söylerken "Etaplar görsel olarak çok güzel ama bazen çok acımasız olabiliyor. Marmaris’te iyi bir sonuç almak istiyorsanız iyi bir denge bulmanız, nerede yavaşlayarak aracınızı koruyacağınızı nerede ise gaza basacağınızı iyi bilmeniz gerekiyor. Türkiye Rallisi’ni gerçekten çok seviyorum" dedi.
Tüm dünyanın organizasyon yapma konusunda sıkıntı yaşadığı dönemde Türkiye, bir kez daha dünyanın en iyi pilotlarını ağırlıyor. Motorsporlarına verilen uzun aranın ardından yeniden gaza basan Dünya Ralli Şampiyonası’nın beşinci ayağına ev sahipliği yapan Marmaris’te bir kez daha mücadele edecek olan Red Bull sporcusu Thierry Neuville, sezonu ve Türkiye Rallisi’ni değerlendirdi.

"Etaplar çok acımasız"
Uzun bir aradan sonra tekrar yarışlara başlayan Thierry Neuville "Benim için en büyük zorluk, yabancısı olduğum bir parkura sahip bir ralliyle geri dönmekti. 2012’de Estonya’da yarıştım. Ama bu sene rota tamamen değişti ve bazı rakiplerim bu parkuru çok iyi biliyordu. Ancak aynı zamanda şunu da söylemem lazım. Yarıştan önce küçük bir Estonya Rallisi’ne katılma şansım oldu. Bu bana hazırlıklarımda çok yardımcı oldu" dedi. Marmaris’teki yarışla ilgili de konuşan Thierry Neuville, "Oldukça kırıcı bir ralli. Kayalık, dar ve aşırı engebeli etaplarla ormanların arasında yer alan yavaş virajların birleşiminden oluşan bir parkur bizi bekliyor. Etaplar görsel olarak çok güzel ama bazen çok acımasız olabiliyor. Marmaris’te iyi bir sonuç almak istiyorsanız iyi bir denge bulmanız, nerede yavaşlayarak aracınızı koruyacağınızı nerede ise gaza basacağınızı iyi bilmeniz gerekiyor. Yine de parkurda ve etap yönetiminde pek çok sürpriz karşınıza çıkabiliyor. Başarıda lastikler büyük rol oynuyor. Türkiye Rallisi’ni gerçekten çok seviyorum. Umarım bu hafta sonu da yine hedefimize ulaşabiliriz. Pandemi nedeniyle çok özel zamanlardan geçiyoruz. Herkes için güvenli bir ralli gerçekleştirmek adına tüm tedbirlere harfiyen uyulması için organizatörlerin çok sıkı çalıştığını biliyorum. Bu sayede de yarışma şansına eriştiğimiz için de çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

"Yeşilbelde ve Çetibeli’ni seviyorum"
Türkiye’deki ralli tutkunlarıyla her zaman harika bir bağ kurduğunu sözlerine ekleyen Thierry Neuville, "Ralli tutkuları gerçek. Türkiye’de yarışmak benim için bu anlamda da büyük bir keyif. Onlara söylemek istediğim şey tüm yarıştan keyif almaları ve hafta sonu boyunca tüm kısıtlamalara ve güvenlik talimatlarına uymaları. En önemlisi, herkesin harika ve güvenli bir ralli takip edebilmesi. Türkiye’deki yüksek sıcaklığın bir yarış için dezavantaj olduğunu söyleyebilirim. Gittikçe artan sıcaklık işleri daha da zorlaştırıyor. Hele ki bir ralli aracında iseniz durum daha da zor. Ama tabii ki bu da oyunun bir parçası ve biz de bununla başa çıkmak zorundayız. Bu yarışın avantajı ise harika görüntüler. Türkiye’ye gelmek benim için her zaman büyük bir mutluluk. İnanılmaz görüntüler eşliğinde yarışıyoruz. Etaplar tamamen kendine özgü. Organizatörler çok iyi bir iş başarıyor. Marmaris’te zor olmalarına karşın rallinin iki uzun etabını yani Yeşilbelde ve Çetibeli’ni seviyorum. Datça etabını da seviyorum. Bu etaplar deniz kıyısında harika görüntüler sunan teknik etaplar oluğu için hoşuma gidiyor" diye konuştu.

"Umarım bir gün tatile de gelirim"
Türkiye’de gezilebilecek çok sayıda harika yerin olduğunu da sözlerine ekleyen Thierry Neuville, "Türkiye harika yemekleri ve çok nazik insanları olan güzel bir ülke. Umarım bir gün tatil planı yapıp daha uzun kalma fırsatım olur" dedi. Geride kalan yarışları da değerlendiren Neuville, "Sezon Monte Carlo’da güzel bir galibiyetle başladı. Ondan sonra işler zorlaştı. İsveç’te 6’ncı olduk. Meksika Rallisi’nin 9’uncu etabında elektrik problemi yaşadığımız ana kadar podyum pozisyonu için savaşıyorduk. Estonya Rallisi’nde süspansiyonumuzu kırana kadar 3’üncü sıradaydık. Power Stage’de ise teknik bir sorun daha yaşadık. Tüm bunların sonucunda Türkiye Rallisi’ne pilotlar sıralamasının 5’incisi olarak geliyoruz. Hedefimiz buradan ayrıldığımızda daha iyi bir konuma yükselmek. Önümüzde üç ayak var ve zor olsa bile şampiyonluk için son kilometreye kadar mücadele edeceğiz" açıklamasını yaptı. Son olarak pilotlarla ilgili yorum yapan Thierry Neuville, "Son yıllarda rekabet çok yüksek. Her rallide inanılmaz mücadeleler yaşanıyor. Tüm WRC sürücüleri çok güçlü ve bu sayede de şampiyonamız çok ilgi çekiyor" diyerek sözlerini tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti