Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    15572,47%0,34
  • DOLAR

    43,30% 0,01
  • EURO

    50,75% 0,24
  • GRAM ALTIN

    6718,56% 0,00
  • Ç. ALTIN

    10948,69% -0,66
Meridyen Eğitim Kurumları
GÜNDEM

Sakarya'da 587 bin metreküp atık su arıtıldı

GÜNDEM

Trabzon’da 2026’nın ilk koordinasyon toplantısı yapıldı

EĞİTİM

Kocaeli'de Gölcük’te afetlere hazırlık için eğitim seferberliği

GÜNDEM

Sakarya'da Vali Doğan ve Başkan Alemdar’dan anlamlı ziyaret

Tarih: 13.10.2022 11:45 Güncelleme: 13.10.2022 11:45
PM Türkiye’den 150 milyon dolarlık fona başvuru çağrısı
PM Türkiye Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, şirketlerinin 2016 yılından bu yana sürdürdüğü dijital dönüşüm yolculuğunun detaylarını anlattı. PM International’ın farklı ülkelerde dönüşümlere katkı sağlayabilecek startup’lara yatırım yapmak için oluşturduğu PM Equity Partner (PMEP) adında 150 milyon dolarlık bir fon bulunduğunu söyleyen Diren, "Farklı alanlarda faaliyet gösteren start-up’ları bizimle tanışmaya ve bu fona başvuru yapmaya davet ediyoruz” dedi.
Webrazzi Summit 2022 hem online hem de fiziksel olarak dün gerçekleşti. Yerli ve yabancı konuşmacılara ve binlerce katılımcıya ev sahipliği yapan konferansın “Tarladan Bayiye Dijital Dönüşüm” başlıklı bölümünde konuşan PM Türkiye Genel Müdürü Filiz Yavuz Diren, dijitalleşme yolculuklarında dönüşüm heyecanını, 150 bin bakkal esnafının, 60 bin çiftçinin, iş birlikleri yaptıkları start-upların, hızlı tüketim ürünleri alanında faaliyet gösteren diğer büyük ölçekli şirketlerin de dahil olduğu çok büyük bir ekosistem içinde yaşadıklarını söyledi.
Tarlada dijitalleşme verimliliği arttırdı
Tarlada başlayan dijital dönüşümde çiftçiler ile çalışarak, dijital tarım çözümlerini birlikte hayata geçirdiklerini, ilaçlama ve sulama için en doğru zamanlamanın tespit edilip, tarla ve üründen alınan verimin maksimize edildiğini anlatan Diren konuşmasında, tütünün fabrikaya ulaşmasından sonra devam eden dijital yolculuğuna da değindi. Dünyanın en büyük PM üretim tesislerinden biri olan İzmir’deki fabrikada yapay zekâ, makine öğrenimi ve bulut bilişim teknolojilerinden faydalanarak ’Geleceğin Üretim Modelleri’ni kurguladıklarını anlattı. Diren, kendi bünyelerinde hayata geçirdikleri dijital lojistik ağı paylaşım platformu sayesinde benzer istikametlerde yük taşıyan diğer firmalarla bu sistemi paylaşarak tırların boş dönmesi yerine daha verimli kullanılmasını sağladıklarını, böylece hem karbon ayak izini ve maliyetleri azalttıklarını hem de paydaşlar için değer kattıklarını sözlerine ekledi.
Hem esnaf hem satış ekibinin işi kolaylaştı
150 bin geleneksel esnafı dijital platformlar sayesinde çağın gereklilikleri ile buluşturduklarını belirten Diren, “150 bin bakkal esnafımız ile ticari faaliyetlerimizin yüzde 90’ından fazlasını dijital platformumuz üzerinden yürütüyoruz. Veriyi merkeze alarak yapay zekâ, bulut ve görüntü tanıma gibi teknolojilerden faydalanarak geliştirilen bu platform sayesinde bakkallar e-sipariş üzerinden sipariş veriyor, ödeme işlemlerini gerçekleştiriyor, makine öğrenimli algoritmalar ile işlerini sürdürüyor. Bakkallarımızın kullandığı bu platforma ek olarak, saha satış ekiplerimizi desteklemek için yerli start-uplarla iş birliği yaparak geliştirdiğimiz ATOM - ‘Gelişmiş Ticari Operasyon Modeli’mizi bir yıl önce uygulamaya aldık. Yapay zeka ve bulut bilişim teknolojilerinden beslenen sistemimiz sayesinde, saha satış ekibimiz hangi gün hangi müşterisini ziyaret etmeli, ne zaman ziyaret etmeli, hangi ticari araçlar ile işini yürütmeli gibi soruların cevabını data merkezli modelleme ile belirleyebiliyor” diyerek sözlerine devam etti.
Yerli girişimcilere iş birliği çağrısı
Tarladan bayiye uçtan uca dijitalleşme süreçlerini yerli start-up’larla yaptıkları iş birlikleri ile gerçekleştirdiklerini aktaran Diren şöyle konuştu, “2019 yılından beri farklı start-up ağları ile iş birliği içinde, çeşitli odak alanlarında faaliyet gösteren girişimcilerle tanışacağımız platformlar düzenliyoruz. Buralarda tanıştığımız bazı girişimcilerle ortak projeler yapıyoruz.” PM International’ın farklı ülkelerde dönüşümlere katkı sağlayabilecek startup’lara yatırım yapmak için oluşturduğu PM Equity Partner (PMEP) adında 150 milyon dolarlık bir fon bulunduğunun bilgisini de veren Diren, “Perakende, yazılım, e-ticaret ve aklınıza gelebilecek birçok sektörde, dijital dönüşüm, yeni çalışma modelleri, tüketici ihtiyaçları gibi birçok alanda faaliyet gösteren start-up’ları bizimle tanışmaya ve bu fona başvuru yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Türk gezgin Ekvador'da kartel tarafından kaçırıldı!

Hasan
11.09.2025 15:47:33
Devletimiz gereğini yapacaktır

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti