Meridyen Eğitim Kurumları
  • BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,09
  • EURO

    51,90% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7031,08% -1,21
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16
Meridyen Eğitim Kurumları
YEREL YÖNETİMLER

Mersin'de Dünya Bakliyat Günü Programı Düzenlendi

YEREL YÖNETİMLER

Haliliye Belediye Başkanı Canpolat, Tarihi Çarşılar Bölgesi'nde Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

YEREL YÖNETİMLER

Şahinbey, Türkiye'nin En Büyük İkinci İlçesi Oldu

YEREL YÖNETİMLER

Toroslar'da Metruk Yapılar Yıkılarak Kent Dokusu Korunuyor

Tarih: 27.01.2021 09:31 Güncelleme: 27.01.2021 09:31
(Özel) Pandemi nedeniyle ertelemeyin, rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türü olan rahim ağzı kanseri her yıl binlerce kadını etkilerken, tedavide erken tanı ise hayat kurtarıyor. Konuya ilişkin uyarılarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Kale, “Kadınlardan, pandemi nedeniyle bu hastalık ile alakalı kontrollerini ve tedavilerini aksatmamasını önemle rica ediyoruz” diye konuştu.

Prof. Dr. Ahmet Kale, rahim ağzı kanseri farkındalık ayı dolayısıyla serviks (rahim ağzı) kanseri hakkında uyarılarda bulundu. Kale, “Ocak ayı (serviks) kanseri ya da daha Türkçe ifadeyle rahim kanseri ayı. Bu dönemde bayanlardan özellikle bu konudaki tedavilerini ve bu hastalıkla ilgili takiplerini aksatmamalarını istiyoruz” sözlerini kullandı.

“Kanamalı durumlarda bir an önce hastaneye başvurulmalı”
Pandemi süreci nedeniyle hastaneye gelmekten çekinen vatandaşlar olduğunu belirten Prof. Dr. Kale, “Bu aslında doğru bir uygulama değil. Çünkü Kartal Doktor Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve Şehir Hastanesi’nde tüm pandemi tedbirlerinin alınmasıyla birlikte pandeminin başından beri tüm ameliyatlar güvenli bir şekilde tüm tedbirler alarak yapılıyor” dedi.
Kanser hastalarının ameliyat süreçlerini uzatmaları sonucu durumun daha tehlikeli noktalara ulaşabileceğini aktaran Prof. Dr. Kale,” Mesela rahim kanseri olan ya da rahim ağzı kanseri olan bir hasta Covid nedeniyle hastaneye gelmezse o süreçte hastalık daha ileri bir boyuta taşınacak belki de cerrahi müdahale süresini dahi aşmış olacak. Onun için hastalarımız, herhangi bir şüphede, vajinal kanama veya anormal kanamalı durumlarda bir an önce hastaneye başvurup erken tanı ve tedavi olursa bu hastalarımız belki çok uzun süre yaşamış olacak.

“Sağlığınızı lütfen ertelemeyin”
Erken tanının hayat kurtaracağını vurgulayan Prof. Dr. Kale, “Kanser olmayan hastalarımızdan, kanaması olan kişiler eğer erken dönemde başvurursa, bu hastalarımıza daha sınırdayken henüz yakalanmadan önce erken dönemde müdahale edip onları bir an önce sağlığına kavuştururuz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Sağlığınızı lütfen ertelemeyin. En ufak hastalık belirtisinde bir sağlık kuruluşuna başvurun. Başhekimimiz Profesör Doktor Recep Demirhan’ın başkanlığında ve başhekimliğinde biz sağlık ordusu olarak 7/24 tüm halkımıza hizmet etmekten dolayı onur duyarız. Tüm halkımızı en ufak bir sıkıntıda Kartal Doktor Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi’ne bekliyoruz” sözlerini kullandı.

“Hocalarımız her konuda çok dikkatli davrandılar”
Rahim ağzı ameliyatı sonrası konuşan hastalardan Emine Abdioğlu, “Ameliyat çok güzel geçti. Gayet de başarılıydı. Kimse korkmasın, hocalarımız çok ilgiliydiler. Herkesin gelmesini tavsiye ederim” diye konuşurken tedavisi tamamlanan bir diğer hasta olan Gökçen Kalender ise, “Ameliyatım iyi geçti. Şu an daha iyiyim. Pandemi nedeniyle açıkçası ameliyat konusunda çekiniyorduk. Hocalarımız her konuda çok dikkatli davrandılar. Memnun kaldık” diye konuştu.

Yeni yılınız kutlu olsun
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?

İzmit'te Kaldırım İşgalleri İçin Sıkı Denetim Dönemi Başlıyor

izmit sevdalısı
3.01.2026 03:04:46
Fatma başkanda gecıcı esnaf kalıcı yaptığı bu zulumlerin karşılığını esnaf seçim zamanı kendisine ödetcektir.Aklıselim davranıp bu zor ekonomık sıkıntılarda esnafa zulum yapmak yerine avmler karsısında kücük esnaf desteklenmeli sopa göstermemeli.Esnaf bunu unutmayacaktır

Gürcistan-Azerbaycan sınırında Türk askeri kargo uçağı düştü!

Hüseyin
12.11.2025 21:38:12
Türk milletinin başı sağolsun, şehitlerimize rahmet diliyorum

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin Terasında Safran Hasadı

Alperen
1.11.2025 01:18:02
Kahpe düzenin yiğit çocukları, var olsun Ülkü Ocakları

Meridyen öğrencilerinden muhtarlar günü ziyareti

Yigido
25.10.2025 05:17:59
Muhtarımız çok çalışkan gayretli biri

Ambalaj ürünleri pazarlama

Kategori İçeriği

Ahsen Güzellik Merkezi
Google Haberler Servisimize Abone Olun
Haberi Sesli Oku
sanalbasin.com üyesidir
İos ve Android uygulamamız ile Simashaber cebinizde, indirmek için tıklayın




Google Haberler Servisimize Abone Olun
LÖSEV BAĞIŞLARINIZ İÇİN
Ebru Kılıç Beauty
Ahsen Güzellik Merkezi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12
Toptan Su Tesisat Malzemeleri
Simashaber WhatsApp görüntü hatti